תת"ע 817/09/14 – מדינת ישראל נגד חבטמו אקובאי
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תתע"א 817-09-14 מדינת ישראל נ' אקובאי
|
|
26 אוקטובר 2015 |
1
|
לפני כבוד השופטת רות וקסמן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
חבטמו אקובאי
|
||
נוכחים
ב"כ המאשימה עו"ד כתר
הנאשם וב"כ עו"ד פיינבלט
[פרוטוקול הושמט]
גזר-דין
בקביעת מתחם העונש ההולם את מעשה העבירה שביצע הנאשם, העיקרון המנחה הוא ההלימה, דהיינו יחס הולם בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין סוג ומידת העונש המוטל עליו כאשר מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני ביצוע עבירות תנועה נוספות ולהעביר מסר באמצעות ענישה מחמירה על מי שבהתנהגותו מסכן משתמשי הדרך.
מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת ביהמ"ש העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, ולאחר ששקלתי הטיעונים, אתן ידי להסדר ואכבדו.
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני הנאשם אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
של"צ
2
אני מצווה על הנאשם לבצע שירות לתועלת הציבור (של"צ) בהיקף של 140 שעות במסגרת הוסטל אקים בחדרה בעבודות אחזקה ומנהלה על פי תוכנית שירות המבחן.
מועד תחילת ביצוע השל"צ ותנאי ביצועו ייקבעו על ידי שירות המבחן, לשם כך על הנאשם ליצור קשר עם שירות המבחן תוך 7 ימים מהיום.
הוסברה לנאשם משמעותו של צו השל"צ ותוצאות הפרתו, משמע במידה ולא יעמוד בצו השל"צ ייגזר דינו מחדש, הוא הבין זאת והסכים לכך.
העתק גזר הדין יישלח לשירות המבחן למבוגרים תוך הפניית תשומת לב שירות המבחן לצו השל"צ ועל שירות המבחן יהיה לדווח לבית המשפט על סיום עבודות השל"צ.
קנס
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1500 ₪ או 14 ימי מאסר שיישא תמורתם.
הקנס ישולם תוך 90 ימים מהיום.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שובר תשלום.
פסילה בפועל
בהתחשב בעובדה שהנאשם נפסל מנהלית 30 ימים והיה פסול עד תום ההליכים 6 חודשים, סך הכל 7 חודשים, הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 7 חודשים נוספים מהיום.
ככל ורישיון הנהיגה הופקד במזכירות בית המשפט, תנפיק המזכירות אישור הפקדה ללא צורך בהפקדה נוספת.
אם לא הופקד רישיון נהיגה או אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, עליו להפקיד תצהיר ערוך כדין במזכירות בית המשפט.
פסילה על תנאי
הנני פוסלת את הנאשם
מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים.
התנאי הוא שהנאשם לא יעבור אותה/ן עבירה/ות שעליה/ן הורשע או אחת העבירות המפורטות
בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה ל
מאסר על תנאי
3
הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 6 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז תוך 45 ימים מהיום.
ניתנה והודעה היום י"ג חשוון תשע"ו, 26/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
רות וקסמן , שופטת |
הוקלד על ידי איריס יזהר
