תת"ע 8410/12/18 – מדינת ישראל נגד עדואן עדנאן
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
|
תת"ע 8410-12-18 מדינת ישראל נ' עדנאן
תת"ע 4372-09-19 מדינת ישראל נ' עדנאן עדואן
תת"ע 1446-07-19 מדינת ישראל נ' עדואן
תת"ע 1445-07-19 מדינת ישראל נ' עדואן
|
|
1
בפני |
כבוד השופטת שרית זוכוביצקי-אורי
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל |
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
עדואן עדנאן
|
|
|
|
הנאשם |
גזר דין |
העבירה והעבר
הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בארבעה כתבי אישום.
2
כתב אישום אחד מייחס לנאשם עבירה
של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף בניגוד לסעיף
על-פי עובדות כתב האישום בתאריך 12.8.2018 בשעה 17:50 נהג הנאשם ברכב בעת שרישיונו פקע ביום 1.9.2004.
כתב אישום
שני מייחס לנאשם עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף בניגוד לסעיף
על-פי עובדות כתב האישום בתאריך 8.6.2019 בשעה 8:10 נהג הנאשם ברכב בעת שרישיונו פקע ביום 1.9.2004.
כתב
אישום שלישי מייחס לנאשם עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף בניגוד לסעיף
על-פי עובדות כתב האישום בתאריך 1.8.2019 בשעה 15:10 נהג הנאשם ברכב בעת שרישיונו פקע ביום 1.9.2004.
כתב
אישום רביעי מייחס לנאשם עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף בניגוד לסעיף
על-פי עובדות כתב האישום בתאריך 14.6.2019 בשעה 22:26 נהג הנאשם ברכב בעת שרישיונו פקע ביום 1.9.2004 וללא פוליסת ביטוח בת תוקף.
הנאשם יליד 1970 הוציא רישיון בשנת 1995 וצבר לחובתו 66 הרשעות תעבורה, רובן מסוג ברירת משפט.
בחודש אוקטובר 2019 הורשע הנאשם בעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף שבוצעה ביום 23.7.2019 והושתו עליו פסילה של 24 חודשים, פסילה על תנאי של 12 חודשים למשך 3 שנים שאינה ברת הפעלה בתיק זה וקנס בסך 5,000 ₪.
בשנת 2010 הורשע הנאשם בעבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ונהיגה בזמן פסילה והושתו עליו 18 ימי מאסר בפועל, מאסר על תנאי של 3 חודשים למשך 3 שנים, פסילה של 5 חודשים, פסילה על תנאי של 3 חודשים למשך 3 שנים וקנס בסך 1,500 ₪.
3
בשנים 2006-2005 הורשע הנאשם ב-3 עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף והושתו עליו פסילה, פסילה על תנאי וקנס.
דהיינו, זוהי הרשעתו השישית והפעם התשיעית בה נהג הנאשם ללא רישיון נהיגה תקף.
אין לחובת הנאשם עבר פלילי.
חוות הדעת מטעם הממונה על עבודות השירות
הנאשם נמצא מתאים לריצוי מאסר בעבודות שירות.
טיעוני המאשימה לעונש
המאשימה ביקשה להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה של 10 חודשים, מאסר על תנאי של 7 חודשים למשך 3 שנים, פסילה של 36 חודשים, פסילה על תנאי וקנס.
לטענת המאשימה מדובר בפקיעת רישיון נהיגה ממושכת ובהתאם לפסיקה, במקרה בו רישיון הנהיגה פקע לתקופה העולה על 10 שנים, יש לראות בנאשם כנהג שאינו מורשה מעולם לנהיגה. לטענתה מתחם הענישה ההולם מתחיל ממאסר על תנאי לצד פסילה קצרה ועד למאסר ממושך מאחורי סורג ובריח לצד פסילה ממושכת לתקופה של מספר שנים.
לטענת המאשימה בנסיבותיו של המקרה דנן, לא ניתן למקם את עונשו של הנאשם בתחתית המתחם, זאת בשל העובדה כי מדובר בעבירות חוזרות שחלקן בוצעו בסמיכות זמנים האחת לשנייה, עברו התעבורתי של הנאשם הכולל 66 הרשעות קודמות מתוכן עבירות דומות משנת 2011 ואחורה שבגינן אף ריצה עונשי מאסר.
