ת"פ 6714/06/16 – מדינת ישראל נגד שלום שי זגה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
ת"פ 6714-06-16 מדינת ישראל נ' זגה(עציר)
|
|
04 ינואר 2017 |
1
|
פל"א 199146/16 |
|
לפני כבוד השופטת ליאורה ברודי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
שלום שי זגה (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד יעל תרם
ב"כ הנאשם - עו"ד בני נהרי ועו"ד שוש חיון
הנאשם הובא באמצעות שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על יסוד הודייתו של הנאשם בעובדות כתב האישום
מתוקן, אני מרשיעה אותו בעבירות המיוחסות לו: קשירת קשר לביצוע פשע, לפי סעיף
ניתנה והודעה היום ו' טבת תשע"ז, 04/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
2
ליאורה ברודי , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודייתו בעבירות, כדלקמן:
קשירת קשר לביצוע פשע, לפי סעיף
על פי עובדות כתב האישום המתוקן קשר הנאשם קשר עם שניים אחרים, במסגרתו, חבילה המכילה סמים מסוכנים שתגיע מהולנד תישלח לכתובתה של עדי (שהייתה אחת מקושרי הקשר). יצוין כי על פי כתב האישום מוטי אזולאי, שגם עמו קשר הנאשם קשר, פנה לנאשם וביקש שהחבילה שתגיע תישלח לכתובתו, אך בסופו של דבר מטעמים שונים, סוכם שהחבילה תישלח לכתובתה של עדי.
עובר לתאריך 23.4.2016 נשלחה ארצה מהולנד חבילה ארוזה בסרט של הדואר ההולנדי שבתוכה היו 5 מעילים, שבחלקם הוסלק בשרוולים סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל נטו של 2.565 ק"ג (להלן: "החבילה"). חבילה זו מוענה לכתובתה של עדי בראש העין, ונשלחה על שמה.
בתאריך 10.5.16 הגיעה עדי (בשנית) לסניף הדואר וקיבלה את החבילה. באותה עת, עמד הנאשם בקרבת מקום, שוחח עם עדי בטלפון הנייד, עדכן אותה במתרחש והנחה אותה כיצד לנהוג. עדי אמורה הייתה להעביר לנאשם את החבילה, ואולם היא נעצרה ביציאה מסניף הדואר. החבילה נתפסה, ובסופו של דבר הניבה החקירה כתבי אישום נגד הנאשם, מוטי אזולאי (שטרם נדון, ואין באמור בגזר הדין כדי לקבוע מסמרות בעניינו) ועדי. בנקודה זו יש לציין כי כאשר נתפס הנאשם, הוא הודה מיד ואף הפליל את האחרים. הגם שלאחר הודיה זו הוא חדל מלשתף פעולה בחקירה, הדברים שמסר סייעו להעמקת החקירה, אשר הניבה את כתבי האישום החמורים. הנאשם אף צפוי לשמש עד תביעה בעניינו של מוטי אזולאי.
3
ב"כ הצדדים שטחו בפני בית המשפט, הן במסגרת הליך הגישור והן בטיעונים לעונש את השיקולים שעמדו ביסוד הסדר הטיעון. כתב האישום תוקן ומותן, הנאשם הודה מיד, וכאמור הודה מיד בחקירה באופן שהיה בו תרומה להמשך החקירה. הנאשם נשוי ואב לשלוש קטינות. לבית המשפט הוצגו נתונים בדבר מצבם הבריאותי של הנאשם ושתיים מבנותיו הקטינות. בסופו של דבר, גובשה ההסכמה העונשית לעניין תקופת המאסר בפועל, כפי שפורטה בפתח גזר הדין, שהיא ראויה, ומשקפת היטב את האיזון בין כל השיקולים, לרבות העובדה שעברו הפלילי של הנאשם אינו מכביד ואינו מן העת האחרונה, ומדובר במאסרו הראשון.
ב"כ המאשימה עתרה להטיל על הנאשם קנס כספי משמעותי, אשר ישקף את הרווח הצפוי כפרי העבירה, וכן לצורכי הרתעה, והציגה לבית המשפט מספר פסקי דין, שבהם הוטלו על נאשמים קנסות בשיעור שבין 10,000 ₪ ל- 50,000 ₪.
ב"כ הנאשם הציג לבית המשפט פסיקה שבה הוטלו קנסות נמוכים יותר, והוא הפנה את בית המשפט למצבה הכלכלי הקשה של המשפחה, כפי שעולה מעדותה של אמו של הנאשם, אשר סיפרה, בין היתר, כי כיום מתגוררות אשתו של הנאשם ושלוש הבנות הקטינות בבית הורי הנאשם.
הנאשם הביע צער וחרטה על מעשיו, והוא אף ביקש מבית המשפט להתחשב במצבו הכלכלי והבריאותי.
לאחר בחינת מכלול השיקולים, ובהתחשב בכך שמדובר בהסדר טיעון שהושג בהליך גישור, שבו בין היתר נבחנה גם רמת הענישה בפסיקת בתי המשפט, המסקנה היא שהעונש מצוי במתחם העונש, גם אם אינו מחמיר עם הנאשם. לגבי שיעור הקנס, החלטתי לתת משקל למצבו הבריאותי והכלכלי של בני משפחת הנאשם.
מכל האמור לעיל אני מכבדת את הסדר הטיעון וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א. מאסר בפועל למשך 48 חודשים, החל מיום המעצר - 10.5.16.
ב. מאסר על תנאי למשך 12 חודשים, והנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירת סמים מסוג פשע.
ג. מאסר על תנאי למשך 3 חודשים, והנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך שנתיים מיום שחרורו עבירת סמים מסוג עוון.
4
ד. קנס בסך 7,500 ₪ או 75 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים, החל מיום 2.4.17 ו-1 לכל חודש שלאחריו. אי תשלום אחד התשלומים במועד, יגרום לכך שיתרת הקנס תעמוד לפירעון מיידי.
הסמים והכלים שנתפסו בבית הנאשם, יושמדו.
אני מפנה את תשומת לב שלטונות שב"ס למצבו הרפואי המורכב של הנאשם (הידוע לגורמים במקום מעצרו). יש לדאוג שהנאשם ייבדק על ידי רופא בהקדם ויקבל את הטיפול הנדרש.
זכות ערעור לבית המשפט העליון בתוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ו' טבת תשע"ז, 04/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
ליאורה ברודי , שופטת |
החלטה
לנוכח סיום התיק בפני, בטל מועד התזכורת 17.1.17.
המזכירות תפיק הודעת ביטול זימון הנאשם באמצעות שב"ס למועד זה.
ניתנה והודעה היום ו' טבת תשע"ז, 04/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
5
ליאורה ברודי , שופטת |
