מ"ת 28646/02/21 – אמיר איפרח נגד מדינת ישראל [פמ"ד]
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
|
|
מ"ת 28646-02-21 מדינת ישראל נ' איפרח(עציר) ואח'
תיק חיצוני: 93613/2021 |
1
בפני |
כבוד השופט נסר אבו טהה
|
|
המבקש |
אמיר איפרח (עציר) ע"י ב"כ עו"ד שרי קרן
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל [פמ"ד] ע"י ב"כ עו"ד ערן צרויה
|
|
|
||
|
||
החלטה |
1. בתאריך 9.12.21, נעצר המבקש עד תום ההליכים המשפטיים, על רקע כתב אישום המייחס לו לכאורה עבירות של ניסיון לרצח, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, עבירות בנשק, שינוי זהות של רכב, עבירות מיום 19.1.21.
2. בפני בקשה לעיון חוזר, במסגרתה עותר המבקש להתיר לו לצאת מהמעצר בתאריך 25.5.22, בין השעות 17:00 עד השעה 22:00 לאירוע בת המצווה של בתו הבכורה, טליה איפרח, בבית האירועים "לוריא" בנתיבות. (להלן - "מקום האירוע").
2
3. נטען כי מדובר באירוע אשר חשיבותו רבה הן למבקש ולא כל שכן לבתו - אשר נוכחות אביה באירוע זה, מקבל משנה תוקף נוכח היעדרותו מחייה פרק זמן כה רב. עוד נטען כי בנו של המבקש בן ה-10, הינו בעל צרכים מיוחדים ובעל 100 אחוז נכות, קשור רגשית עד מאד למבקש ונוכחותו באירוע משמעותית לאין שיעור גם עבורו.
4. נטען כי ביכולת המבקש להציג מספר של מפקחים וערבים שילוו אותו באופן הדוק אכן מיציאתו מבית המעצר ועד לחזרתו לבית המעצר. כמו כן, המפקחים מוכנים לעמוד בכל תנאי שיציב להם בית המשפט - דודתו של המבקש, עורכת הדין חני בר-חי, בת 45, חמו של המבקש מר אזולאי דוד, אמו של המבקש הגב' איפרח סיגלית בת 55, דודו של המבקש, משה חי בן 51, ומכריו של המבקש, ביטון אילן בן 52, דון ארן, בן 50, גיסו של המבקש השוטר אורי אזולאי (להלן: "הערבים המפקחים").
5. בטרם מתן החלטתי, שלח השוטר אזולאי הודעה לבית המשפט כי לאחר בדיקה מול גורמי הפיקוד במשטרה איננו יכול לשמש כמפקח מתוקף תפקידו כשוטר.
6. על רקע הודעת השוטר אורי אזולאי, הציע ב"כ המבקש ערבים נוספים שיש להם הכרות קרובה וטובה עם המבקש- מיכאל הרוש (שירת כבלש במשטרת ישאל בעברו), כהן ציון (קבלן בתחום הבניה), מתן שדאדי (מנהל מכירות של ציוד הנדסי), יוסי אזולאי (גיסו של המבקש, ואחיו של השוטר אזולאי, עוסק בענף הביטוח) (להלן: "הערבים המפקחים הנוספים").
בנוסף, שכרה רעייתו של המבקש הגב' רעות יפרח שירותיה של חברת אבטחה- "ארקס ניהול אחזקות בע"מ" (להלן: "חברת האבטחה") שתפקידה לוודא כניסת האורחים המוזמנים בלבד לאולם האירוע. וזאת בנוסף למאבטחים המועסקים על ידי בעלי האולם "לוריא".
7. ב"כ המבקש הפנתה לאסופה של פסיקה התומכת בבקשתה למקרים בעלי נסיבות דומות לאלו של המבקש ואף חמורים יותר - בש"פ 1338/20, אבי פרץ נ' מדינת ישראל; מ"ת 58566-02-15; מ"ת 46342-09-17; מ"ת 32647-11-18; מ"ת 4717-09-21.
3
8. כלל הערבים המפקחים שהוצעו התייצבו בבית המשפט ונבחנו על ידי הצדדים בדבר רצונם ונכונותם לשמש כמלווים וערבים ומפקחים עבור המבקש בכל תנאי שיקבע בית המשפט. עוד העידו הערבים על ההכרות הטובה ורבת השנים עם המבקש ובני משפחתו.
9. גם כלת השמחה טליה יפרח- בתו של המבקש, התייצבה לדיון והגישה לבית המשפט מכתב בו מבקשת לאפשר לאביה ליטול חלק בשמחתה בבת המצווה. עוד בפנייתה עמדה על חשיבות נוכחות אביה לצידה ביום חגיגת בת המצווה שלה.
