תת"ע 2997/04/16 – מדינת ישראל נגד עובדיה צמח
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
|
|
|
תת"ע 2997-04-16 מדינת ישראל נ' עובדיה צמח
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כבוד השופט דן סעדון
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשמים |
עובדיה צמח ע"י עו"ד אביתר גולני
|
|
|
||
החלטה
|
לפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הנאשם.
1. לנאשם נרשמה הודעת תשלום קנס שעניינה נהיגה במהירות העולה על המותר בדרך עירונית. ביום 27.6.16 התקיים דיון בתיק. הנאשם לא התייצב לדיון ועל כן נשפט בהיעדרו.
2. בבקשה טוען הנאשם כי לא קיבל הזמנה לדיון שהתקיים בהיעדרו וכן כי ברשותו תצהיר ממנו עולה כי אדם אחר, ולא הנאשם, נהג ברכב בעת העבירה. התביעה מתנגדת לבקשה מהטעם שקיים אישור מסירה כדין לנאשם ומהטעם כי תמוה שהנאשם לא פעל עד כה להסבת הודעת תשלום הקנס ע"ש הנהג בפועל, נותן התצהיר, וזאת משעה שהעובדות המשמשות יסוד לבקשת הסבה כזו היו ידועות לנאשם לכל המאוחר כבר ביום 24.12.15.
דיון והכרעה
2
3. מעיון בתיק האלקטרוני עולה כי ההזמנה לדיון נמסרה למיופה כוחו של הנאשם ולפיכך אני דוחה את הטענה כי הנאשם לא זומן כדין לדיון בעניינו. טעם חלופי העשוי להביא לביטול פסק דין נוגע לעיוות הדין העשוי להיגרם לנאשם אם לא יבוטל פסק הדין. לדידי אין כל ספק כי הותרת פסק הדין נגד הנאשם על כנו בנסיבות בהן אדם אחר נוטל אחריות לביצוע העבירה בה הורשע הנאשם עולה כדי גרימת עיוות דין לנאשם. מטעם זה יש לקבל את הבקשה ולבטל את פסק הדין. העובדה שהנאשם השתהה ולא הסב מבעוד מועד את הודעת תשלום הקנס על שמו של הנהג בפועל אינה יכולה להצדיק הותרת הרשעתו של הנאשם על כנה נוכח התשתית האמורה בעניין אחריותו של אחר לביצוע העבירה בה הורשע הנאשם.
4. אשר על כן הבקשה מתקבלת ופסק הדין מבוטל. אני קובע את התיק להקראה ליום 28.11.16 שעה 08.30. נראה כי טוב תעשה ההגנה אם תדאג להסב את כתב האישום לפני מועד הדיון וכך תייתר את הצורך בהתייצבות הנאשם.
ניתנה היום, ז' תשרי תשע"ז, 09 אוקטובר 2016, בהעדר הצדדים.
