ת"פ 70498/12/19 – מדינת ישראל נגד מאיר סעדה
בית משפט השלום ברחובות |
|
|
|
ת"פ 70498-12-19 מדינת ישראל נ' סעדה
תיק חיצוני: 163794/2019 |
1
|
מספר בקשה:20 |
||
בפני |
כבוד השופטת אדנקו סבחת- חיימוביץ
|
||
המבקשת (המאשימה) |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב (הנאשם) |
מאיר סעדה
|
||
|
|||
|
|
||
|
|||
החלטה
|
|||
בפניי בקשת המאשימה לתיקון כתב האישום על דרך הוספת נזקים שנגרמו למתלונן מעבר למתואר בכתב האישום.
1. במהלך שמיעת הראיות בדיון שהתקיים ביום 11.7.22 עתרה המאשימה לתקן את כתב האישום ולהוסיף, כי המתלונן עבר ניתוח להשתלת קרנית ואיבד את ראייתו בעין שמאל. ב"כ הנאשם התנגד וביקש שהות להשיב. אפשרתי למאשימה להגיש בקשה מנומקת ולב"כ הנאשם להשיב עליה.
2
2.
ב"כ המאשימה הבהירה, כי
לאחר שהתקבל התיק הרפואי של המתלונן, בעקבות בקשת ב"כ הנאשם בהתאם לסעיף
3. ב"כ הנאשם התנגד לבקשה בטענה שמדובר בבקשה שהיא בבחינת מקצה שיפורים, לאחר שהסתיימה החקירה והוגש כתב האישום וללא כל בסיס בהוראות החוק.
4.
סעיף
5. סעיף 6 לכתב האישום מתאר את החבלה שנגרמה לעינו של המתלונן עקב המתואר בכתב האישום. טרם שמיעת הראיות בתיק עתר ב"כ הנאשם לקבל את תיקו הרפואי של המתלונן ביחס לטיפול בעינו. בהתאם לצו שנתתי, בהסכמת הצדדים, התקבל החומר הרפואי בנוגע לעינו של המתלונן. ביום 28.3.22 הוריתי למאשימה להעביר החומרים לידי ההגנה לאחר מחיקות עליהן הוריתי וכך נעשה.
6. אין מחלוקת, כי בהמשך עבר המתלונן ניתוח בעינו שנפגעה באירוע המתואר בכתב האישום, וכי הניתוח לא צלח והוא איבד את ראייתו בעין זו, כפי שאף המתלונן העיד על הדברים בפניי.
7. לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים, אני סבורה שדין הבקשה להידחות.
אמנם משנמסר החומר לידיעת הצדדים, רשאים הצדדים להתבסס על האמור בחומר זה, כך שרשאית המאשימה לבקש תיקונו של כתב האישום על בסיס חומר ראיות זה.
יחד עם זאת בנסיבותיו של תיק זה, תיקון כתב האישום בשלב זה יפגע בנאשם פגיעה ממשית.
ראשית, המתלונן העיד, כי הניתוח האמור שלאחריו איבד את ראייתו היה מספר חודשים טרם עדותו בבית המשפט, יולי 2022, כאשר האירוע עצמו התרחש באפריל 2019.
שנית, החומרים הרפואיים הועברו לצדדים כבר במרץ 2022 והבקשה עלתה רק במועד שנקבע לשמיעת הראיות ביולי 2022 ולא במועד מוקדם יותר.
שלישית, התיקון המבוקש עניינו בנזקים נוספים שנגרמו למתלונן בשלב מאוחר יותר ואין בהם לשנות מסעיף החיקוק המיוחס לנאשם. ממילא פתוחה בפני המאשימה הדרך להוכיח את היקף נזקי המתלונן בראיות לעונש, היה ויורשע הנאשם במיוחס לו.
8. נוכח כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה לתיקון כתב האישום.
3
9. תשומת לב ב"כ הצדדים, כי טרם מסרו את זהותו של המומחה בהתאם להחלטה מיום 11.7.22. ככל שישנה הסכמה בין הצדדים והמאשימה דאגה לזימונו של המומחה, ראו הערה זו כמבוטלת.
המזכירות תעביר לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, כ"ד אב תשפ"ב, 21 אוגוסט 2022, בהעדר הצדדים.