טיעוני הנאשם לעונש
4
ב"כ הנאשם ביקשה למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם הענישה ולהשית עליו מאסר שיכול וירוצה בדרך של עבודות שירות לתקופה קצרה ופסילת רישיון קצרה , שכן לטענתה הנאשם יכול להוציא רישיון נהיגה תקף תוך חודש ימים.
לטענת ב"כ הנאשם אין מדובר בנאשם בלתי מורשה, אלא בנאשם שלא הצליח לחדש את רישיון הנהיגה שלו בשל חובות והגבלות בהוצאה לפועל.
לטענתה יש להתחשב בכך שהרשעתו האחרונה של הנאשם הייתה בשנת 2011 ומאז עברו מספר רב של שנים מבלי שנפתחו כנגדו תיקים, הן פליליים והן תעבורתיים.
ב"כ הנאשם בקשה להתחשב בכך שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי, בנסיבות חייו הקשות, בכך שהוא מפרנס יחיד למשפחתו המוכרת לרשויות הרווחה בשל מצוקתה כלכלית. לטענתה הנאשם פוטר מעבודתו בשל מגפת הקורונה וכיום חי מתשלומי ביטוח לאומי.
הנאשם העיד ואמר כי לא יכול היה להמשיך לשלם חובותיו בהוצאה לפועל.
דיון
במסגרת תיקון 113 ל
חומרת העבירה ומתחם הענישה
במקרים בהם חברו מספר עבירות לאירוע אחד מקובל ליצור מתחם ענישה לכלל האירוע ולכל העבירות יחדיו, שכן חומרתן של העבירות עולה בהצטרפותן יחד.
עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מגלמת בתוכה סכנה ממשית לפגיעה בעוברי אורח תמימים ובמשתמשי הדרך. לפיכך, אין להקל ראש בעבירה זו, שכן עסקינן בעבירה מהחמורות שבפקודה. מי שנוהג פעמים רבות ללא רישיון, גם לאחר שהורשע בבית המשפט, ואף נעדר ביטוח חובה לנהיגתו מעיד על עצמו כמי שמורא הדין אינו חל עליו.
5
הערכים החברתיים המוגנים שנפגעו כתוצאה מהעבירות בהן הורשע הנאשם הם שמירה על שלום משתמשי הדרך, שמירה על הסדר הציבורי ושלטו החוק. בהתנהגותו העמיד הנאשם את הציבור בסכנה בכך שנהג ללא רישיון תקף וללא פוליסת ביטוח תקפה.
בעפ"ת 42946-08-11 מסארוה נ' מדינת ישראל (23.10.11) קבעה כב' השופטת נגה אהד:
"על בתי המשפט להילחם מלחמת חורמה בנהגים בלתי מורשים. נהיגה על ידי בלתי מורשה כמוה כעליה על כלי רצח, נהיגה בו בנתיב נסיעה כמעט כמו שימוש ב"רולטה רוסית" ... נהגים בלתי מורשים חייבים להיות מורחקים מהכביש לתקופה ארוכה".
בתת"ע (ת"א) 908-05-11 מדינת ישראל נ' רג'ואן, מיום 23.1.12 נקבע כי כשירותו של הנאשם לנהוג לאחר זמן כה רב בו לא היה בידו רישיון תקף אכן מוטלת בספק:
"נהיגה ללא רישיון תקף שפקע לפני שנים רבות אינה מגלמת אך ורק עבירה טכנית. לשם חידוש הרישיון על הנאשם לעבור מבחן מעשי ועיוני היות וההנחה היא כי נוכח הזמן הרב שחלף, ההכשרה לנהיגה שקיבל בעבר אינה עוד אפקטיבית".
