תת"ע 2156/12/16 – מדינת ישראל נגד אלעזר אור
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תתע"א 2156-12-16 ישראל נ' אלעזר אור
|
|
09 יולי 2017 |
1
|
|
|
דו"ח תעבורה 52210210887 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת רות וקסמן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אלעזר אור
|
||
נוכחים
ב"כ המאשימה עו"ד צעאדה
הנאשם וב"כ עו"ד פרס
[פרוטוקול הושמט]
גזר-דין
בקביעת מתחם העונש ההולם את מעשה העבירה שביצע הנאשם, העיקרון המנחה הוא ההלימה, דהיינו יחס הולם בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין סוג ומידת העונש המוטל עליו כאשר מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני ביצוע עבירות תנועה נוספות ולהעביר מסר באמצעות ענישה מחמירה על מי שבהתנהגותו מסכן משתמשי הדרך.
2
בשלב זה תמונת הראיות לא נפרסה בפני, ואולם חזקה על המאשימה באשר תמונת הראיות כולה פרוסה בפניה, כי בחנה היטב את חומר הראיות, נתנה דעתה לכל הטיעונים ושקלה את כל השיקולים הראויים בטרם הגיעה להסדר ותיקנה את כתב האישום.
מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת ביהמ"ש העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, ולאחר ששקלתי הטיעונים, אתן ידי להסדר ואכבדו.
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני ב"כ הנאשם אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
של"צ
אני מצווה על הנאשם לבצע שירות לתועלת הציבור (של"צ) בהיקף של 120 שעות במסגרת אולם ספורט "אבני החושן" בראשל"צ בתפקיד אחזקה על פי תוכנית שירות המבחן.
ככל ויהיה צורך בשינוי מקום ההשמה, שירות המבחן יבצע את השינוי וידווח על כך לבית המשפט.
מועד תחילת ביצוע השל"צ ותנאי ביצועו ייקבעו על ידי שירות המבחן, לשם כך על הנאשם ליצור קשר עם שירות המבחן תוך 7 ימים מהיום.
הוסברה לנאשם משמעותו של צו השל"צ ותוצאות הפרתו, משמע במידה ולא יעמוד בצו השל"צ יכול וייגזר דינו מחדש לרבות למאסר מאחורי סורג ובריח, הוא הבין זאת והסכים לכך.
העתק גזר הדין יישלח לשירות המבחן למבוגרים תוך הפניית תשומת לב שירות המבחן לצו השל"צ ועל שירות המבחן יהיה לדווח לבית המשפט על סיום עבודות השל"צ.
פסילה בפועל
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 11 חודשים.
ככל ורישיון הנהיגה הופקד במזכירות בית המשפט, תנפיק המזכירות אישור הפקדה, ללא צורך בהפקדה נוספת.
פסילה על תנאי
3
הנני פוסלת את הנאשם
מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים.
התנאי הוא שהנאשם לא יעבור אותה/ן עבירה/ות שעליה/ן הורשע או אחת העבירות המפורטות
בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה ל
קנס
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1600 ₪ .
הקנס ישולם ב-4 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מיום 10.8.17 ובכל 10 לכל אחד מן החודשים שלאחר מכן.
היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי בצירוף הפרשי הצמדה וריבית פיגורים.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שוברי תשלום.
התחייבות
הנאשם יחתום היום במזכירות בית המשפט על התחייבות בסך 3,500 ₪ שלא לעבור במשך 3 שנים עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סם או משקה משכר.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז תוך 45 ימים מהיום.
ניתנה והודעה היום ט"ו תמוז תשע"ז, 09/07/2017 במעמד הנוכחים.
|
רות וקסמן , שופטת |
הוקלד על ידי איריס יזהר
