ת"פ 53355/02/12 – מדינת ישראל נגד אסתר רדה
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 53355-02-12 מדינת ישראל נ' רדה ת"פ 14430-04-13 מדינת ישראל נ' רדה ת"פ 28675-05-14 מדינת ישראל נ' רדה
|
|
27 ינואר 2015 |
1
|
בפני כב' השופט חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמת |
אסתר רדה
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד אלמוג בן חמו
הנאשמת וב"כ - עוה"ד פרנטי
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין נוספת
אני מרשיע את הנאשמת על פי הודאתה בעבירה
המיוחסת לה בכתב האישום המתוקן בתיק פלילי 28675-05-14: תקיפה - עבירה על סעיף
ניתנה והודעה היום ז' שבט תשע"ה, 27/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
בעניינה של הנאשמת התקיימו בפני לאורך השנים האחרונות מספר רב של דיונים ובסופם מבצעת הנאשמת הליך של צירוף מלא ו"ניקוי שולחן". במסגרת זו הורשעה הנאשמת על פי הודאתה בשלושה כתבי אישום מתוקנים. בת.פ. 14430-04-13 הורשעה בעבירות של איומים ותקיפת שוטר מיום 1.1.10, במסגרת ת.פ. 53355-02-12 הורשעה לאחר שמיעת הראיות אך בטרם נשמעו הסיכומים בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, תקיפת שוטר, הפרעה לשוטר, איומים והתנגדות למעצר. לבסוף במסגרת תיק פלילי 28675-05-14 הורשעה בעבירת תקיפה מיום 15.9.13.
לחובת הנאשמת שתי הרשעות קודמות בעבירות אלימות ובגין האחרונה שבהם תלוי ועומד לחובתה מאסר על תנאי, בר הפעלה, למשך 5 חודשים. במסגרת ההסדר שגובש עותרים ב"כ הצדדים במשותף להפעלת המאסר המותנה ולהשתת עונש מאסר בחופף, כך שבסופו של יום יושתו על הנאשמת 5 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות וכן מאסר על תנאי. לנוכח ההסדר שגובש לא מצאתי צורך לתאר בהרחבה את המפורט בכתבי האישום, ואסתפק בכך שאציין כי מדובר במסכת של התנהגות פרועה, אשר מבטאת המשך התנהלות בצורה דומה לזו העולה מגיליון ההרשעות הקודמות. ברי כי התנהלות מתמשכת מסוג זה, הכרוכה בגילויי אלימות חוזרים ונשנים, לרבות כלפי אנשי מרות, מצדיקה דרך כלל השתת מענה עונשי משמעותי, בוודאי כאשר מאסר מותנה תלוי ועומד.
על אף מסקנה מתבקשת זו דומה כי ההסדר שגובש במקרה זה הולם את נסיבותיה הקשות, החריגות והמיוחדות של הנאשמת שבפני. מפאת צנעת הפרט לא אתאר את האמור בתסקירים הרבים שהוגשו בעניינה ואת הקשיים הניכרים ואף האירועים הטראומטיים עימם נאלצה להתמודד לאורך השנים האחרונות. לצד קשיים ניכרים אלה עולה מהתסקירים האחרונים ניסיון ממשי של הנאשמת לערוך שינוי בחייה ולהיעזר במסגרות הטיפוליות הדרושות לה. על רקע מכלול נסיבות מיוחדות אלה אני סבור כי טוב עשתה התביעה כאשר מצאה לנכון להביט במקרה זה בגישה של לפנים משורת הדין ולהימנע ממיצוי הדין, והכל מתוך תקוה כי הנאשמת תשכיל לקחת בשתי ידיים את ההזדמנות המוענקת לה, על ידי כל המעורבים בהליך.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים:
1. 5 חודשי מאסר בפועל.
3
2. אני מורה על הפעלת מאסר מותנה בן 5 חודשים אשר הוטל על הנאשמת במסגרת תיק פלילי 4400-07-09.
3. המאסרים ירוצו בחופף זה לזה ובדרך של עבודות שירות. העבודות יבוצעו במרכז הגריאטרי דורה החל מיום 15.3.15. תשומת לב הממונה על עבודות השירות לקשיים הרבים בהם נתונה הנאשמת. ככל שניתן להקל עליה במסגרת שעות העבודה, כך ייטב.
4. 6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא תעבור כל עבירת אלימות כלפי הגוף.
5. 3 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא תעבור אחת העבירות האחרות בהן הורשע במסגרת ההליכים שבפני.
העתק יועבר לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
המזכירות תסרוק את המסמכים ע/2 עד ע/4.
ככל שקיימות הפקדות בתיקים יוחזרו ההפקדות לנאשמת.
הדיון הקבוע בפני כב' השופטת ציגלר ליום 16.3.15 בת.פ. 28675-05-14 מבוטל וכך גם צו ההבאה שהוצא במסגרת אותו הליך.
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום ז' שבט תשע"ה, 27/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
הוקלדעלידידוריתסבג
