ת"פ 5531/05/15 – מדינת ישראל נגד ד ד
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
ת"פ 5531-05-15 מדינת ישראל נ' ד
|
|
20 נובמבר 2016 |
1
בפני כב' השופטת הדסה נאור |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
הנאשם |
ד ד
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד איציק אמיר
ב"כ הנאשם - עו"ד ליאור לב
הנאשם בעצמו
נוכחת מתורגמנית בית המשפט לאנגלית
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בהעדר טענות לקבילות ההודעה, היא מתקבלת ומסומנת ת/1.
ב"כ הנאשם יוכל לחקור את גובת ההודעה לעניין משקלה.
2
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ז, 20/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נוכח חילוקי הדעות בין ב"כ הצדדים, לגבי שאלת השוני בין האמור בהודעת המתלוננת במשטרה לגרסתה בבית המשפט, יעיין בית המשפט בגרסה במשטרה ולאור האמור בה יוחלט האם להתיר את הגשתה אם לאו.
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ז, 20/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
3
החלטה
לאחר שעיינתי בהודעת המתלוננת, הגעתי למסקנה כי אכן קיים שוני מהותי בין האמור בהודעת המתלוננת לבין גרסתה בבית המשפט. לפחות ככל שהדברים מתייחסים למעשיו של הנאשם, בין אם כמי שהחל באלימות ובין כמי שהחזיר מלחמה שארה.
לאור האמור, אני מקבלת את הודעת המתלוננת
בהתאם לסעיף
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ז, 20/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לנוכח טיעוני ב"כ המאשימה, שיש לה תימוכין, בכתב האישום בפרוטוקול הדיון מתאריך 08.09.16, אני מקבלת את התעודה הרפואית ומסמנת אותה ת/3.
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ז, 20/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
4
על יסוד הודאת הנאשם, בעובדות כתב האישום
המתוקן, אני מרשיעה אותו בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה ממשית של בן זוג על פי סעיף
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ז, 20/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
כתב האישום המקורי נגד הנאשם, ייחס לו מעשי תקיפה מרובים וחמורים כנגד בת זוגו.
לאחר שנשמעה עדותה של המתלוננת שאף הוכרזה כעדה עוינת, הסכימו הצדדים להגיע להסדר טיעון לפיו תוקן כתב האישום, כשרוב מעשי האלימות נמחקו מהעובדות ונותרה העובדה כי הנאשם תקף את המתלוננת בתאריך 23.01.15, בסביבות השעה 01:00 בלילה, בכך שדחף אותה ובהמשך נשך אותה בלחיה, באופן שהותיר סימן אדום ליד האף בצד ימין.
הצדדים אף הסכימו כי בהתחשב בנסיבות המקרה, בתיקון המשמעותי שבכתב האישום עמדת המתלוננת ובעיקר העובדה כי בני הזוג ממשיכים לחיות יחד, שלא למצות את הדין עם הנאשם ולהטיל עליו מאסר על תנאי והתחייבות.
המחלוקת בין הצדדים הינה לגבי אורך המאסר על תנאי וגובה ההתחייבות.
בעוד המאשימה מבקשת שלצורך הרתעת הנאשם, תיגזר על הנאשם תקופת מאסר על תנאי ממושכת והתחייבות כספית גבוהה, ביקש בא כוחו לקחת בחשבון את השיקולים ומכלול נסיבות המקרה כפי שלהערכתו עלו מחומר הראיות שהובא עד כה, ולקבוע כי גם המתלוננת נטלה חלק במריבה שבין הצדדים ואולי אף החלה במעשי האלימות, כשמעשיו של הנאשם אינם מידתיים בהתחשב במעשי המתלוננת.
לא ניתן לשלול את גרסת ב"כ הנאשם, לאור מכלול הראיות כפי שהובא ובהתחשב בכלל הנתונים שהובאו על ידי ב"כ הצדדים ובהם העדר עבר פלילי, ניהול אורח חיים נורמטיבי, עמדת המתלוננת והעובדה כי חרף האירוע נשוא כתב האישום והגשת כתב האישום נגד הנאשם, ממשיכים בני הזוג להתגורר יחד ולנהל אורח חיים משותף, עמדת הצדדים לגבי המסגרת העונשית מקובלת עליי ולכן אכבד את ההסדר כפי שהוצג לפניי.
5
לגבי אורך תקופת המאסר על תנאי וההתחייבות הכספית, אאזן בין הצורך להרתיע את הנאשם מלשוב ולבצע עבירות דומות בעתיד לבין נסיבות המקרה הספציפי שלפניי.
נוכח כל האמור לעיל אני מטילה על הנאשם את העונשים כדלקמן:
1. מאסר על תנאי של 5 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור כל עבירת אלימות, במשך 3 שנים מהיום.
2. הנאשם יחתום על התחייבות בסך 3,000 ₪ להימנע מכל עבירת אלימות במשך 3 שנים מהיום.
אי חתימה על ההתחייבות תגרור מאסר של 10 ימים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 ימים מהיום.
ניתנה והודעה היום י"ט חשוון תשע"ז, 20/11/2016 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
הוקלדעלידינדבתובל
