ת"פ 45842/01/14 – מדינת ישראל נגד י ה
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 45842-01-14 מדינת ישראל נ' ה
|
|
05 מאי 2015 |
1
|
בפני כב' השופט, סגן נשיאה חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
י ה
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד אלמוג בן חמו
הנאשם וב"כ - עוה"ד שלמה ניסים
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הנאשם הודה במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב אישום מתוקן ובעבירת האיומים אשר יוחסה לו במסגרת ההסדר. כתב האישום המתוקן מתאר אירועים מחודש מאי ויולי 2013, שבמרכזם ויכוח אשר במהלכו תפס הנאשם כיסא והחל לחבוט בו בריצפה, באופן מאיים כלפי אשתו. בתגובה ביקשה המתלוננת לצאת מהבית ביחד עם הילדים אך הנאשם סירב והמשיך לפעול באופן מאיים כלפיה וכלפי שכן שנחלץ לעזרתה.
ב"כ הצדדים עותרים במשותף שלא להרשיע את הנאשם ולהשית עליו צו מבחן, של"צ בהיקף של 150 שעות והתחייבות כספית. ביסוד ההסדר עומדים נתונים משמעותיים, המפורטים בתסקיר שירות המבחן. אציין בקצרה כי מדובר באדם אשר ניהל לאורח השנים אורח חיים נורמטיבי ובעל נורמות התנהגות מקובלות. אין לחובתו הרשעות קודמות או תיקים פתוחים נוספים. שירות המבחן מציין כי האירועים המפורטים בכתב האישום מהווים התנהגות לא אופיינית של הנאשם, על רקע תקופה אישית מורכבת שחווה באותה עת. הנאשם לוקח אחריות ומביע צער וחרטה על מעשיו. כמו כן, בעקבות האירוע הנ"ל השתלב הנאשם בהליכים טיפוליים משמעותיים, הן בטיפול פרטני, הן בטיפול זוגי וכן זוכה לסיוע בתחום הנפשי. בדיקות שתן שמסר נמצאו נקיות מסמים ואף ההליך המשפטי מהווה לדעת שירות המבחן גורם מרתיע ומציב גבול, אשר מפחית הסיכון להישנות המעשים. הנאשם הביע נכונות להמשיך לקחת חלק בהליך הטיפולי ועל רקע זה ממליץ שירו המבחן להשית עליו צו מבחן למשך שנה, ללא הרשעה.
2
ב"כ הצדדים מצטרפים להמלצה זו ומבקשים להוסיף עליה כמענה קונקרטי, גם מרכיב מסוים של של"צ. מבלי להקל ראש בחומרת המעשים, דומה כי לאור המפורט בתסקיר ההסדר שגובש בין הצדדים סביר והולם את הנסיבות המיוחדות של מקרה זה ועל כן אכבדו.
לפיכך, אני מורה כי ההליכים בעניינו של הנאשם יסתיימו ללא הרשעה בדין.
ניתן בזאת צו מבחן למשך שנה בעניינו של הנאשם. כמו כן, אני מחייב את הנאשם בצו של"צ בהיקף של 150 שעות, בהתאם לתוכנית שתגובש עבורו בשירות המבחן בתוך 30 יום ותועבר לאישורי. על הנאשם להשלים ביצוע העבודות בתוך שנה ממועד אישור התוכנית ואם לא יעמוד בתנאי צו המבחן או צו השל"צ, עשוי ביהמ"ש להתבקש לדון בעניינו מחדש ואף להרשיעו ולגזור את דינו בהתאם.
בנוסף, יחתום הנאשם על התחייבות בסך 1,500 ₪ שלא לעבור בתוך שנה מהיום עבירת איומים. לא יחתום - יאסר למשך 10 ימים.
העתק יועבר לשירות המבחן.
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום ט"ז אייר תשע"ה, 05/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
