מ"ת 61992/05/16 – מדינת ישראל נגד י פ
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 61992-05-16 מדינת ישראל נ' פ(עציר)
|
|
14 יוני 2016 |
1
בפני כב' השופטת דנה אמיר |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
המשיבים |
י פ (עציר) |
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד נעמה פנן
ב"כ המשיב עו"ד בן - משה
המשיב - בליווי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו החזקת סכין שלא למטרה כשרה והיזק לרכוש במזיד.
התקבלה חוות דעת פסיכיאטרית לפיה המשיב אינו כשיר לעמוד לדין. תחילה בדיון קודם ביקשה הסנגורית לברר אשמתו של המשיב ומשכך נקבע התיק לדיון בפני המותב העיקרי אך לאחר דיון שנערך בערר הוסכם בין הצדדים כי תתבקש הפסקת הליכים בעניינו של המשיב, ויינתן בעניינו של המשיב צו אשפוז ומשכך הובא התיק בפניי שוב.
2
כמצוות המחוקק בתיקון 8 ל
במסגרת סמכויותיי על פי סעיף
1. ההליכים בתיק העיקרי נגד הנאשם יופסקו;
2. הנאשם יאושפז במקום עליו יורה הפסיכיאטר המחוזי, לאחר שנמצא כי קיימת מסוכנות ומצבו מצריך אשפוז;
3.
תקופת האשפוז המירבית היא על פי סעיף
ראו בהקשר זה ת.פ 59343-02-15 וכן ת"פ 59511-02-16. עוד אציין כי לא ברור לי כיצד ניתן לקיים דיון ענייני, סוג של טיעון לעונש, כאשר הנאשם אינו כשיר לעמוד לדין ולהיות מיוצג על ידי סניגור, מה גם שהמאשימה יכולה לאחר שחרורו של הנאשם מאשפוז לעתור לחידוש ההליכים או לחדשם, ובמקרה כזה, ככל שתתברר שאלת ביצוע העבירות על ידו וייקבע שאכן ביצען, הרי שיתקיימו טיעונים לעונש. ברי, כי המחוקק לא התכוון לקיים "שני הליכי טיעונים לעונש" - פעם אחת בעת אשפוזו ופעם שניה ככל שיחודשו ההליכים נגדו.
3
4. הפסיכיאטר המחוזי מתבקש להודיע לעו"ד עינת בן משה טלפון 03-6245522, ולעו"ד מיטל סטי ממפלג תביעות ת"א, על מועד הבאת הנאשם בפני הועדה הפסיכיאטרית.
המזכירות תשלח עותק החלטה זו לפסיכיאטר המחוזי ולסניגוריה הציבורית. תשומת הלב מופנית לכך שהמשיב מבקש להיות מיוצג על ידי עורך דין בהליכים בפניי הועדה על פי חוק הטיפול בחולי נפש.
המזכירות תסרוק החלטה זו לתיק העיקרי.
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
דנה אמיר , שופטת |
