תת"ע 10914/07/22 – מדינת ישראל נגד אייד אעדיסאן
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע |
|
|
|
תת"ע 10914-07-22 מדינת ישראל נ' אעדיסאן
תיק חיצוני: 30251701972 |
1
בפני |
כב' השופט הבכיר, אלון אופיר
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשמים |
אייד אעדיסאן
|
|
החלטה |
בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הנאשם. הנאשם זומן למשפטו כדין באופן בו זימון למשפטו נמסר לו ידנית ע"י השוטר.
על ענייננו חלה הוראת סעיף
לטענת ב"כ הנאשם התרחשה תקלה משרדית טכנית שבגינה בקשת הדחייה שהגיש, לא הגיעה לבית המשפט.
כדי שיבוטל פסק דין הנובע ממשפט אליו לא התייצב נאשם שזומן כדין, על המבקש להראות טעם ממשי אשר מנע ממנו את היכולת להתייצב או להגיש בקשת דחייה מנומקת מבעוד מועד.
לחליפין, עליו להראות כי נגרם לו עיוות דין כתוצאה מהחלטת בית המשפט.
2
בית המשפט העליון קבע ברע"פ 8427/17 מדינת ישראל נגד אמנון סאלם הלכה ברורה ביחס לנטלים בהם צריך לעמוד מבקש בבקשה מסוג זה כדי שפסק דין אשר ניתן בהעדרו יבוטל.
בית המשפט העליון אף קבע כי דיון בנוכחות הצדדים בבקשה מסוג זה הוא החריג ולא הכלל.
חובה על המבקש להצביע על סיבה המצדיקה את אי התייצבותו לדיון ולחליפין להראות כי נגרם לו עיוות דין וזאת אגב הצבעה על נימוקים כבדי משקל שיש בהם פוטנציאל ממשי לשינוי התוצאה.
המדינה הגיבה בכתב ולא מצאתי הצדקה לקיים דיון בנוכחות הצדדים לאור הבהרת הצדדים את טיעוניהם בפירוט רב בכתב.
גם אם התרחשה תקלה כזו או אחרת במשרדו של ב"כ המבקש ובגללה לא נשלחה בקשת דחייה לדיון, הרי שעצם משלוח בקשת דחייה אינו ערובה לקבלת הבקשה, ויכולת המבקש (או ב"כ מטעמו) שלא להתייצב לדיון תלוייה בקבלת החלטה מראש של בית המשפט המתירה את דחיית הדיון.
גם אם נשלחת בקשה ואין בידי המבקש החלטה, חובה עליו להתייצב לדיון, בין אם המדובר בעו"ד המגיש את הבקשה בשם הנאשם ובין אם המדובר בנאשם עצמו שחובה עליו להתייצב לכל דיון אלא אם קיבל רשות שלא להתייצב.
במקרה זה בחר המבקש (ולמעשה גם ב"כ המבקש) שלא להתייצב לדיון בהישען על בקשת דחייה שלכאורה נשלחה, ומבלי שהייתה בידי המבקש כל החלטה.
אדגיש כי אין בתיק כל בקשת דחייה ביחס לדיון מיום 14.9.22.
בנוסף, לא הראה המבקש בכל דרך כי נגרם לו עיוות דין מעצם הרשעתו או מרף ענישתו.
עד שלא יוכח עיוות דין כזה, אין בידי לקבל את הבקשה, שכן היא לא עומדת באף אחד מהמבחנים המשפטיים שנקבעו לצורך קבלת בקשה מסוג זה.
הבקשה נדחית.
ניתנה היום, ב' חשוון תשפ"ג, 27 אוקטובר 2022, בהעדר הצדדים.
|
|
|
|
|
|
3
|
|
|
|
ניתנה היום, ב' חשוון תשפ"ג, 27 אוקטובר 2022, בהעדר הצדדים.
חתימה
ניתנה היום, ב' חשוון תשפ"ג, 27 אוקטובר 2022, בהעדר הצדדים.
חתימה
