תת"ע 6977/05/12 – מדינת ישראל נגד זידאן זידאן
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 6977-05-12 מדינת ישראל נ' זידאן
|
|
30 אוקטובר 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופטת לאה שלזינגר שמאי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
זידאן זידאן
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עוה"ד פינצי
הנאשם וב"כ עוה"ד מהדי סמארה
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
1. הנאשם הורשע על-פי הודאתו בעבירות שיוחסו לו בשני כתבי האישום שבכותרת:
נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף שפקע ב-4/05 וללא ביטוח בתאריכים 15.12.11 ו- 6.5.12.
2. הנאשם נוהג משנת 87' ולחובתו 35 הרשעות קודמות מהן ת.ד (משנת 89'), פרסה, עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף, עצור, רשיון רכב שפקע מעל שישה חודשים (רבות), נהיגה בזמן פסילה (משנת 99' ומשנת 92') ונהיגה ללא רשיון נהיגה תקף מעל שישה חודשים (רבות), היינו על אף שהנאשם נתפס נוהג ללא רשיון תקף הוא שב ונהג פעם אחר פעם ובהתנהגותו זו הביע זלזולו בחוק ובבטיחותם של המשתמשים בדרך.
3. לזכותו של הנאשם הודאתו.
4. הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו עתרו להשית על הנאשם מאסר למשך שישה חודשים שירוצה בעבודות שירות תוך הפעלת המאסר המותנה בן 6 חודשים בחופף, פסילה למשך 3 חודשים, הפעלת הפסילה המותנית בחופף, פסילה על תנאי, מאסר על תנאי וקנס.
ב"כ הנאשם ציין, כי הנאשם לא חידש רישיונו עקב נסיבות כלכליות והגבלות שהוטלו עליו בגין חוב וכעת הוסרה המגבלה והנאשם מחזיק ברשותו רישיון נהיגה תקף עד 2023.
2
5. אין צורך להכביר מילים על חומרתן של העבירות ועל כך שמעידות הן כי הנאשם בז לחוקי התעבורה. במקרה דנן הנאשם נהג פעם אחר פעם, ביודעו, כי אין ברשותו רישיון נהיגה תקף שנים ארוכות והתעלם מהסכנה הברורה והמיידית הנשקפת מנהיגתו ללא רישיון תוך הפגנת זלזול בבטיחותם של המשתמשים בדרך. חומרה יתרה בעובדה כי אין מדובר במעידה חד פעמית אלא זוהי הפעם התשיעית בה נתפס הנאשם נוהג ללא רישיון תקף דבר המעיד יותר מכל כי הנאשם לא למד את לקחו. לא זו אף זו, אף מאסר מותנה בן 6 חודשים התלוי ועומד נגדו לא הרתיעו מלשוב ולנהוג. הוסף לכך עברו התעבורתי וקיבלת נאשם שאינו סר למרות החוק ומורא הדין אינו חל עליו.
6. מדיניות הענישה לעניין רכיב המאסר בעבירת נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף נעה בין מאסר על תנאי ועד מאסר בפועל למשך מספר חודשים. בתוך מתחם הענישה ימוקם הנאשם על פי תכיפות ותדירות ביצוע העבירה, נסיבות המקרה ונסיבותיו האישיות של הנאשם. ראה לדוגמא המקרים הבאים:
בעפ"ת 4419-09-12 מדינת ישראל נ' אוחיון התקבל חלקית ערעור המדינה על קולת עונשו של נאשם עליו נגזרו 40 ימי מאסר על תנאי, פסילה על תנאי וקנס, לאחר שהורשע בנהיגה ללא רשיון נהיגה בתוקף. בית המשפט המחוזי הוסיף לעונשו של הנאשם עונש פסילה למשך שנה וקבע כי "אכן במקרים המתאימים יהיה מקום להטיל עונשי מאסר בגין עבירה מעין זו במיוחד כאשר מדובר באדם שלא חידש את רשיונו 12 שנה".
בעפ"ת 4420-09-12 מדינת ישראל נ' פכורי כב' השופט י. ריבלין לא השית מאסר בפועל על מי שביצע פעם שניה עבירה זהה. בית המשפט המחוזי מפי כב' השופט אמנון כהן הביע עמדה לפיה במקרים מתאימים יש מקום להשית מאסר בפועל, אך לא התערב בכך, למעט הגדלת גובה הקנס.
בעפ"ת 38367-02-12 סלמאן אבו חאמד נ' מדינת ישראל כ' השופטת חיימוביץ קיבלה הערעור ולא השיתה על הנאשם עונש מאסר בפועל לאור הנסיבות המיוחדות ושיקול שיקום הנאשם, אולם ציינה, כי מתחם הענישה ההולם לעבירה זו, בכל הנוגע לעונש המאסר, נע בין מאסר מותנה בנסיבות קלות, עד מאסר בפועל בן שנה, כאשר עסקינן ברצידיביסט.
