ת"פ 41269/05/16 – מדינת ישראל,המאשימה נגד אושר רז הוד כהן,הנאשמים
בית משפט השלום בכפר סבא |
|
ת"פ 41269-05-16 מדינת ישראל נ' הוד כהן
|
|
1
בפני |
כבוד השופטת מרב גרינברג
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל - המאשימה
|
|
|
|
|
|
נגד
|
|
|
אושר רז הוד כהן - הנאשמים
|
|
|
נוכחים: ב"כ המאשימה עו"ד רוית שפיר ב"כ הנאשם עו"ד מוטי אדטו הנאשם בעצמו
|
גזר דין |
רקע כללי
1.
הנאשם
הורשע על יסוד הודאתו, במסגרת הסדר טיעון פרי הליך גישור ממושך, בעובדות כתב אישום
מתוקן בעבירות של סחר בסם מסוכן (ריבוי עבירות) - עבירה לפי סעיף
2. כמפורט בכתב האישום בתיק דנא, בחודש ינואר 2016, עבר הנאשם להתגורר בדירה בהוד השרון ביחד עם שניים נוספים. ביום 1.5.16 גידל הנאשם ביחד עם אחרים סם במעבדה לגידול סם במשקל של כ-9 ק"ג וכן החזיק בצוותא כלים לגידול הסם. במהלך התקופה שבין דצמבר 2015 ועד לחודש מאי 2016 , ב-4 הזדמנויות ומועדים שונים סיפק למכרו איתן, על רקע ההיכרות ביניהם, סם מסוג קאנביס עבור תמורה. האישומים הנוספים (אישום 10 ו-11 בכתב האישום המקורי) מייחסים לנאשם סחר, במועדים דומים, במספר הזדמנויות של סם מסוג קאנביס במשקלים קטנים בעבוד תמורה לאחרים, על רקע קשרים אישיים ביניהם.
3. ביום 9.4.18 הגיעו הצדדים להסדר טיעון, לפיו תוקן כתב האישום משמעותית לקולא והנאשם הופנה לשירות המבחן. ההסכמות בין הצדדים היו כאמור תוצר של הליכים מקדמיים והליך גישור ממושכים. בין היתר, ולאחר פניות של ב"כ הנאשם, התחדשה החקירה כנגד שותפיו של הנאשם, כשבסופה אף הוגש כתב אישום כנגד אחד מהם. במהלך כל תקופה זו של השלמות חקירה, שארכה למעלה משנה, לא ניתן היה לקדם ההליכים בתיק.
תסקיר שירות המבחן
4. בעניינו של הנאשם התקבלו מספר תסקירים הסוקרים את נסיבות חייו המורכבות. הנאשם, בן 34, רווק, מתגורר עם בן זוגו. הנאשם בן למשפחה דתית, כשבגיל 16 על רקע תחושת חריגות ונטייתו המינית, סולק מביתו. הנאשם חווה התעללות פיזית ונפשית מצד משפחתו וחבריו ולאחר מכן נותק הקשר עם משפחתו. באותה תקופה החל להשתמש בסמים קלים ועבד בזנות. הנאשם שוחרר מהצבא על רקע אי התאמה, צרך סמים שונים באופן אינטנסיבי והתקשה לייצב את חייו. הנאשם נעדר עבר פלילי, מהיכרותם במסגרת המעצר התרשם שירות המבחן מנאשם שחווה דחייה ונטישה מצד משפחתו וניהל אורח חיים שולי. במסגרת פיקוח המעצר, גילה לראשונה מודעות לבעיותיו והשתלב ביחידה להתמכרויות בעירו. עקב מעצרו, חודש הקשר עם משפחתו וזו אף שימשה עבורו חלופת מעצר. הנאשם טופל ביחידה לטיפול בהתמכרויות במשך שנתיים, שיתף פעולה באופן מלא ולהתרשמותם עבר שינוי משמעותי בדרכי חשיבתו ובאורח חייו והחל להשקיע משאבים בהתנהלות נורמטיבית, הכוללת פנייה ללימודים ותעסוקה. לאחר סיום הטיפול , בין היתר עקב התמסרות הנאשם לטיפול באמו החולה שאף נפטרה כעבור זמן, הביע הנאשם רצון לחזור לטיפול פרטני. בדיקות שתן שמסר לאורך התקופה מלמדות על ניקיונו מסם.
