ת"פ 49550/08/22 – מדינת ישראל יחידת תביעות ירושלים נגד מוחמד גמל
בית משפט השלום בירושלים |
|
ת"פ 49550-08-22 מדינת ישראל נ' גמל(עציר)
|
|
בפני |
כבוד השופט ארנון איתן
|
|
בעניין: |
המאשימה
|
מדינת ישראל ע"י יחידת תביעות ירושלים |
|
נגד
|
|
|
הנאשם |
מוחמד גמל ע"י ב"כ עוה"ד מוחמד חליאלה |
|
|
|
גזר דין |
כתב האישום:
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו, בכתב אישום מתוקן, האוחז בשני אישומים, בעבירות של כניסה או ישיבה בישראל שלא כדין לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב - 1952, (שתי עבירות), התנגדות למעצר, לפי סעיף 47(א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977 (שתי עבירות).
2. בחלקו הכלל של כתב האישום צוין, כי הנאשם והגברת אנתסאר גמל נשואים זה לזה ולהם שישה ילדים. כחצי שנה עובר למתואר באישום 1, עברה האישה יחד עם ששת הילדים להתגורר בבית הוריה בבאב חוטה בירושלים.
3. על פי המתואר באישום הראשון, בתאריך 12.8.2022 בשעה 02:05 לערך, הגיע הנאשם, שהינו תושב האזור אשר שהה בישראל באותה בעת ללא היתר שהיה כדין, לדירה ודרש לקחת את הילדים לשטחי האזור. בדירה שהו, אביה של האישה, פהד נורי, ואמה של האישה, סהאם נורי. לאחר דין ודברים, האישה אשר חששה מהנאשם, הזעיקה למקום כוח משטרתי והנאשם בתגובה ברח מהדירה.
4. עם הגעת השוטרים לדירה, הבחינו כי הנאשם מצוי במדרגות בסמוך לדירה. הנאשם שהבחין בשוטרים החל במנוסה כשהכוח המשטרתי דולק אחריו. הנאשם המשיך במנוסתו עד שנעצר על ידי השוטר יוחאי זלצמן. בעת שהשוטר הוביל את הנאשם לניידת המשטרתית, הצליח הנאשם להשתחרר מאחיזתו, הניף יד לכל עבר ופגע בגופו של השוטר תוך שגרם לנפילתו של השוטר ארצה, אז החל במנוסה.
5. הנאשם חזר לדירה והפציר בבני הבית שיתנו לו להתחבא מפני השוטרים, בני הבית חששו מהנאשם, נתנו לו להיכנס לדירה והנאשם עלה לגג הדירה. בהמשך, הגיע הכוח המשטרתי לדירה ותפס את הנאשם בגג הדירה, תוך שהנאשם התנגד למעצרו באמצעות האזיקים שהיו בידיו. כתוצאה ממעשי הנאשם, נגרמו לשוטר חבלות בדמות שריטות וחתכים בראשו, בשתי ידיו, בברכו הימנית ובגבו.
6. על פי המתואר באישום השני, בתאריך 6.7.2022 בשעה 16:30, הגיע הנאשם לדירה ודרש לקחת את הילדים לשטחי האזור. האישה הזעיקה למקום כוח משטרתי, משהבחין הנאשם בכוח המשטרתי, החל במנוסה. לאחר מספר דקות אותר הנאשם בבית הקפה בחוטה פרחים בירושלים, השוטר ליאל אלבז ניגש לנאשם ואמר לו להתלוות אליו והנאשם ענה "הכל בסדר אני לא מתנגד", אך בעת שהשוטר ניסה לאזוק את הנאשם, הניף הנאשם את ידיו בחוזקה והחל בריצה. הנאשם לא אותר על אף מאמצי המשטרה, ונתפס בנסיבות המתוארות באישום הראשון.
