ת"פ 59090/09/20 – מדינת ישראל נגד תומר שטרית,יהודה ניגאטו
בית משפט השלום בירושלים |
|
|
|
ת"פ 59090-09-20 מדינת ישראל נ' שטרית ואח'
תיק חיצוני: 451137/2018 |
1
בפני |
כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד דרור אביטל, תביעות ירושלים
|
|
נגד
|
||
הנאשמים |
1. תומר שטרית 2.
יהודה ניגאטו
|
|
החלטה
|
||
1. ב"כ נאשם 2 טוען, כי לא הועבר לו במסגרת חומרי החקירה תמלול של תרגיל חקירה שנערך בין הנאשמים, ושתיעוד קולי שלו (בדיסק) ומזכר לגביו, נמסרו לו במסגרת חומרי החקירה. הסניגור מפנה לחובת עריכת תמלול חקירת חשוד, מכוח תקנה 2(ג) לתקנות סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים) (תמלול), התשע"ח-2018 (התקנות). המאשימה מתנגדת הואיל ואין מדובר ב"חקירת חשוד" כהגדרתה בתקנות.
2. דין הבקשה להידחות.
א. תקנה 1 לתקנות שעניינה הגדרות, קובע כי "חקירת חשוד" היא "גביית הודעה מחשוד בחקירה או עימות שנערך לחשוד שתועדו בתיעוד חזותי או קולי לפי החוק". בהמשך קובעות התקנות את החובה לתמלל "חקירת חשוד" כאמור לעיל.
2
ב. החומר שתמלולו מבוקש אינו עונה על ההגדרה שבתקנות שפורטה לעיל - אין מחלוקת, כי מדובר ב"תרגיל חקירה" שבו נשמעים שני הנאשמים מסתודדים ביניהם. מכאן, שאין מדובר בחקירה פרונטלית של הנאשם בידי חוקר, ואין מדובר בעימות פרונטלי בין מעורבים, הנערך גם הוא בידי חוקר. די בכך לדחות את הבקשה וכך אני עושה.
3. מעבר לאמור יצוין, כי תמלול הוא בגדר ראיה משנית ואינו מהווה ראיה עצמאית - ראו למשל את דברי כב' השופט שהם בפסקה 25 בע"פ 4481/14 פלוני נ' מ"י (מיום 16.11.2016).
המזכירות מתבקשת לשלוח לצדדים.
ניתנה היום, כ"ז אב תשפ"א, 05 אוגוסט 2021, בהעדר הצדדים.
