ת"פ 38178/10/15 – מדינת ישראל נגד וליד כמיל,אחמד ערוק,אחמד מנצור,בסאם כמיל
בית משפט השלום בעכו |
||
ת"פ 38178-10-15 מדינת ישראל נ' כמיל ואח'
|
|
20 אוקטובר 2015 |
1
כב' השופט זיאד סאלח, סגן הנשיא |
|
|
המאשימה: |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
הנאשמים: |
1. וליד כמיל 2. אחמד ערוק 3. אחמד מנצור 4. בסאם כמיל
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה: מר דרור פסקוביץ מתמחה מתביעות
הנאשמים: הובאו
הסניגורים: עו"ד עיסאם טנוס - סניגור ציבורי - בשם הנאשמים 2 ו- 4
עו"ד עלאא סלימאן - סניגור ציבורי - בשם הנאשמים 1 ו- 3
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על סמך הודאת הנאשמים, אני מרשיע אותם בעבירה המיוחסת להם בכתב האישום, היינו עבירה של כניסה שלא כדין לתחום מדינת ישראל.
ניתנה והודעה היום ז' חשוון תשע"ו, 20/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
זיאד סאלח, סגן נשיא |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
הנאשמים, תושבי השטחים, הורשעו עפ"י הודאתם בעבירה של כניסה שלא כדין לתחום מדינת ישראל .
ב"כ הצדדים חלוקים לגבי מתחם הענישה ההולם שיש להשית על הנאשמים.
בענייננו קיימת הלכת אלהרוש, הקובעת כי מתחם הענישה ההולם בין מאסר על תנאי ועד ל- 5 חודשי מאסר.
הינני סבור כי אפשר לשנות את המתחם שנקבע, זאת לאור רוח והמצב בו נמצאת המדינה.
יש הבדל בין מצב של שלום וביטחון והעדר פיגועים לבין מצב אחר בו מתבצעים פיגועים חדשות לבקרים.
בכל מקרה הינני בדעה כי יש לקבוע מתחם ענישה הולם בכל תיק ספציפי ואין בנמצא מתחם ענישה כולל שיתאים לכל עבירה ועבירה, מבלי לקחת בחשבון את הנסיבות הספציפיות של כל עבירה ועבירה.
בכל מקרה רוח הזמנים השרויה בעת ביצוע העבירה או בעת מתן גזר הדין הינן חלק מהנסיבות שיש להביא בחשבון לשם קביעת מתחם הענישה וגם לשם גזירת הדין.
מנגד אקח בחשבון כי שניים מהנאשמים הינם בני 50+ ואילו השניים האחרים הינם בני 30+, כאשר גם מרכיב הגיל יש להביאו בחשבון לעניין גזירת הדין.
אכן נקודת המוצא כי אכן הנאשמים שבפניי באו אך ורק על מנת למצוא פת לחם עבורם ועבור בני משפחתם ולא לכל מטרה לא חוקית אחרת.
אקח בחשבון את העובדה כי אין לנאשמים הרשעות קודמות וכי חברים שלהם, כמעט דומים להם, גורשו מהארץ מבלי שהוגש נגדם כתב אישום.
לפיכך הינני סבור כי מתחם הענישה אשר נקבע בהלכת אלהרוש יכול גם להתאים למקרה שבפניי, אם כי יש לגזור את הדין, לאור המצב הביטחוני, כמו גם לאור גילם של הנאשמים, בגדר המתחם הנ"ל, כפי שיפורט להלן.
בנסיבות העניין, אני משית על הנאשמים 1 ו- 4 את העונשים כדלקמן:
- מאסר בן 7 ימים, החל מיום מעצרם - 18/10/15.
3
- מאסר על תנאי לתקופה של חודשיים למשך שנתיים מהיום, והתנאי הוא כי הנאשמים לא יעברו בתקופה זאת עבירה בה הורשעו בתיק זה, ויורשעו עליה בדין.
משית על הנאשמים 2 ו- 3 את העונשים כדלקמן:
- מאסר בן 21 ימים, החל מיום מעצרם - 18/10/15.
- מאסר על תנאי לתקופה של חודשיים למשך שנתיים מהיום, והתנאי הוא כי הנאשמים לא יעברו בתקופה זאת עבירה בה הורשעו בתיק זה, ויורשעו עליה בדין.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ז' חשוון תשע"ו, 20/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
זיאד סאלח, סגן נשיא |
