תפ"ח 26976/04/15 – מדינת ישראל נגד אדווארד יצחקבייב
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
תפ"ח 26976-04-15 מדינת ישראל נ' יצחקבייב(עציר) לפני:כב' השופט מנחם פינקלשטיין, סג"נ,
אב"ד |
|
14 אפריל 2016 |
1
המאשימה |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
הנאשם |
אדווארד יצחקבייב (עציר)
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד ליאת פלג ועו"ד מורן טרבלסי
ב"כ הנאשם עו"ד דוד יפתח
הנאשם הובא ע"י שב"ס
משפחת המנוח
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
1. הנאשם הורשע לפי הודייתו בכתב אישום מתוקן, במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של הריגה, חבלה בכוונה מחמירה, והשמדת ראייה. הסדר הטיעון הושג בשלב מתקדם של שמיעת הראיות בתיק זה, ובפרט לאחר שנשמע העד המרכזי בתיק. ההסדר כלל הסכמה עונשית של הטלת מאסר בפועל בן 16 שנים, מאסר על תנאי, ופיצויים בסך 130,000 ₪, כאשר הוסכם גם על אופן תשלומם, 50,000 ₪ שהופקדו כבר, והיתרה ב-8 תשלומים חודשיים ושווים.
2. לפי כתב אישום המתוקן - כחמש שנים עובר ליום 1.1.15 נפל סכסוך בין הנאשם לבין סורן סימחייב (להלן: "סורן").
ביום 1.1.15 בערב הופיע אחיו של סורן, הזמר רומן סימחייב (להלן: "רומן") במועדון "אריסטון" בראשון לציון. באותו ערב הגיע הנאשם למועדון יחד עם חברתו, וישב יחד עם בעל המועדון, יעקב. לקראת סיום האירוע הצטרף רומן לשולחנו של הנאשם, והשניים שוחחו. במהלך השיחה עלה נושא הסכסוך הישן, ובעקבות זאת יצאו והתווכחו מחוץ למועדון. אז סיכמו להיפגש שוב במועדון להמשך שיחה יחד עם סורן, לאחר שהנאשם יחזיר את חברתו לביתה וישוב.
בהמשך לכך, התקשר רומן לסורן, אמר לו להגיע במהירות והביע את חששו מהפגישה הצפויה. בעקבות זאת התקשר סורן לחבר, וביקש ממנו שיגיע גם הוא בשל חששו מהנאשם.
במקביל לכך החזיר הנאשם את חברתו, אסף אדם אחר (להלן: "האחר"), הצטייד באקדח בקוטר 0.22 מ''מ, ושב למועדון כדי לפגוש ברומן וסורן.
כאשר הנאשם חזר למועדון עם האחר, בשעה 02:00 או בסמוך לכך, עלו השניים יחד עם רומן ועם יעקב לחדר בקומה העליונה, והמתינו לסורן.
כשהגיע סורן, נכנסו לחדר - הנאשם, האחר, סורן ורומן, כשברשות הנאשם מוסתר האקדח הטעון, וברשות סורן סכין אותה החזיק בידו בכיס הבגד.
בסמוך לאחר מכן, כשהם בתוך החדר, שאל הנאשם את סורן ואת רומן לרצונם, סורן שלף חפץ, הנאשם חשש שסורן מחזיק באקדח, ולכן שלף אקדח וירה מספר יריות, אשר שתיים מהן פגעו בסורן, ואחת ברומן.
למשמע קולות הירי נכנס יעקב לחדר, וסילק את כולם החוצה. סורן קם על רגליו ויצא מהחדר, רומן המתין לו מחוץ לחדר כשהוא פצוע, ושניהם נמלטו מהמועדון בריצה. מיד אחריהם יצאו גם הנאשם והאחר מהמועדון, ונמלטו ברכב.
בהמשך לכך אסף מנהל האירוע שהיה נוכח במקום את תרמילי כדורי האקדח שנורו, והורה לפועל הניקיון להשליכם לפח הזבל מחוץ למועדון, וזה עשה כדברו.
מספר דקות לאחר מכן, התקשר הנאשם למנהל האירוע, ובהמשך לכך ניתק המנהל את מצלמות האבטחה והחביא את מכשיר ההקלטה.