10. ב"כ המשיבה מנגד עתרה לדחות את הבקשה שכן לשיטתה מדובר במבקש בעל מסוכנות גבוהה, שעצור עד תום ההליכים על רקע כתב אישום המייחס לו עבירות חמורות. עוד עמדה המשיבה על התנגדות גורמי המודיעין בשב"ס ומשטרת ישראל שכן למבקש סכסוכים רבים וקיימת סכנה ממשית ביציאתו לאירוע המבוקש. (הוגשו חמ"נים משב"ס וידיעות מודיעיניות ממשטרת ישראל לעיון בית המשפט בלבד.)
11. מטיעוני הצדדים ולאחר עיון בחומרי המודיעין אשר הובאו בפניי במהלך הדיון, לרבות החומרים הגלויים, המבקש מצוי בסכסוכים פעילים בין כותלי הכלא ומחוצה לו דרך שותפיו הפליליים. עם זאת, מעיון בחומר החסוי, לא נמצאה בעניינו של המבקש הסתייגות קונקרטית הנוגעת ליציאה לאירוע בת המצווה, מעבר לחששות הכלליים. עוד בהקשר זה, עיינתי בידיעות הרלוונטיות למבקש ספציפית, ידיעות שהסיומת שלהן 262, 434, 735, ועולה, כי מדובר בידיעות מלפני מספר חודשים, למעט האחרונה מחודש מאי 2022, שאינה נוגעת ליציאה לאירוע בת המצווה. יתר הידיעות כלליות ואין להן זיקה קונקרטית לבקשה שבפניי. יחד עם זאת, סבורני, כי מנגנון הפיקוח המוצע, לצד ההתרשמות החיובית מהמפקחים שנחקרו על ידי הצדדים, יש בהם כדי לתת מענה הולם לחששות שעמדה עליהן ב"כ המשיבה, לרבות החומר המודיעיני.
בנוסף, יצוין, כי מדובר ביציאה למספר שעות מצומצם בליווי ובפיקוח מלא ומתמיד של עשרה ערבים בוגרים ואחראיים, שמבינים את משימת הפיקוח שנוטלים על עצמם כערבים וכמפקחים עבור המבקש. מה גם, קיימת היכרות טובה ורבת שנים בין הערבים למבקש. בנוסף, במקום האירוע תתייצב חברת אבטחה שתוודא את כניסת האורחים המוזמנים בלבד לאולם האירוע.
4
אמנם לא ניתן להמעיט מחומרת המעשים המיוחסים למבקש בכתב האישום, אולם בה בעת, אין לומר שלא ניתן לגביהם להפחית או לצמצם מסוכנות לזמן מוגבל ומדוד בתנאים מגבילים, שכן עיון מדוקדק במידעים, מלמד שאין המדובר במידעים קונקרטיים לעניין היציאה המבוקשת.
עוד עמד לעיני הרצון הטבעי של אדם להשתתף באירוע בת המצווה של בתו (המכתב המרגש של כלת השמחה), שלמעשה הוא אף מצווה לפי הדין הדתי להשתתף בו. באיזון בין האינטרסים, מצאתי לאפשר למבקש יציאה בליווי מלא ומתמיד לצד הפקדה כספית משמעותית.
12. אשר על כן, הנני מורה כדלקמן:
א. המבקש ייצא ממעצרו בליווי הערבים (עורכת הדין חני בר-חי; משה חי; מיכאל הרוש; יוסי אזולאי; אמו של המבקש- הגב' איפרח סיגלית) ביום 25.05.2022 שעה 16:00, ייסע עמם ישירות לאירוע בת המצווה באולמי "לוריא" בנתיבות, ויחזור, בליווי אותם מפקחים, אל בית המעצר לא יאוחר מהשעה 22:00.
ב. הנני אוסר על המבקש לשהות במשך פרק הזמן הנ"ל בכל מקום אחר, ועל מפקחיו להבטיח שאיסור זה יקויים כלשונו. כמו כן, הנני אוסר על המבקש לשוחח עם מי מהמעורבים בפרשה וכן אוסר על המבקש לעשות שימוש במכשיר טלפון, ועל מפקחיו לוודא שתנאי זה מקויים על ידו.
ג. להבטחת קיומם של תנאי השחרור הזמניים הנ"ל, כל אחד ממפקחי המבקש, יחתום ערבות צד ג' על סך 100,000 ₪.
ד. המבקש יפקיד בבית המשפט פיקדון כספי או ערבות בנקאית אוטונומית על סך של 50,000 ₪ וכן התחייבות עצמית על סך 100,000 ₪.
ה. צו עיכוב יציאה מן הארץ.
ו. הפקדת דרכון במזכירות בית המשפט.
ז. כל הפרה של תנאי השחרור הזמני הנ"ל, תביא לחילוט הביטחונות ולמימושן לטובת אוצר המדינה.
נציגת המשיבה תדאג ליטול את החומר החסוי מלשכתי.
עותק ההחלטה יישלח לצדדים ולשב"ס.
זכות ערר כחוק.
5
ניתנה היום, כ"ג אייר תשפ"ב, 24 מאי 2022, בהעדר הצדדים.