3
ברע"פ 1973/13 אסד חסן נ' מדינת ישראל נדחה ערעורו של הנאשם על חומרת העונש שהוטל עליו בגין נהיגה ללא רישיון שפקע למעלה מ-10 שנים בבימ"ש לתעבורה הושת עליו קנס בסך 1,500 ₪, או 5 ימי מאסר תמורתו; פסילת רישיון הנהיגה לתקופה של 24 חודשים; פסילה על תנאי של רישיון הנהיגה לתקופה של 4 חודשים, למשך 3 שנים; 45 ימי מאסר בפועל; 5 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים. במחוזי קוצרה בפסילה ל-12 חודשים ויתר הרכיבים נותרו על כנם. כב' השופט שהם קבע, כי עונש מאסר בפועל ופסילה לתקופה של 12 חודשים, לאחר שהופחת במחוזי, אינו חורג מרף הענישה הראוי בעבירות דומות.
7. אין לקבל כל הסבר למעשיו גם אם המניעה להוצאת רישיון נבעה ממניעים כלכליים. על בית המשפט להעביר מסר ברור לציבור בכלל ולנאשם בפרט כי הוא אינו מגלה סובלנות לנאשמים החוטאים פעם אחר פעם ואשר מוכיחים במעשיהם כי ענישה צופת פני עתיד אינם מהווה עבורם גורם מרתיע שיש בו כדי למנוע מהם להמשיך ולנהוג ללא רישיון תקף. אי לכך, נוכח התקופה הארוכה בה הנאשם לא החזיק ברישיון הנהיגה והעובדה, כי מדובר בעבירה חוזרת ונשנית, וכי גליון ההרשעות הקודמות מלמד, כי הנאשם נתפס נוהג לאחר פקיעת רישיונו ונשפט בגין עבירה זו, האחרונה עבירה מיום 14.7.12, בגינה נשפט ביום 14.11.12 וכעבור כ- 3 חודשים בלבד (ביום 27.2.13) נתפס שוב נוהג- העבירה נשוא התיק דנן, הנני סבורה כי העונש הראוי הינו מאסר מאחורי סורג ובריח.
יחד עם זאת, לאור העובדה שהנאשם הודה, רפא הפגם ועתה מחזיק ברשיון נהיגה תקף, ולאור נסיבותיו האישיות כפי שעולה מהמסמכים שהוגשו לעיוני, לא אמצה עמו הדין במלוא חומרתו.
8. אשר על כן, ולאחר שבחנתי טיעוני הצדדים ולאור כל האמור לעיל, אני מאמצת את הסדר הטיעון וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
הנני גוזרת על הנאשם מאסר למשך 6 חודשים שירוצה בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה.
הנני מורה על הפעלת עונש של מאסר למשך שישה חודשים כפי שנפסק בבית המשפט לתעבורה פתח תקוה ביום 15/5/11 בתיק 3560-12-10לריצוי בחופף.
אני דנה את הנאשם ל-9 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, שלא יעבור עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל שנה או נהיגה בזמן פסילה.
4
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים.
הנני מורה על הפעלת עונש של פסילת רישיון הנהיגה למשך3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי בבימ"ש לתעבורה פתח תקוה ביום 15/5/11 בתיק 3560-12-10 לריצוי בחופף.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
הנאשם יפקיד רשיונו עד ליום 26/2/15.
קנס בסך 750 ₪ או 7 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם בחמישה תשלומים שווים ורצופים, תשלום ראשון עד ליום 2/12/14.
ניתנה והודעה היום ו' חשוון תשע"ה, 30/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
לאה שלזינגר שמאי , שופטת |
החלטה
הנאשם ייאסר עתה.
בכפוף לחתימת התחייבות עצמית על סך 5,000 ₪, ישוחרר הנאשם ויעוכב ריצוי עונש המאסר אשר הוטל עליו עד ליום 14.1.15.
על הנאשם להתייצב במועד זה בשעה 08:00 בפני המפקח על עבודות שירות במפקדת מחוז צפון, יחידת עבודות השירות הציונות 14 טבריה.
5
הנאשם ירצה את עבודות השירות במסגרת מוסד נווה מנשה בחדרה , 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות יומיות.
מפקח אחראי - מלכה שמעון
תאריך תחילת ביצוע העבודות 14.1.15.
הממונה על עבודות השירות יודיע לביהמ"ש על התייצבות הנאשם לריצוי עונשו ועל סיום ריצויו.
הנאשם מוזהר כי אם לא יבצע עבודות השירות לשביעות רצון הממונה, עלול הדבר להביא להפסקתן של עבודות השירות ולריצוי עונשו בדרך של מאסר בפועל.
ניתן צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד הנאשם, שיבוטל לאחר ריצוי עונש המאסר. על הנאשם להמציא אישור שב"ס על סיום ריצוי המאסר לצורך ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ נגדו.
ניתנה והודעה היום ו' חשוון תשע"ה, 30/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
לאה שלזינגר שמאי , שופטת |
הוקלדעלידיליאתקחלון
הוקלדעלידיליאתקחלון