במקביל לכך, העלים הנאשם את האקדח ואת הרכב, והסתתר במטרה לחמוק מהרשויות, עד שהסגיר את עצמו למשטרה ביום 10.2.15.
3
כתוצאה מהירי נפצע רומן בחזהו, סבל מאיבוד דם נרחב, מפגיעה בווריד הכליה, ובמנגנון הנשימה. בעקבות זאת התמוטט רומן מחוץ למועדון, ותוך כדי כך נגרמו לו שברים בעצמות האף ופצעים נוספים. הוא אותר על ידי אחרים, הם הבהילו אותו לביה"ח במצב אנוש, שם הוכנס לניתוח ובמהלכו נפטר.
כתוצאה מהירי נפצע סורן בחזה התחתון ובבטן, סבל מדימום, והתמוטט בסמוך למועדון. הוא הובהל לביה"ח, נותח, קליע אחד הוצא מאזור המותן, וקליע נוסף לא אותר ונראה שנותר בדופן הבטן. הוא נזקק להמשך אשפוז וטיפול למשך שבוע ימים, ולאחר שחרורו לביתו שב לשבוע אשפוז נוסף בשל כאבים.
במעשים האמורים המית הנאשם את רומן בירי, גרם לסורן חבלה בכוונה מחמירה, השמיד במזיד ראיות הדרושות או עשויות להיות דרושות להליך שיפוטי בכוונה למנוע את השימוש בהם כראייה.
3. במסגרת הראיות לעונש, שמענו את דבריה הנרגשים והכואבים של אמם של רומן וסורן, אשר ביטאה את כאבה האישי ואת כאב המשפחה כולה בשל אובדן הבן רומן. האמא עמדה על תכונותיו הטרומיות ועל אישיותו הקורנת של רומן, ועל היותו איש משפחה ואב לילדים, ואדם העוזר לכל סובביו. כן עמדה על השבר והכאב שנגרם לבן סורן. בנוסף, צפינו בסרט שערכה אחותם של רומן וסורן, לזכרו של רומן, סרט שהציג את פועלו ואישיותו המלבבת, כמו גם את הצלחתו הבינלאומית בתחום הזמרה והמשחק.
ב"כ המאשימה הגישה גיליון הרשעות של הנאשם, לפיו יש לו הרשעה אחת בעבירה של החזקת סכין מלפני כעשור.
4. באי כוח הצדדים ביקשו אותנו לכבד את הסדר הטיעון.
ב"כ המאשימה הדגישה כי הגיעה להסדר הטיעון לנוכח קשיים ראייתיים משמעותיים שהתגלו במהלך שמיעת התיק בפנינו, במיוחד בעדותו של סורן, וכן בשינוי גרסה משמעותי של סורן לאחר תום עדותו בבית המשפט, דבר שהוביל לחידוש חקירה בעניין זה. ב"כ המאשימה הבהירה כי לנוכח קשיים אלו, לא ראתה לנכון להמשיך ולעמוד על התיק במתכונתו המקורית, ולכן הומרו עבירות הרצח וניסיון הרצח בעבירות של הריגה וחבלה בכוונה מחמירה. לוז הקושי הראייתי טמון בעובדה שהתבררה, שסורן הביא עמו סכין לקראת המפגש ואף שלף אותו, ורק בעקבות זאת שלף הנאשם את אקדחו וירה מספר יריות.
4
ב"כ המאשימה ציינה כי משפחת המנוח לא הסכימה להסדר. טענות המשפחה נשמעו גם במסגרת ערעור בפני פרקליט המדינה, ערעור שנדחה, והפרקליטות שלמה עם ההחלטה לעניין ההסדר בשים לב לשיקולים האמורים.
עוד ציינה ב"כ המאשימה, כי בשים לב לעבירות בהן הורשע הנאשם לפי הודייתו בסופו של דבר, ובשים לב לקשיים הראייתיים - הרי שהעונש שהוסכם הוא עונש נכון ומידתי. כן ציינה את לקיחת האחריות שמתבטאת בהסכמה לפיצוי, ובהפקדת חלק משמעותי ממנו עוד בטרם הטיעון לעונש.
