תת"ע (פתח תקווה) 11642-01-17 – משטרת ישראל נ' יצחקי אהוד
|
תת"ע (פתח-תקוה) 11642-01-17 - משטרת ישראל נ' יצחקי אהודשלום פתח-תקוה תת"ע (פתח-תקוה) 11642-01-17 משטרת ישראל נ ג ד יצחקי אהוד בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בפתח-תקוה [18.10.2017] לפני כבוד השופטת, סגנית נשיאה טל אוסטפלד נאוי ב"כ המאשימה - עו"ד קרן כוזרי ב"כ הנאשם/ת - עו"ד רויטל נחום הכרעת-דין
מתירה תיקון כתב האישום. הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום. לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
גזר דין
לאחר תיקון כתב האישום לקולא, הודה הנאשם והורשע בעבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, בניגוד ו לתקנה 26 (2) לתקנות התעבורה. בעבירה זו קבכע המחוקק עונש פסילת מינימום לתקופה של 3 חודשים.
בהתאם לפסיקה, כאשר לא נילווית לביצוע עבירה זו עבירה נוספת, אין מקום להורות על פסילה מעבר לפסילת המינימום שבחוק.
מאחר והצדדים הסכימו כי עונש פסילה המינימלי יעמוד על 4 חודשים, לאור עברו התעבורתי הנקי של הנאשם, מכתבי ההמלצה שהוצגו לעיוני , לא מצאתי להוסיף על העונש המינימלי עליו הסכימו הצדדים.
על כן, טעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר והנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1600 ₪. |
|
|
הקנס ישולם ב-4 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 1.11.17 ובכל 1 לחודש. היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי ותועבר לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות. הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים בניכוי 30 ימי הפסילה המנהלית. רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לא יאוחר מיום 19.12.17 בשעה 10.00 בבוקר וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
הנאשם יחתום עד ליום 19.12.17 על התחייבות בסך של 7500 ש"ח שלא לעבור במשך 3 שנים את אותן עבירות בהן הורשע/עבירה של נהיגה בשכרות או תחת השפעת משקאות משכרים או נהיגה בפסילה אחרת ייאסר למשך 30 ימים. ההתחייבות תחתם בפני מזכירות בית המשפט.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ח תשרי תשע"ח, 18/10/2017 במעמד הנוכחים.
|