תמצית טיעוני הצדדים:
7. המאשימה ציינה בטיעוניה, כי לנאשם רישום פלילי הכולל 9 הרשעות קודמות, מהן בין היתר, עולה כי הנאשם נכנס פעם אחר פעם למדינת ישראל ומבצע לרוב עבירות נלוות של רכוש, אלימות ועבירות כלפי שוטרים. בהתייחס למתחם העונש צוין, כי נע באישום הראשון, החל מ-4 חודשים ועד 12 חודשים, ובאישום השני בין חודשיים ועד 8 חודשים. את עונשו של הנאשם ביקשה לקבוע בחלקו האמצעי העליון, ולהטיל עליו 16 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
8. הסנגור הפנה לגילו של הנאשם, ומצבו המשפחתי המורכב. על פיו, אשתו והילדים הינם תושבי ישראל, ובהחלטה חד צדדית, החליטה אשתו לעזוב את חברון ולחזור לבית הוריה בירושלים. הסנגור הוסיף, כי מטרתו היחידה של הנאשם הייתה להיכנס לתחומי ישראל כדי לראות את ילדיו, ובנסיבות אלו יש לאבחן מקרה זה, ממקרים אחרים בהם עוברים נאשמים עבירות שב"ח כאשר לצדן עבירות נלוות. הסנגור ביקש לקחת בחשבון, לקולא, את הודאת הנאשם והחרטה שהביע. בהתייחס לרישום הפלילי, צוין, כי המדובר ברישום פלילי ישן כאשר העבירה האחרונה הינה משנת 2016. הסנגור ביקש לקבוע מתחם אחד המביא בחשבון כי המדובר במספר עבירות, כאשר המתחם שיש לקבוע הינו החל ממאסר לתקופה קצרה ועד מספר חודשי מאסר. הסנגור הפנה למצבו הרפואי המורכב של אחד מילדיו של הנאשם, ולאחר הדיון שנערך, הגיש מסמכים רפואיים בהקשר זה.
9. ביום 23.11.2022 הושלם הטעון בפרשת העונש. הנאשם ציין, כי נכנס לתחומי מדינת ישראל רק כדי לראות את ילדיו, כאשר אחד מילדיו הקטנים, כבן 3, סובל ממצב רפואי מורכב הדורש טיפול רצוף.
מתחם העונש ההולם:
10. המדובר בשני אירועים סמוכים יחסית זה לזה, אשר בוצעו בנסיבות דומות, ועל כן ניתן לראות בהם אירוע אחד בגינו יש לקבוע מתחם עונש הולם אחד, המביא לידי ביטוי את העובדה שמדובר בשני אירועים ומספר עבירות. (ע"פ 4910/13 ג'אבר נ' מדינת ישראל (29.10.2014)).
11. הערך המוגן בעבירה של שהייה בלתי חוקית, הינה שמירה על גבולות המדינה, ועמידה על זכותה של המדינה לקבוע מי הם הרשאים להיכנס לשטחה. בענייננו, התווספה לכך פעולת הפרעה לשוטר בשני מועדים שונים, בה הערכים המוגנים נוגעים בשלטון החוק, וכיבוד רשויות אכיפת החוק. הנאשם נכנס לתחומי מדינת -ישראל שלא כדין, בשני מועדים נפרדים, כאשר כניסתו נועדה, כך בהתאם לעובדות שבכתב האישום המתוקן, להשיב את משפחתו לחברון, זאת לאחר שאשתו וילדיו, שהינם תושבי ישראל, שבו לתחומי הארץ. אופן פעולתו מעת שהגיעו השוטרים, מלמדת על ניסיון להכשיל את עבודתם, כאשר במהלך האירוע הראשון, נפגע אחד השוטרים, עת ניסה הנאשם להימלט.
12. סבורני, כי בנסיבות העניין יש לקבוע את מתחם העונש ההולם החל ממאסר למשך מספר חודשים ועד שנת מאסר, לצד ענישה נלווית.
העונש המתאים לנאשם:
13. בגזירת העונש המתאים לנאשם, בגדרי מתחם העונש ההולם, יש להתחשב בנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה (סעיף 40 יא'). הנאשם כבן 29 אב ל-6 ילדים.
14. לחובת הנאשם רישום פלילי הכולל 9 הרשעות קודמות, בעבירת שוד, כניסה שלא כדין, גניבה, אלימות ועוד. הנאשם ריצה מספר תקופות מאסר, כאשר האחרונה שבהן משנת 2016. נתון זה האחרון, ומשך התקופה עד ביצוע העבירות בתיק שבפנינו, יכול ללמד על התמתנות מצד הנאשם מביצוע עבירות. כפי שצוין לעיל, אף נסיבות המקרה שבפניי הינן חריגות, עת נכנס הנאשם לתחומי הארץ כדי לראות את משפחתו, כך על פי כתב האישום המתוקן. נתון זה מצדיק לטעמי שלא למצות עמו את הדין, אף שקיימות עבירות שב"ח קודמות ברישום.
15. נוכח טעמים אלו, החלטתי לקבוע את עונשו של הנאשם בחלקו האמצעי יחסית של המתחם, ולהטיל עליו את העונשים הבאים:
א. 5 חודשי מאסר שימנו החל מיום מעצרו של הנאשם.
ב. 3 חודשי מאסר וזאת על תנאי, שלא יעבור הנאשם במשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר על אחת העבירות בהן הורשע.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום.
ניתן היום, כ"ט חשוון תשפ"ג, 23 נובמבר 2022, במעמד הנוכחים (הנאשם בוויעוד חזותי).