ברע"פ 8013/13 אמיר מסעוד נ' מדינת ישראל מיום18.12.2013 קבע כב' השופט סולברג בפסק דינו כי רחמנות יתירה על מי שנוהג פעם אחר פעם ללא רישיון נהיגה היא אכזריות כלפי יתר עוברי הדרך, וכדבריו המתאימים למקרה דנן להפליא:
6
"אדרבה, העונש שהוטל על המבקש אינו חמור, והריהו כורח הנסיבות, על מנת שהמבקש יפנים סוף סוף דבר פשוט וברור: אין לנהוג ללא רישיון נהיגה. המבקש נוהג משנת 1997, ומאז צבר לחובתו 28 הרשעות בעבירות תעבורה, מרביתן - בעבירות חמורות. מאז שנת 1999 - מזה 14 שנים - אין בידי המבקש רישיון נהיגה תקף; והוא בּשלוֹ, ממשיך בנהיגה, חרף שלילת רישיונו 6 פעמים לתקופה כוללת של 112 וחצי חודשים. נתתי דעתי על האמור בתסקיר שירות המבחן, אשר מצדיק מידה מסוימת של רחמים, אך בנסיבות הכוללות אין הצדקה להתערב בעונש שנקבע בגזר הדין של בית משפט השלום לתעבורה. המאסר לבטח יכביד ויקשה על המבקש, אב לשני ילדים קטנים... ברם, במעשיו ובמחדליו העיד המבקש על עצמו כימורא החוק אינו חלעליו. רחמנות יתרה כלפיו, כמוה כהתאכזרות אל הולכי רגל תמימי-דרך ואל שאר המשתמשים בכביש. אין הצדקה לחשׂפם לסכנת נפשות, וגם לא לנזקים כספיים הנובעים מן הקושי להיפרע ממי שגרם לפגיעה בתאונת דרכים כשאינו מחזיק ברשיון ואיננו מבוטח".
להלן פסקי דין מהם ניתן ללמוד על מתחם הענישה בעבירות בהן הורשע הנאשם.
בתתע"א 98-07-16 מדינת ישראל נ' אבו סווי מיום 13.12.2018 הורשע הנאשם, בהתאם להודאתו, בעבירות של נהיגה ללא רישיון ונהיגה ברכב ללא ביטוח תקף. לחובת הנאשם 47 הרשעות קודמות מתוכן 3 הרשעות קודמות בעבירה של נהיגה ללא רישיון תקף. הנאשם ריצה בעבר עונשי מאסר ולחובתו מאסר מותנה בר הפעלה. על הנאשם הוטלו 8 חודשי מאסר בפועל, הפעלת 6 חודשי מאסר מותנה חציים בחופף וחציים במצטבר, 8 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, פסילה למשך 24 חודשים, פסילה על תנאי והתחייבות. ערעור הנאשם על חומרת העונש נדחה בבית המשפט המחוזי ובקשתו לרשות ערעור נדחתה בבית המשפט העליון.
בפל"א 8366-10-15 מדינת ישראל נ' נור מיום 18.10.2017 הורשע הנאשם, בהתאם להודאתו, בשתי עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ,שתי עבירות של נהיגה ללא ביטוח תקף ובעבירה של אי ציות להוראות שוטר. לחובתו של הנאשם הרשעה קודמת בעבירה של נהיגה כבלתי מורשה ולא עומד לחובתו של הנאשם עונש מותנה. בית המשפט קבע כי מתחם הענישה במקרה זה מתחיל ממאסר על תנאי עד 24 חודשי מאסר בפועל, פסילה של 3 חודשים עד 3 שנים, זאת לצד הטלת רכיבי ענישה של מאסר מותנה, פסילה מותנית, קנס והתחייבות. בית המשפט השית על הנאשם 8 חודשי מאסר בפועל, 10 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, פסילה לתקופה של 16 חודשים, 4 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים, קנס והתחייבות. ערעור הנאשם על חומרת העונש נמחק בבית המשפט המחוזי.
7
בעפ"ת (י-ם) 41801-05-16 פתיחה נ' מדינת ישראל מיום 6.7.16 נדחה ערעורו של נאשם שהורשע בשתי עבירות של נהיגה כשרישיון נהיגתו פקע ולא חודש יותר מ-10 שנים. למערער עבר מכביד ביותר הכולל 189 הרשעות קודמות ואין לחובתו מאסר מותנה בר הפעלה. על המערער הושתו 30 ימי מאסר בפועל, מאסר על תנאי של 3 חודשים למשך 3 שנים, פסילה למשך 6 חודשים, פסילה על תנאי וקנס. יודגש כי במקרה זה הייתה הקלה בעונש במידת מה משום שעקב טעות שני כתבי האישום לא צורפו לתיקים אחרים בהם נגזר דינו של הנאשם קודם לכן.
