ת"פ 58591/01/16 – מדינת ישראל נגד עלי אבו סבילה,אנואר אבו מדיעם,אבראהים אבו גלוס
בית משפט השלום בטבריה |
||
בפני כב' השופט יריב נבון |
ת"פ 58591-01-16 מדינת ישראל נ' אבו סבילה(עצור בפיקוח) ואח' |
|
|
20 אפריל 2016 |
|
1
בעניין: |
|
|
מדינת ישראל
|
המאשימה |
נגד
|
|
.1 עלי אבו סבילה (עצור בפיקוח) .2 אנואר אבו מדיעם (עצור בפיקוח) .3 אבראהים אבו גלוס (עציר)
|
הנאשמים |
נוכחים:
מטעם המאשימה: עו"ד
נוח רחאל
מטעם הנאשם 3: הובא באמצעות שב"ס וב"כ עו"ד
ראג'ב עואד
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על סמך הודאתו של הנאשם, אני מרשיע אותו בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע (3 עבירות) קבלת נכסים שהושגו בפשע (2 עבירות) וניסיון קבלת נכסים שהושגו בפשע (עבירה אחת) המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן.
ניתנה והודעה היום י"ב ניסן תשע"ו, 20/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
יריב נבון , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
הנאשם הורשע בגין 3 סעיפי אישום המייחסים לו קשירת קשר לפשע, וקבלת נכסים שהושגו בפשע וניסיון לקבלם.
כתב האישום המפורט מאוד מתאר קשירת קשר שקשרו נאשמים 1 ו-2 לבצע התפרצויות וגניבה של טרקטורים מיישובים שונים באזור הצפון, הובלתם על גבי משאית לידיו של הנאשם שלפניי תוך מתן סכום כספי מסוים לנאשם זה עבור סיועו.
תחילה הסדר הטיעון נראה לי מקל עם הנאשם לנוכח חומרת העבירות, ריבוי המקרים והמשמעויות הכלכליות הרבות לגניבת ציוד חקלאי יקר ערך.
על אף האמור, עיון מדוקדק בכתב האישום המתוקן מלמד כי חלקו של הנאשם, מבלי להמעיט בחומרתו, שהרי נאשם זה היה חוליה בשרשרת המעשים, הסתכמה בקבלת הנכסים הגנובים והוא לא נטל חלק בהתפרצויות ובקשירת הקשר לכך, עבירות אשר נמחקו מכתב האישום במסגרת הסדר הטיעון.
כאמור, ההסדר מקל עם הנאשם, ומן הראוי כי מי שנוטל חלק בעבירות שכאלה, בעיקר כאשר מדובר בגניבת ציוד חקלאי אשר ערכו רב והנזק שנגרם לבעלי הרכוש הינו רב ביותר, ראוי כי ירצה מאסר ארוך יותר מזה שגובש בהסדר הטיעון.
על אף האמור, הסדר הטיעון כולל רכיב של קנס משמעותי ביותר אשר מאזן את ההקלה לה זכה הנאשם בעונש המאסר, ולכן ובהתחשב בהודאתו שחסכה ללא ספק זמן שיפוטי רב נוכח ריבוי העדים, ועל אף שיתר הנאשמים טרם הודו במיוחס להם, ולנוכח עברו הנקי, החלטתי לכבד את ההסדר ואני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 8 חודשי מאסר בפועל מיום מעצרו, 24.1.16.
ב. מאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים והתנאי הוא כי במשך 3 שנים החל מהיום לא יעבור את העבירות בהן הורשע או עבירת רכוש מסוג פשע.
3
ג. קנס בסך 45,000 ש"ח או 15 חודשי מאסר תמורתו;
הקנס ישולם תוך 90 יום מהיום.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום בבית משפט המחוזי בנצרת.
ניתנה והודעה היום י"ב ניסן תשע"ו, 20/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
יריב נבון , שופט |
