תת"ע 389/09/21 – טלאל אבו רומי נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
|
|
|
תת"ע 389-09-21 מדינת ישראל נ' אבו רומי
תיק חיצוני: 10500922009 |
1
|
מספר בקשה:2 |
||
בפני |
כבוד השופט גיל קרזבום
|
||
מבקש |
טלאל אבו רומי
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
החלטה
|
1. לפניי בקשה לביטול פס"ד שניתן בהעדרו של המבקש בתאריך 17.11.21. לטענת המבקש הוא לא קיבל את ההזמנה לדיון. בנוסף המבקש כפר בעובדות כתב האישום וטען שלא ביצע את העבירה שיוחסה לו. בהתאם טען כי ייגרם לו עיוות ככל שפסק הדין לא יבוטל.
2. המשיבה מתנגדת לבקשה לאור קיומו של אישור מסירה.
דיון והכרעה
3. מעיון בתיק ביהמ"ש עולה כי למבקש נשלחה
הזמנה לדיון בדואר רשום. בהתאם לתקנה
2
4. גם לגופו של עניין, המבקש לא העלה כל טענת הגנה שיש בה כדי להצדיק ביטול פסק הדין שניתן בהעדר. אמנם המבקש טוען שלא ביצע את העבירה, אך לא די בכפירה כללית כדי להצדיק ביטול פסק דין שניתן בהיעדר. ראה בהקשר זה רע"פ 2474/18 יואל גולדברג עו"ד נ' מדינת ישראל שם נקבע כי :"בקשה לביטול פסק-דין שניתן בהיעדר, בטענה לעיוות דין, צריכה להיות מלווה בתשתית ראייתית בעלת משקל המצביעה על פוטנציאל ממשי לשינוי התוצאה".
5. מעבר לנדרש, מעיון בתמונות תיעוד העבירה שהוגשו, עולה בבירור כי המבקש מחזיק בטלפון נייד בידו הימנית בזמן הנהיגה.
6. לציין שעל המבקש הוטלו פסילה בפועל, קנס ופסילה על תנאי, אולם בהתחשב בעברו התעבורתי הכולל 50 הרשעות קודמות לרבות 9 הרשעות בעבירה דומה, אין מדובר בענישה מחמירה. כך שגם בהקשר זה לא נגרם לו עיוות דין.
7. לאור כל האמור לעיל, לא שוכנעתי כי ייגרם למבקש עיוות דין אם בקשתו תדחה.
8. הבקשה נדחית. להודיע לצדדים.
9. הקנס ישולם עד ליום 01.06.22. המבקש יפקיד את רישיון נהיגתו במזכירות בית המשפט עד ליום 3.5.22 בשעה 12:00.
ניתנה היום, כ' אדר ב' תשפ"ב, 23 מרץ 2022, בהעדר הצדדים.