3
5. באשר לעבירות בהן הורשע נוטל הנאשם אחריות ומביע חרטה. הנאשם הסביר כי היה נתון בקשיים כלכליים והתגורר בדירה תמורת סיוע בתחזוקת מעבדת הסם. עבירות הסחר בוצעו לטענתו על רקע יחסים אישיים כשאז לא ייחס כל חומרה להשלכותיהן. שירות המבחן התרשם מנאשם צעיר המפגין כוחות ומוטיבציה לערוך שינוי ממשי בכל היבטי חייו, בעל גורמי תמיכה ונקי מסם. על כן הציעו להמשיך לשלבו בהליך טיפולי. בתסקירים המשלימים שהתקבלו (מיום 3.1.19 ו-27.3.19) עלה כי לאחר פטירת אמו ועל רקע הטלטלה הרגשית שחווה, ביקש לשוב לטיפול אך נעדר פניות רגשית. הנאשם פנה גם לטיפול פסיכולוגי. מאז עבר להתגורר באילת עם בן זוגו, מצוי בטיפול רגשי התורם לחוסנו הנפשי והחל ללמוד צילום. לסיכום, התרשם שירות המבחן שהנאשם עבר הליך טיפולי משמעותי וממושך, משקיע מאמצים לתפקוד תקין בכל מישורי חייו ונקי מסם. עוד מנו מספר גורמי שיקום , לרבות העדר מעורבות בפלילים. על כן באו בהמלצה שיקומית בדמות צו של"צ ופיקוח. באשר להרשעתו, הנאשם הציג מסמכים המלמדים על פטנט הרשום על ידו והביע חשש כי הרשעתו תחבל בסיכוייו לקבל מימון מטעם המדינה וכן בשאיפתו להיות הורה בעתיד, על כן באו בהמלצה לביטול הרשעתו.
תמצית טיעוני הצדדים
6. המאשימה, באמצעות ב"כ עו"ד צבע-רוזנצוויג עמדה בטיעוניה על חומרת מעשי הנאשם שסחר בסם במשך מספר רב של הזדמנויות ומימון מחייתו באמצעות תפעול מעבדת סם. המאשימה אף סבורה כי הנאשם לא עבר הליך טיפולי משמעותי ובחר להפסיק הטיפול על דעת עצמו. המאשימה מתנגדת להמלצת שירות המבחן וסבורה כי שאיפתו לקידום הפטנט שהגה והקמת משפחה מעורפלים ואינם קונקרטיים. על כן עתרה למתחם ענישה כולל הנע בין 12-24 חודשי מאסר וביקשה למקם עונשו ברף התחתון.
7. ב"כ הנאשם, עו"ד אדטו, שהתרשמתי שהנאשם קרוב ללבו, עשה ככל שיכול היה ומעבר לכך למען מרשו. ב"כ הנאשם ביקש לאמץ המלצת שירות המבחן במלואה, סקר את נסיבות חייו הקשות, חידוש הקשר עם משפחתו, מותה הטראגי של אמו ממחלה קשה והתמסרות הנאשם לטיפול בה. עוד עמד על התנהלותם הפסולה לטענתו של חוקרי המשטרה וההשפעה הקשה של התנהלותם על הנאשם, מחדל אי חקירת שותפיו של הנאשם וחידוש החקירה עקב דרישתו. באשר למעשים עצמם, ביקש להדגיש כי מדובר במכירה בנסיבות חברתיות וכי באותה תקופה הנאשם היה מצוי במצב כלכלי ונפשי קשה. כיום הנאשם מקדיש זמנו לקידום הפטנט שהמציא ולשיקום חייו ועל כן עותר לענישה שיקומית שלא תקטע את דרכו.
