תת"ע 9212/05/16 – מדינת ישראל נגד אהוד אבו חצירא
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 9212-05-16 מדינת ישראל נ' אבו חצירא אהוד
|
|
07 יוני 2016 |
1
|
לפני כבוד השופט טל פרי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אהוד אבו חצירא
|
||
ב"כ המאשימה: עו"ד גינסברג
הנאשם בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום.
לפיכך, אני מוצא את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיע אותו בהתאם.
ניתנה והודעה היום א' סיוון תשע"ו, 07/06/2016במעמד הנוכחים.
|
טל פרי , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
הנאשם הודה והורשע בביצוע עבירה כמפורט בכתב האישום.
מדובר בעבירה חמורה שכן הנאשם הסיע את בנו הקטין על הקטנוע וזאת כאשר הוא יושב מאחוריו על שמיכה ולא על מושב. כמו כן, הקטין חבש קסדה לא תקנית. מדובר בעבירה אשר בנס נסתיימה על ידי כך ששוטר עצר הנאשם שכן, האירוע יכול היה להסתיים בצורה קשה הרבה יותר.
חדשות לבקרים, אנו שומעים על תאונות דרכים קשות של רוכבי אופנוע , מקל וחומר, כאשר אב מסיע את בנו הקטין, עליו לנקוט משנה זהירות על מנת להבטיח את שלומו.
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
לאור האמור הנני קובע כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו:
פסילה בפועל לתקופה של עד חצי שנה , פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי ₪.
באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע עבירה זו:
הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה משנת 88' , צבר לחובתו 28 הרשעות קודמות, כאשר הרשעתו האחרונה מיום 28.10.15 הינה בגין תאונת דרכים , בגינה נשלל רישיונו ל- 4 חודשים , דהיינו, הפסילה הסתיימה ימים ספורים טרם ביצוע עבירה זו, דבר המעיד על כך שהנאשם לא מפנים את החשיבות לציות הוראות החוק.
לאחר שהתחשבתי בטיעוני הצדדים ולאחר ששקלתי את השיקולים השונים, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
- הנני גוזר על הנאשם קנס בסך 1,000 ₪.
הקנס ישולם ב- 4 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 7.7.16 ובכל 7 לחודש.
היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי ותועבר לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
- הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים.
3
- רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לאלתר וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
- הנאשם רשאי לנ ג ד היום בשעה 16.00.
- הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים
וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה או שנייה.
- הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך2 שנים. התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה בקלות ראש או נהיגה בזמן פסילה.
זכות ערעור תוך 45 יום לבית משפט מחוזי בלוד.
ניתנה והודעה היום א' סיוון תשע"ו, 07/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
טל פרי , שופט |
הוקלדעלידירוית אליהו
