תת"ע 4929/07/22 – מדינת ישראל נגד גאנם המאם
בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
|
|
|
תת"ע 4929-07-22 מדינת ישראל נ' המאם
תיק חיצוני: 10156998238 |
1
בפני |
כבוד השופטת יונת הברפלד-אברהם
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשם |
גאנם המאם
|
|
|
||
החלטה
|
1. ביום 11/8/22 התקיימה ישיבת הקראה במהלכה העלה הסניגור טענת התיישנות כנגד העבירה הנטענת.
2. הסניגור טען לפגם מהותי בהליך ביצוע המסירה. עוד נטען כי העבירה בוצעה לכאורה ביום 4/7/21, ביום 6/7/21 נשלחה בקשה להישפט ובה כתובת הנאשם, אולם בזימון לדיון שנשלח לנאשם, לא צוינה אותה כתובת . בשל כך, כאשר כתב האישום הוגש רק ביום 14/7/22, חלפה, לטענת הנאשם, התקופה בה ניתן היה להגיש את כתב האישום ולכן חלה התיישנות.
3. ב"כ המאשימה טען בדין כי הבקשה להישפט נשלחה ביום 14/7/21 ונקלטה במערכת המשטרתית באותו יום. בהתאם לאישור המסירה, הזימון נשלח לנאשם ביום 23/6/22 כך שלא חלפה שנה . דבר הדואר נשלח לכתובת אותה ציין הנאשם בבקשה להישפט. ב"כ המאשימה טען כי אין פגמים באישור המסירה וכי המסירה בוצעה כדין.
4. דין טענת ההתיישנות להידחות.
2
5. ראשית, הבקשה להישפט כלל לא הוצגה בפני, כך שלא ניתן לדעת מהי הכתובת אותה ציין הנאשם בבקשה להישפט. גם אם תשובת מפנ"א מיום 15/7/21 מלמדת כי תיבת הדואר של הנאשם, הייתה ידועה למאשימה, הרי שללא הבקשה להישפט עצמה, לא ניתן להסיק את אשר מבקש הסניגור כי יוסק.
שנית, הנאשם התייצב לדיון כך שידע על הגשת כתב האישום , קרי זה נמסר לו, לרבות הזימון לדיון. לא נטען בפני וגם לא הוצגו מסמכים כי היו זימונים נוספים. בשל כך, המסקנה המתבקשת היא כי גם אם כתב האישום והזימון נשלחו לנאשם לכתובת אחרת מזו שצוינה על ידו בבקשה להישפט, הרי היות וקיבל את כתב האישום ואת הזימון, גם אם היה פגם, זה רופא כאשר הנאשם קיבל את כתב האישום והזימון, עוד בטרם חלפה השנה. יודגש כי הנאשם לא טען כי לא קיבל את כתב האישום או קיבל אותו לאחר שחלפה שנה מהמועד בו הגיש בקשה להישפט.
6.
סעיף
225א' (א) ל
במקרה שלפני, לא הוצגה כל מסמך כי הבקשה להישפט
נשלחה ב6/7/22, אלא רק אישור קבלה במפנ"א, מיום 15/7/21. המאשימה, כאמור,
הציגה אישור מסירה מחודש יוני 2022, קרי קודם לחלוף שנה, אישור מסירה אותו לא
הכחיש הנאשם כי קיבל וממילא חלה חזקת המסירה בהתאם לתקנה
7. לאור האמור לעיל, דין טענת ההתיישנות להידחות.
ניתנה היום, כ"ט אב תשפ"ב, 26 אוגוסט 2022, בהעדר הצדדים.
