ת"פ 4687/06/15 – מדינת ישראל נגד אחמד שבת
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
ת"פ 4687-06-15 מדינת ישראל נ' שבת
|
|
12 יולי 2015 |
1
|
4706-06-15 |
|
לפני כבוד השופט, סגן נשיאה חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אחמד שבת
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד מור שקים ומאיה אשכנזי
הנאשם וב"כ - עוה"ד אתי אבדר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני משחרר את עוה"ד ענבוסי ואת הסנגוריה הציבורית מייצוג הנאשם.
ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תשע"ה, 12/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
2
אני מרשיע את הנאשם על פי הודאתו בעבירה
המיוחסת לו בכתב האישום: כניסה לישראל שלא כחוק - עבירה על סעיף
ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תשע"ה, 12/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכך שביום 1.6.15 שהה בישראל שלא כדין. לא מצאתי טעם להרחיב בנושא מתחמי הענישה שכן אלה אינם שנויים במחלוקת ונקבעו במסגרת הילכת אלהרוש בביהמ"ש העליון, כך שהמתחם נע בין מאסר מותנה לבין 5 חודשי מאסר, אשר יכללו גם את המאסר המותנה. לא מצאתי סיבה שלא להחיל על הנאשם מתחמים אלה, משלא הובאה כל אינדיקציה לכך שמטרת הכניסה לא היתה לצרכי פרנסה בלבד.
באשר לקביעת העונש הראוי בתוך המתחם, ראוי לציין כי לחובת הנאשם הרשעה קודמת לפיה נכנס בסוף שנת 2011 פעמיים לתחומי מדינת ישראל ללא אישור. נתון מעין זה מצדיק דרך כלל גזירת הדין מעל הרף התחתון של המתחם ותוך השתת מרכיב מסוים של מאסר בפועל. בנסיבותיו המיוחדות של הנאשם שבפני, אשר מעולם לא הורשע בעבירה נלווית, וכאשר מדובר במי שאינו מהווה ככל הנראה סיכון בטחוני, והראיה כי זכה לאישור כניסה לקו התפר, אני סבור כי מששוחרר ממעצר אין מקום להשיבו לבית האסורים בתיק זה וניתן לאזן את הענישה באמצעות השתת קנס כמרכיב קונקרטי נוסף, לצד תקופת המאסר שרוצתה.
אשר על כן הנני דן הנאשם לעונשים הבאים:
1. מאסר בפועל למשך יומיים, וזאת בחפיפה מלאה לימי המעצר מיום 1.6.15 עד 2.6.15. למען הסר ספק הנאשם סיים לרצות את עונש המאסר ולא יאסר פעם נוספת במסגרת הליך זה.
3
2. שני
חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך שנתיים מהיום לא יעבור הנאשם כל עבירה על
3. קנס בסך 1,500 ₪ או 20 ימי מאסר תמורתו. הקנס יקוזז מהפקדה בתיק המעצר.
4. הנאשם
יחתום על התחייבות בסך 1,500 ₪ שלא לעבור בתוך שנתיים מהיום כל עבירה על
המזכירות תסרוק את המסמך ע/1/ ו-ע/2.
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תשע"ה, 12/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
הוקלד על ידי דורית סבג
