ת"פ 42905/04/17 – מדינת ישראל,משטרת ישראל נגד חמדי אלחנש
בית משפט השלום ברמלה |
|
|
|
ת"פ 42905-04-17 מדינת ישראל נ' אלחנש
תיק חיצוני: 120643/2017 |
1
בפני |
כבוד השופט, סגן הנשיאה מנחם מזרחי |
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשם |
חמדי אלחנש באמצעות ב"כ עוה"ד משה אלון והישאם קבלן
|
|
החלטה
|
הממונה על עבודות השירות מסר את חוות דעתו שלפיה הנאשם אינו כשיר לביצוע עבודות שירות משום שהוא אזרח ירדני ללא מעמד של קבע בישראל.
תשומת לב הממונה על עבודות השירות לדברים שקבעתי בגזר-הדין, שלפיהם אין לממונה על עבודות השירות סמכות לחוות דעה, כי נאשם אינו מתאים לבצע עבודות שירות אך ורק נוכח מעמדו המשפטי במדינת ישראל ועליו לבחון את התאמתו העניינית לביצוע עבודות השירות.
וכן אפנה את הממונה לדברים שנקבעו לאחר מתן גזר-דיני בע"פ 8881/17 פלונית נגד מדינת ישראל (11.6.18).
2
"בהינתן התוצאה אליה הגענו, מתייתר הדיון בשאלה האם היה מקום בנסיבות העניין להורות על עבודות שירות למי שאינו תושב/אזרח ישראל. נדגיש עם זאת, כי לבית המשפט עומדת סמכות להורות על כך שעונשו של נתין זר ירוצה בדרך של עבודות שירות, וכי במקרה בו הוא מורה לממונה על עבודות שירות לבחון את התאמתו של נאשם לביצוע עבודות שירות, מחויב הממונה על עבודות שירות לבחון זאת על בסיס בחינת התאמתו האינדיווידואלית של הנאשם לביצוע עבודות שירות. גישה עקרונית זו מקובלת הן על הסנגוריה הציבורית (שהופיעה בשמה של המערערת), והן על פרקליטות המדינה, ולפיכך אין צורך להרחיב בעניין זה".
על כן, בהתאם לפסק-דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד מהיום, אני קובע את התיק לטיעון לעונש לתאריך 17.7.18 בשעה 11:30.
הממונה על עבודות השירות מתבקש למסור את חוות דעתו ביחס לנאשם עד למועד הנדחה בהתעלם מהסתייגותו הראשונית דלעיל.
ניתנה היום, י"ב תמוז תשע"ח, 25 יוני 2018, בהעדר הצדדים.
