ת"פ 60493/02/19 – מדינת ישראל נגד פלוני
בית משפט השלום בקריית גת |
|
|
|
ת"פ 60493-02-19 מדינת ישראל נ' פלוני
תיק חיצוני: 372560/2018 |
1
בפני |
כבוד השופטת טל לחיאני שהם
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשם |
פלוני
|
|
|
||
החלטה
|
1. לפני הודעת הפסיכיאטר המחוזי מיום 1/3/20 ולפיה הנאשם זומן לביצוע בדיקה פסיכיאטרית ליום 4/11/20.
2. עסקינן בכתב אישום אשר הוגש בפברואר 2019. ביום 8/12/19, הורה בית המשפט, עת הנאשם היה עצור במסגרת צו הבאה, לבצע לנאשם בדיקה פסיכיאטרית.
ביום 9/1/20 נשלחה הודעת הפסיכיאטר המחוזי כי בשל עומסי עבודה לא סבירים הוא לא יוכל להיערך להגשת חוות דעת בזמן. בשל כך ובשל בקשת ב"כ הנאשם, נדחה מועד הדיון ליום 4/3/20.
ביום 1/3/20 נשלחה הודעת הפסיכיאטר המחוזי (לאחר שנשלחה תזכורת על ידי בית המשפט) ולפיה הנאשם זומן לבדיקה ליום 4/1/1/20.
3. בשל מצבו הנפשי ובהעדר אינדיקציה בדבר כשירותו של הנאשם לעמוד לדין, כמו גם אחריותו בעת ביצוע העבירה, ב"כ הנאשם לא יכול לתת מענה לכתב האישום.
4. כך יוצא כי העתרות ללוחות הזמנים של הפסיכיאטר המחוזי תוביל למצב בו בחלוף שנה מהפניית הנאשם לבדיקה פסיכיאטרית, ייבדק הנאשם לראשונה על ידי הפסיכיאטר המחוזי.
2
5. גם אם לשכת הפסיכיאטר עמוסה לעייפה, מדובר במצב דברים בלתי סביר. יחד עם זאת, בשל חיוניות חוות הדעת לניהול ההליך, אאפשר פרק זמן נוסף סביר לפסיכיאטר המחוזי לקיים החלטת בית המשפט.
6. במצב דברים זה, אני מורה על דחיית הדיון ליום 24/6/20 שעה 09:30.
הפסיכיאטר המחוזי יגיש חוות דעתו עד יום 21/6/20.
7. בית המשפט מבהיר כי ככל שלא תוגש חוות דעת, יתייצב נציג מטעם לשכת הפסיכיאטר המחוזי לדיון על מנת ליתן הסבר להתנהלות לשכתו וכן יתייחס לשאלת הטלת הוצאות על לשכת הפסיכיאטר המחוזי.
8. מזכירות תעדכן יומן ותודיע לב"כ הצדדים.
9. ב"כ הנאשם יזמן הנאשם לדיון.
10. עותק הפרוטוקול ללשכת הפסיכיאטר המחוזי. מזכירות בית המשפט תוודא טלפונית הגעת ההחלטה ללשכת הפסיכיאטר המחוזי.
ניתנה היום, ח' אדר תש"פ, 04 מרץ 2020, בהעדר הצדדים.
