תת"ע 7287/10/14 – מדינת ישראל נגד נעים סביחיה – בהעדר
בית משפט השלום לתעבורה באילת |
||
תת"ע 7287-10-14 מדינת ישראל נ' סביחיה תת"ע 4490-11-14 |
|
09 מרץ 2015 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט גל שלמה טייב |
|
|
המאשימה: |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם: |
נעים סביחיה - בהעדר
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד עודד נגב
ב"כ הנאשם - עו"ד רוני נוג'ידאת
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לאחר שהתרשמתי מדברי ב"כ הנאשם כי הנאשם קיבל הסבר ראוי ביחס לכתב האישום, ולאור בקשת הנאשם באמצעות בא-כוחו כי הדיון יתקיים בהעדרו - הנני מחליט כי ההליכים בתיק יימשכו בהעדר הנאשם ובנוכחות בא-כוחו.
ניתנה והודעה היום י"ח אדר תשע"ה, 09/03/2015 במעמד הנוכחים.
|
גל שלמה טייב , שופט |
הכרעת דין
ב"כ הנאשם הודה בשם הנאשם בכל העובדות הנטענות בכתבי האישום.
לפיכך, אני מרשיע את הנאשם בעבירות שיוחסו לו בכתבי האישום.
ניתנה והודעה היום י"ח אדר תשע"ה, 09/03/2015 במעמד הנוכחים.
|
גל שלמה טייב , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
1. הנאשם הודה באמצעות בא-כוחו והורשע בכתב האישום בעבירה של אי מתן זכות קדימה, בכך שביום 26.10.2014 בשעה 07:35, ברחוב שד' ששת הימים בעיר אילת, נהג ברכב מסוג פיאט ובהגיעו לצומת לא נתן זכות קדימה לרכב אחר שנכנס לצומת. כמו כן, צירף הנאשם כתב אישום נוסף ולפיו ביום 31.08.2014 בשעה 18:30, נהג ברכב מסוג יגואר בכביש 90 בקילומטר ה- 84 כשרישיון הרכב פקע לתקופה העולה על 6 חודשים.
2. הנאשם יליד שנת 1982 בעל וותק נהיגה משנת 2000 ולחובתו 21 הרשעות קודמות כשבהרשעה האחרונה ישנה פסילה מותנית ברת הפעלה.
3. הצדדים הגיעו להסדר טיעון אותו שקלתי ומצאתי לקבל, בשים לב להודאתו המיידית של הנאשם ולכך שהענישה אינה חורגת ממתחם הענישה ההולם בנסיבות העניין. לפיכך, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
פוסל את הנאשם מלקבל או מלהוציא רישיון נהיגה וזאת לתקופה של 3 חודשים בניכוי פסילה מנהלית בת 30 ימים אותה ריצה הנאשם. רישיון הנהיגה יופקד תוך 120 יום מהיום במזכירות בית המשפט, ואם לא יעשה כן ייחשב הנאשם פסול מלנהוג אך פסילתו לא תימנה.
פוסל את הנאשם לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים, אם יעבור על העבירה בה הורשע או על אחת העבירות הנמנות על התוספת הראשונה או השנייה לפקודת התעבורה.
קנס בסך 2000 ₪ או 5 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים שווים ורצופים. התשלום הראשון ישולם בתוך 30 יום מהיום ויתר התשלומים מידי 30 יום לאחר מכן. פיגור בתשלום אחד מן השיעורים שנקבעו לעיל, יעמיד לפירעון מיידי את יתרת הקנס שטרם שולמה ויחייב את הנאשם בתשלום תוספת פיגורים כחוק.
מפעיל בזאת פסילה על תנאי שהוטלה על הנאשם ביום 16.03.2014 בתיק 4001-03-14 של ביהמ"ש השלום לתעבורה בנצרת לתקופה של 3 חודשים, וזאת לריצוי באופן חופף.
3
יובהר כי בסך הכל נותר לנאשם לרצות עונש פסילה של חודשיים.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"ח אדר תשע"ה, 09/03/2015 במעמד הנוכחים.
|
גל שלמה טייב , שופט |
הוקלד על ידי ענבר סבן
