ת"פ 53856/04/15 – מדינת ישראל נגד זוהר שחרור
בית משפט השלום בטבריה |
||
בפני כב' השופט ניר מישורי לב טוב |
ת"פ 53856-04-15 מדינת ישראל נ' שחרור |
|
|
16 יולי 2015 |
|
1
בעניין: |
|
|
מדינת ישראל
|
המאשימה |
נגד
|
|
זוהר שחרור
|
הנאשם |
נוכחים: מטעם המאשימה - עו"ד צביקה כוחן
הנאשם - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על סמך הודאתו של הנאשם, אני מרשיע אותו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום כ"ט תמוז תשע"ה, 16/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
ניר מישורי לב טוב , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
מטיעוני הצדדים עולה כי אין מחלוקת לעניין רכיבי הענישה המבוקשים, לפיכך בית המשפט אינו נדרש לדון במתחם ענישה והצדדים חלוקים לעניין גובה הקנס.
במסגרת גזירת העונש הראוי במקרה זה נתתי דעתי מחד לחומרת העבירה אשר ברגיל מחוייב בית המשפט לפסוק עונש כספי מרתיע בגינה. עם זאת, סבורני כי במקרה זה נסיבות מיוחדות וחריגות לקולא. הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה, חסך מזמנו של הציבור וראוי הוא להקלה. הנאשם שבפני הינו חייל סדיר, מדובר בחייל בודד הנאלץ לפרנס עצמו עם משכורת זעומה והשתתפות נמוכה בשכר דירה בשעה שאין לו תמיכה , כל זאת כאשר הנאשם עשה מאמצים כבירים להתגייס לשירות צבאי, וזאת למרות בעיה רפואית ממנה סובל והדורשת הוצאות כספיות נוספות מעבר למקובל.
לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ המאשימה ואת טיעוני הנאשם, ובהתחשב בנסיבות, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. קנס בסך 500 ש"ח או 5 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם עד ליום 5.9.15.
ב. הנאשם יחתום על התחייבות להימנע מלעבור עבירה לפי הסעיפים בהם הורשע משך שנתיים החל מהיום. ההתחייבות תהא על סך 3,000 ש"ח; אם לא יחתום תוך 7 ימים מהיום ייאסר למשך 20 ימים.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום בבית משפט המחוזי בנצרת.
ניתנה והודעה היום כ"ט תמוז תשע"ה, 16/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
ניר מישורי לב טוב , שופט |
