תת"ע 7026/01/17 – מדינת ישראל נגד חזוט דויד
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 7026-01-17 מדינת ישראל נ' חזוט דויד
|
|
06 יוני 2017 |
1
|
|
|
דו"ח תעבורה 50500724286 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת, סגנית נשיאה טל אוסטפלד נאוי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
חזוט דויד
|
||
|
|||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד בסון
הנאשם - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום.
לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
ניתנה והודעה היום י"ב סיוון תשע"ז, 06/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
2
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
לאור האמור הנני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו:
פסילה בפועל לתקופה של 3 חודשים עד שנה , פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי שקלים, מאסר על תנאי.
באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע עבירה זו: הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה משנת 1994.
צבר לחובתו 47 הרשעות קודמות.
מדובר בעבירה בה המחוקק קבע עונש פסילת חובה מינימום של 3 חודשים. לנאשם עבר תעבורתי מכביד הכולל הרשעות חמורות כגון גרימת 2 ת.ד, נהיגה ברכב לא תקין שלא נאסר לשימוש, נהיגה ברכב ע"י בלתי מורשה לסוג הרכב, נהיגה כשברמזור אור אדום, במהירות, אי ציות לתמרורים, נהיגה כשתוקף רישיון רכב פקע, ללא חגורת בטיחות ושימוש בטל' שלא באמצעות דיבורית.
גם לו אניח לטובת הנאשם כי אכן מדובר בחריגה של יום אחד מתוקף האישור שניתן לו, וזאת על אף שלא הוצגו בפני אסמכתאות לכך, הרי שאינני מוצאת מקום לסטות מעונש המינימום שבחוק.
לא נעלמה מעיני העובדה כי הנאשם זקוק לרישיון נהיגה לפרנסתו ואולם שעה שהמחוקק קבע במפורש עונש פסילת מינימום, איני רואה מקום לסטות מעונש זה.
לקולא, ולו בשל העובדה כי לדברי הנאשם מדובר בחריגה של יום אחד, אחפוף בין תקופות הפסילה.
3
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני הצדדים, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1800 ₪.
הקנס ישולם ב-3 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 1.7.17 ובכל 1 לחודש. היה והקנס או
שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי ותועבר לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים .
רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לא יאוחר מיום 6.7.17 בשעה 10.00 וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
הנני מורה על הפעלת עונש של פסילת רישיון הנהיגה למשך חודשיים כפי שפסק על תנאי בית משפט תעבורה פ"ת ביום 27.10.15 בתיק מספר 3649.11.14 (הרשעה מספר 3) לריצוי באופן חופף.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"ב סיוון תשע"ז, 06/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
4
הוקלד על ידי הילה שרעבי
