תת"ע (חיפה) 6277-10-17 – מדינת ישראל נ' מושיקו עמר
|
תת"ע (חיפה) 6277-10-17 - מדינת ישראל נ' מושיקו עמרשלום חיפה תת"ע (חיפה) 6277-10-17 מדינת ישראל נ ג ד מושיקו עמר בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחיפה [01.01.2018] לפני כבוד השופטת רונה פרסון ב"כ הנאשם - עו"ד דן אסלנוב הכרעת דין
אני מרשיעה את הנאשם בעבירה שלפי כתב האישום.
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום בעבירה של נהיגה במהירות של 114 קמ"ש, מקום בו מותרת מהירות של 70 קמ"ש עבירה מיום 12.7.17.
הנאשם בחר להודות בהזדמנות הראשונה ובכך חסך זמן שיפוטי ויש לזקוף עובדה זו לזכותו.
הנאשם יליד שנת 1978 נוהג משנת 1996 ולחובתו 14 הרשעות קודמות, האחרונה מבניהן משנת 2017 ועניינה אף היא נהיגה העולה על המותר שבגינה אף הוטל על הנאשם עונש של פסילה מותנית, אותו מבקשת ב"כ המאשימה להפעיל במצטבר לענישה כאן.
נוכח מהות העבירה, ולאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, נתתי דעתי להודאתו המיידית של הנאשם, למתחם העונש הראוי, ובשים לב לעברו של הנאשם, אני גוזרת את דינו של הנאשם כדלקמן:
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,600 ₪. הקנס ישולם ב-4 תשלומים שווים ורצופים החל מתאריך 1.2.18 ואילך. |
|
|
אני פוסלת את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 2 חודשים בפועל.
אני מורה על הפעלת הפסילה המותנית של הרשעה מספר 1 מביהמ"ש השלום לתעבורה בחיפה, 7441-12-16, גז"ד מיום 21.3.17 למשך 2 חודשים בחופף לעונש הפסילה כאן. מתקופה זו תנוכה הפסילה המנהלית, כך שבסך הכל ירצה הנאשם חודש פסילה אחד בגין גזר הדין כאן. הפסילה תחל היום אך תחושב כנגד הפקדה.
בית המשפט מסביר לנאשם כי עליו להפקיד את רישיונו - גם אם פקע תוקפו - במזכירות בית המשפט, ואם אין בידיו רישיון נהיגה עליו להפקיד תצהיר ערוך כדין, שכן הפסילה מתחילה ממתן גזר הדין אולם היא תחושב רק עם הפקדה כאמור.
אני פוסלת את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור אותה עבירה שעליה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א - 1961 ויורשע בגינה, תוך התקופה האמורה או לאחריה.
ב"כ הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שוברי תשלום.
מודעת זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"ד טבת תשע"ח, 01/01/2018 במעמד הנוכחים.
|