4
8. עוד שמעתי את אחות הנאשם שסיפרה מנקודת מבטה על היחס הקשה והאלים לו זכה במעגל המשפחתי. בהמשך, לאחר שאף היא חזרה בשאלה, סייעה לחידוש הקשר עם ההורים והמשפחה זכתה לתקופה מדהימה עד מות האם. כן העיד בן זוגו של הנאשם, נתיב, שסיפר כי הם מתגוררים בעיר אילת והדגיש כי כיום אושר מנהל אורח חיים נורמטיבי ובריא וכי התחילו בהליך הורות.
9. הנאשם בדברו האחרון פנה לבית המשפט בדברים כנים ומרגשים. הנאשם סיפר על דרכו הקשה, מעצרו בתיק זה והמאמצים שהשקיע לשינוי חייו. הנאשם ביקש לבטל הרשעתו כדי לא לפגוע בקידום הפטנט שהמציא, נטל אחריות על מעשיו והוסיף לספר בדמעות על טיפולו באמו החולה, פטירתה ולאחריה, מות סבתו והקשר הזוגי היציב עם בן זוגו.
דיון והכרעה
10. הנאשם, על רקע מצוקה כלכלית ונגישות לעולם הסמים, חטא במכירת סמים לאחרים ובגידול בצוותא של סם במעבדת סם בדירה בה התגורר. הנאשם, שהיה אז נטוע עמוק בעולם הסמים, התפרנס ממכירת הסם ומגידולו. אמנם מדובר במכירות סם למכריו ובכמויות שאינן גדולות אלא ששיטתיות המעשים מלמדת על חומרתם ופגיעתם המוחשית בערכים חברתיים וביניהם, הגנה על שלום הציבור והגנה על בריאותם של הצורכים את הסמים, לרבות הנאשם עצמו. הנאשם פעל, כעולה מכתב האישום, במועדים סמוכים בחודשים דצמבר 2015-מאי 2016, כשהתנהלותו מלמדת על תכנון, נגישות לסמים מסוגים שונים וביצוע המעשים גם לשם רווח כלכלי.
11. אכן גידול הסם בוצע ביחד עם אחרים ואקבל טענת ב"כ הנאשם, כי נאשם זה לא היה היוזם והעומד מאחורי הקמת המעבדה אלא בעיקר אחראי על תפעולה ותִחזוקה.
12. מדיניות הענישה בעבירות של סחר בסם מצווה להחמיר עם סוחרי הסם. בשורה ארוכה של פסקי דין עמד בית המשפט העליון על הסיכון הנשקף מעבירות אלו, שהפכו רעה חולה שיש למגרה ועל ההכרח לעצור את התפשטות נגע הסמים בחברה, בין היתר על-ידי השתת ענישה מרתיעה על הנוטלים חלק ממערך הפצת הסמים. (ראו ע"פ 966/94 אלי אמזלג נ' מדינת ישראל (10.12.1995).
13. משאין מחלוקת בין הצדדים שהמעשים נשוא כתב האישום המתוקן מהווים אירוע עונשי אחד (לפי סעיף 40יג לחוק) יש לקבוע מתחם ענישה כולל לכלל המעשים בהם הורשע הנאשם.
