ת"פ 49854/07/15 – מדינת ישראל-פמ"ד נגד סולימאן אבו קרון-בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 49854-07-15 מדינת ישראל נ' אבו קרון
|
|
25 פברואר 2016 |
1
|
בפני כב' השופט איתי ברסלר-גונן, סגן נשיאה
|
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל-פמ"ד ע"י ב"כ עו"ד דבורה מזור
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
סולימאן אבו קרון-בעצמו ע"י ב"כ עו"ד יוסי לין
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כתב אישום מתוקן התקבל וסומן כא/1 והוא ייסרק על ידי המזכירות לתיק בית המשפט.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר א' תשע"ו, 25/02/2016 במעמד הנוכחים.
|
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
נוכח הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן,
אני מרשיע אותו בעבירה של כניסה למקום צבאי לפי סעיף
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר א' תשע"ו, 25/02/2016 במעמד הנוכחים.
|
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה |
2
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
1.
הנאשם
הורשע, על פי הודאתו, בעבירה של כניסה למקום צבאי לפי סעיף
2. ברקע האירועים קיומו של תרגיל צבאי בשטח צבאי סגור ליד בסיס צה"ל בצאלים, וזאת ביום 21.7.2015. במהלך התרגיל נכנס הנאשם לשטח הצבאי כשהוא רכוב על גבי טרקטורון ללא לוחית זיהוי. בעקבות כניסתו לשטח האש, הופסק התרגיל ונערך נרדף אחריו שכלל שימוש ברכב ואף במסוק שהועלה לאוויר לצורך כך. רק לאחר המרדף עצר הנאשם.
3. הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרת הליך של דיון מקדמי ועתרו במשותף להסתפק בענישה צופה פני עתיד שמבוססת למעשה, גם על הסכמה אליה הגיעו מול הפרקליטות האזרחית ותשלום פיצוי מוסכם בגין הנזק האזרחי.
4. הנאשם כבן 40 וחצי. יש לו עבר בעבירה של זיוף סימני רכב, אם כי עבירה זו התיישנה (ולא נמחקה), יש גם רקע של עבירת סם משמעותית.
5. בשים לב לקשיים הראייתיים שעלו במסגרת הדיון המקדמי ובשים לב להסדר הכספי בהליך האזרחי המקביל, שבו ישלם הנאשם סך של 50,000 ₪, בשים לב להסכמה בדבר חילוט הטרקטורון, הרי שההסדר סביר ואני מאמצו.
6. נוכח האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
(א) 4 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של שלוש שנים מהיום שלא יעבור עבירה בה הורשע.
(ב) הנאשם יחתום על התחייבות כספית שלא לעבור כל עבירה בה הורשע. ההתחייבות תהא לתקופה של שלוש שנים ובסך של 5,000 ₪ ואם לא תחתם בתוך עשרה ימים מהיום, ייאסר הנאשם למשך 30 ימים לשם כפייה.
(ג) בהסכמת הצדדים, מורה על חילוט הטרקטורון שנתפס ומצוי אצל היחידה החוקרת, וזאת לטובת אוצר המדינה.
ככל שיש פיקדון בתיק המעצר ואין עליו עיקול, הוא יושב לנאשם. יתר התנאים המגבילים יוסרו כמובן ואם הופקד רישיון נהיגה, הוא יושב לו.
3
זכות ערעור בתוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר א' תשע"ו, 25/02/2016 במעמד הנוכחים.
|
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה |
הוקלדעלידיעדידבדה