הסניגור הצטרף לדברי ב"כ המאשימה, הדגיש את הקושי הראייתי, הדגיש את השינוי ההדרגתי והמשמעותי בעדותו של סורן בעקבות החקירה הנגדית, ובהתאם לכך אכן תוקן כתב האישום, והעבירות המיוחסות למרשו אינן עוד העבירות של רצח וניסיון רצח. הסניגור הביע את צערו על מותו של המנוח, ואת הבנתו לצער המשפחה. יחד עם זאת ציין, כי העונש הוא עונש משמעותי ומידתי, בין היתר בשים לב לכך שהנאשם ללא עבר פלילי משמעותי, ושהוא אב לילדים. עוד הדגיש הסניגור את נטילת האחריות מצד מרשו, את ההסכמה לפיצוי המשמעותי, ואת ההפקדה של חלק ניכר ממנו.
5. שקלנו בדברים ובאנו לכלל דעה כי אכן ראוי לכבד את הסדר הטיעון ואת הענישה המוסכמת. הדברים נאמרים לאחר שהתרשמנו אף אנו מהקשיים הראייתיים, ולאחר ששמענו את הקשיים הנוספים שעלו בהשלמת חקירה לאחר שמיעת העדויות בפנינו. אכן, במצב דברים זה, נכון עשו הצדדים כאשר הגיעו להסדר כפי שהגיעו. ובשים לב לעבירות בהן הורשע הנאשם, במובחן מהעבירות שיוחסו לו מלכתחילה - העונש הוא אכן עונש משמעותי ומידתי. נציין, כי מדובר בעונש שקרוב לרף העליון של עבירת ההריגה.
ליבנו עם המשפחה, ואנו ערים לצער ולכאב העמוקים שנגרמו להם, כמו גם לאובדן הנורא של חיי אדם. שיקול זה מצא אף הוא את ביטויו בעונש המוסכם.
6. לפיכך, אנו גוזרים על הנאשם את העונשים הבאים:
א. מאסר בפועל בן 16 שנים, החל מיום מעצרו, 10.2.15.
ב. מאסר על תנאי בן 12 חודשים, כשהתנאי הוא שלא יעבור כל עבירת אלימות מסוג פשע במשך 3 שנים מיום שחרורו.
ג. מאסר על תנאי בן 6 חודשים, כשהתנאי הוא שלא יעבור כל עבירת אלימות נגד הגוף מסוג עוון או עבירה של השמדת ראייה, וזאת במשך 3 שנים מיום שחרורו.
ד. הנאשם ישלם פיצויים בסך 130,000 ₪, מהם 50,000 ₪ שהופקדו, ו-80,000 ₪ נוספים ב-8 תשלומים חודשיים ושווים, שישולמו ב-1 בכל חודש החל מיום 1.6.16.
5
התשלומים ישולמו לקופת בית המשפט. היה והנאשם לא ישלם אחד מהתשלומים, תועמד כל היתרה לפירעון מידי.
הפיצויים יועברו לנפגעי העבירה לפי החלוקה הבאה, ולפי סדר הקדימויות הבא:
50,000 ₪ ראשונים לאלמנתו של רומן (ואלה יועברו מיידית מתוך הפיקדון).
50,000 ₪ נוספים לילדיו של רומן, בחלקים שווים ביניהם, כאשר הכסף יופקד בידי האלמנה, אשר תחזיק בהם עד הגעתם של הילדים לגיל 18.
20,000 ₪ נוספים להורי המנוח.
10,000 ₪ לסורן.ע
ב"כ המאשימה תעביר למזכירות את פרטי הזכאים לתשלומים (הקטינים באמצעות האלמנה).
ב"כ המאשימה תעביר גזר דין זה למרכז לגביית קנסות ואגרות.
הודעה לנאשם זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבית המשפט העליון.
ניתן והודע היום ו' ניסן תשע"ו, 14/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
|
|
||
השופט מנחם פינקלשטיין, סג"נ, אב"ד |
|
ליאורה ברודי, שופטת |
|
רמי אמיר, שופט |