מהמקובץ עולה כי מתחם הענישה לעבירות בהן הורשע הנאשם נע בין מאסר על תנאי ועד ל- 24 חודשים, וכן פסילה הנעה בין 3 חודשים ועד 3 שנים.
העונש המתאים לנאשם
מצאתי למקם את הנאשם ברף הבינוני של המתחם.
לחובתו של הנאשם עבר תעבורתי מכביד הכולל 66 הרשעות, מתוכן 5 הרשעות דומות כאשר האחרונה מהן היא משנת 2019 בגין עבירה שבוצעה ביום 23.7.2019 בסמיכות למועדי העבירות באישומים שבפני. מדובר בנאשם רצידיוויסט אשר רישיונו פקע לפני כ-16 שנים אשר על אף שריצה מאסר מאחורי סורג ובריח בגין עבירות תעבורה דומות הוא אינו נרתע מלשוב ולבצע עבירות תעבורה חמורות שוב ושוב ובסמיכות זמנים.
לחומרה התחשבתי בעברו התעבורתי של הנאשם הכולל הרשעות בעבירות זהות, בכך שמדובר בפעם תשיעית בה נהג ללא רישיון נהיגה תקף, בעובדה כי מדובר בפקיעת רישיון של מספר רב של שנים ונוכח העובדה כי הנאשם לא הסדיר רישיונו גם היום והסיכון ממנו להישנות העבירות עדיין קיים.
לקולה התחשבתי בנסיבותיו האישיות של הנאשם בכך שהודה וחסך זמן שיפוטי ובכך שהוא מצוי בתהליך של הסדרת רישיון הנהיגה שלו.
כן לקחתי בחשבון את עקרון ההדרגתיות בענישה ואת העובדה כי מלבד מאסר קצר של 18 ימים שהושת עליו בגין עבירות של נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף לא ריצה מאסרים נוספים.
בשל נסיבותיו האישיות של הנאשם, מצבו הכלכלי וכן נוכח העובדה שפוטר מעבודתו בשל מגפת הקורונה השתתי קנס מתון לצד התחייבות להימנע מעבירה.
8
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
1. אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 5 חודשים. המאסר ירוצה בדרך של עבודות שירות. על הנאשם להתייצב 1.11.20 עד לשעה 10:00 בבוקר, בפני הממונה על עבודות שירות במפקדת מחוז דרום, יחידת עבודות שירות, ליד כלא באר שבע, לצורך קליטה והצבה.
תשומת לב הנאשם שעליו לבצע כל העבודות המוטלות עליו במסגרת עבודות השירות עפ"י הנחיות שתינתנה לו מעת לעת ע"י הממונה במקום. כל הפרה של עבודות שירות תגרום להפסקה מידית של עבודות השירות ולריצוי עונש מאסר בפועל.
2.
אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 4 חודשים, וזאת על תנאי למשך שלוש שנים, אם
יעבור על הוראות סעיף
3. פסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 23 חודשים.
הנאשם פטור מהפקדה.
המזכירות תחשב מועד הפסילה מהיום.
תשומת לב הנאשם לכך שהעונש המקובל על נהיגה בזמן פסילה הוא מאסר בפועל.
4. פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 18 חודשים, וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
5. קנס בסך 500 ₪ אשר ישולם ב-2 תשלומים חודשיים החל מיום 3.1.21.
6. התחייבות בסך של 5,000 ₪, לפיה לא יעבור על עבירות של נהיגה בזמן פסילה, ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף (למעט רישיון נהיגה שפקע מסוג ברירת משפט) וזאת למשך שנתיים מהיום.
9
המזכירות תשלח העתק גזר הדין לממונה על עבודות השירות בשירות בתי הסוהר.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים בתוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, א' חשוון תשפ"א, 19 אוקטובר 2020, בנוכחות הצדדים.
