תת"ע 6669/04/16 – מדינת ישראל נגד גבאלי הדיל
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 6669-04-16 מדינת ישראל נ' גבאלי הדיל
|
|
14 נובמבר 2016 |
1
|
לפני כבוד השופט אורן בועז |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמת |
גבאלי הדיל
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד אלי מנטסון
ב"כ הנאשמת: עו"ד חליל טויל
הנאשמת בעצמה
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשמת הורשעה על פי הודאתה בכך שביום 22/2/16 נהגה ברכב בלא רישיון נהיגה תקף (בהיותה בלתי מורשית) וברכב בו נהגה, רישיון הרכב בו פקע.
אין חולק על חומרתן של העבירות בהן הורשעה הנאשמת.
במסגרת הודאתה נשלחה הנאשמת לתסקיר שירות המבחן על מנת שיגיש אודותיה תסקיר שיפרט את נסיבות חייה ונסיבות ביצוע העבירה.
במסגרת תסקיר שירות המבחן הוגשו שני תסקירים, הראשון מיום 9/8/16 והשני מיום 13/11/16 .
2
שירות המבחן סקר את תולדות חייה של הנאשמת (את היותה אם חד הורית) המפרנסת שני ילדים קטינים.
בתסקירו ציין שירות המבחן כי הנאשמת הודתה, לקחה אחריות, והסבירה את נסיבות ביצוע העבירה בהיותה אם חד הורית שלא היה אדם אחר שייקח את בנה לרופא.
בסופו של יום, המלצת שירות המבחן הייתה להעמיד את הנאשמת בתקופת מבחן על מנת לסייע לה בתפקודיה השונים ובמציאת פתרונות לקשיים הנסובים סביב תפקודיה עם ילדיה.
המאשימה בעתירתה לעונש עתרה להטיל על הנאשמת עונש של מאסר שיכול וירוצה בעבודות שירות, מאסר על תנאי, פסילה בפועל ממושכת, פסילה על תנאי וקנס כספי.
ב"כ המאשימה ציין כי אין המדובר בהרשעה ראשונה מסוגה של הנאשמת, בעברה הרשעה דומה בשנת 2012 בו הוטלו על הנאשמת עונשי פסילה בלבד.
לנוכח חזרתה של הנאשמת על ביצועה של עבירה זו, ביקשה המאשימה להחמיר עימה ולהטיל עליה בפעם הזו עונש של מאסר בפועל.
מנגד עתר הנאשם שלא להחמיר עם מרשתו לאור נסיבות מיוחדות של ביצוע העבירה ובהתחשב בתסקירי שירות המבחן החיובים שהמליצו על העמדתה במבחן בצד רכיב ענישה של שירות לתועלת הציבור.
עוד ציין ב"כ הנאשם כי מדובר בנאשמת אימא לשני ילדים קטינים ובמידה וייגזר עליה עונש של מאסר בעבודות שירות יש חשש כי שלומם וביטחונם של ילדיה יפגעו.
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתה של הנאשמת ובין העונש המוטל עליה.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
לאור האמור הנני קובע כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו:
פסילה בפועל לתקופה של עד שנה , פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי שקלים, מאסר בן מספר חודשים ועד ל-6 חודשים ומאסר מותנה.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בתסקירי שירות המבחן, סבורני כי יש מקום במקרה דנן לחרוג ממתחם הענישה הראוי ולא להחמיר עם הנאשמת.
תיקון 113 ל
בעניינו שירות המבחן הגיע למסקנה כי הנאשמת הפנימה את המעשים שביצעה, לקחה אחריות מלאה, ובשל מצבה המשפחתי הרגיש (כמתואר בתסקירי שירות המבחן) והקושי של גידול ילדיה לבד (אם חד הורית) במקום שבו מתגוררת, ענישה ממשית תגרום לה לנזק בלתי הפיך שיכול וישפיע גם על ילדיה הקטינים.
3
בנסיבות אלה סבורני כי העמדתה בצו מבחן לצד ביצוע עבודות לתועלת הציבור בהיקף של 150 שעות כפי שהמליץ שירות המבחן הוא עונש צודק וראוי במקרה זה.
יש לציין כי מדובר בנאשמת שהחזיקה רישיון נהיגה ירדני ואין המדובר בנאשמת שמעולם לא הוכשרה לנהיגה על פי חוק. היא נעדרת עבר פלילי והרשעתה בעבירה דומה היא משנת 2012 בעבירה שבוצעה בשנת 2011.
לאחר ששקלתי את חומרת העבירה, את מתחם הענישה הנוהג, את נסיבותיה האישיות של הנאשמת כפי שהוצגו בפני, את וותק נהיגתה ועברה התעבורתי, את העובדה שבחרה לקחת אחריות ולהודות באשמה, לפיכך אני דן את הנאשמת לעונשים הבאים:
מאסר על תנאי:
הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשמת לא תעבור עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה מעבר ל-12 חודשים או נהיגה בזמן פסילה.
לאור מצבה המשפחתי המתואר בתסקיר שירות המבחן נמנעתי מלהטיל על הנאשמת קנס כספי.
פסילה בפועל:
הנני פוסל את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 12 חודשים.
מאחר והנאשמת בלתי מורשית אין צורך בהפקדת רישיון הנהיגה והפסילה תימנה מהיום במצטבר לכל פסילה אותה מרצה הנאשמת.
פסילה על תנאי:
הנני פוסל את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 5 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא תעבור אותה עבירה בה הורשעה או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
התחייבות:
הנאשמת תחתום היום על התחייבות בסך של 5000 ש"ח שלא לעבור במשך שנתיים את אותה עבירה בה הורשעה או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
צו של"צ:
הנני מטיל על הנאשמת צו לביצוע 150 שעות שירות לתועלת הציבור וזאת במשך שנה.
השל"צ יבוצע בהתאם לתכנית שגובשה על ידי שירות המבחן ובפיקוח שרות המבחן.
4
אם יתעורר צורך בשינוי מקום ההשמה, שרות המבחן יעשה כן וידווח לבית המשפט.
צו מבחן:
הנני מורה על העמדתה של הנאשמת בצו מבחן למשך שנה בפיקוח שירות המבחן.
הנאשמת מוזהרת כי אם לא ימולאו תנאי הצווים במלואם, ניתן יהיה לבטלם ולהטיל עליה עונש נוסף, בגין העבירות בהן הורשעה, במקום צו השל"צ וצו מבחן.
זכות ערעור לבית משפט מחוזי לוד תוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום י"ג חשוון תשע"ז, 14/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
אורן בועז , שופט |
הוקלדעלידירחלאליעזר