5
14. בחינת מדיניות הענישה המקובלת בעבירות סחר בסם, מעלה כי מתחם הענישה מגוון ורחב וכולל, על דרך הכלל, מאסרים ממושכים. (ראו לדוגמא: רע"פ 2139/16 שלומי אברמס נ' מדינת ישראל (18.05.2016); רע"פ 189/15 עומרי כהן נ' מדינת ישראל (21.01.15;רע"פ 126/15 טל חביף נ' מדינת ישראל; רע"פ 1720/11 גליק נ' מדינת ישראל; רע"פ 7996/12 יוסף נ' מדינת ישראל). בעבירות של גידול סם, במסגרת מעבדה ובמשקל כ-8 ק"ג, הפסיקה הנוהגת מלמדת אף היא על הטלת עונשי מאסר ממש. כך ברע"פ 7819/15 עופר סלור נ' מדינת ישראל (22.5.16) נקבע בעניינו של נאשם בגידול סם במשקל של כ-7 ק"ג מתחם ענישה שנע בין 7-18 חודשי מאסר ונגזר עליו עונש של 9 חודשי מאסר. ברע"פ 6987/13 אברמוב נ' מדינת ישראל (21.10.13) נדון נאשם שהורשע בגידול סם במשקל של כ-10 ק"ג למתחם שנע בין 6 חודשי עבודות שירות ל-24 חודשי מאסר ובהתחשב בעברו הנקי , הועמד עונשו על שנת מאסר. עוד אפנה לעפ"ג 23788-02-17 (מח-מרכז) הלמר נ' מדינת ישראל, שם הורשע נאשם הסובל מבעיות בריאות, בגידול שתי מעבדות שונות, ללא הליך שיקומי , ל-8 חודשי מאסר. בית המשפט המחוזי קיבל ערעורו והסתפק בשישה חודשי עבודות שירות.
15. לפיכך, כמצוות תיקון 113 ובהתאם לנסיבות מעשי הנאשם, הנני קובעת כי מתחם הענישה ההולם למעשים שביצע הנאשם נע בין 10-24 חודשי מאסר.
עתירת ההגנה לסטייה ממתחם הענישה לצרכי שיקום
16.
עתה,
משנקבע מתחם הענישה, יש להמשיך ולבחון עתירת ההגנה לחרוג ממנו מטעמי שיקום ובהתאם
להוראת סעיף
6
17. התשובה לשאלה אילו מן המקרים ייחשבו מקרי שיקום כמשמעותו בסעיף 40ד' לחוק ואילו לאו מורכבת ותלויה במספר פרמטרים, בין היתר חומרת העבירה, נסיבות הנאשם, טיבו של הליך השיקום והסיכון להישנות עבירות. לשון סעיף 40ד' לחוק מלמדת, כי לעיתים כאשר "נאשם השתקם" או כי "יש סיכוי של ממש שישתקם", עשויים שיקולי השיקום לגבור על שיקולי ההרתעה והגמול (ראו רע"פ 7572/12 הזייל נ' מדינת ישראל (23.10.12)) ואולם, אין די בנאשם המראה נכונות כנה להשתלב בהליך שיקום אלא יש להציג הליך משמעותי המגלה פוטנציאל שיקומי ממשי, תוך קביעה כי הסיכוי לביצוע עבירות נוספות בעתיד הוא נמוך ביותר (ראו ע"פ 1903/13 עיאשה נ' מדינת ישראל (14.07.13)). לתסקיר שירות המבחן בהקשר זה מעמד משמעותי ביותר, אם כי כמובן שאינו מחייב את בית המשפט.
18. בענייננו, המדובר בנאשם צעיר, נטול עבר פלילי, שניהל לפני מעצרו בתיק זה אורח חיים התמכרותי ובלתי יציב. נסיבות חייו הקשות הותירוהו ללא בית וללא משפחה והנאשם ניסה למצוא את דרכו אך כשל ומעד, הסתבך בעולם הסמים וסבל ממצוקה נפשית וכלכלית. הרקע לביצוע העבירות הוא אמנם כלכלי בחלקו אך אינו נובע מרצון למקסם רווח כלכלי ומתאוות בצע אלא מניסיון לקיים את עצמו באמצעות ביצוע עבירות סם שונות.
19. המאשימה הביעה ספק ביחס לטיב השינוי שחל בנאשם ואופי ההליך הטיפולי שעבר. אינני סבורה שהיה מקום לספק זה. הנאשם שעומד לפנינו היום, מוקף בני משפחה, מקיים קשר זוגיות, נקי מסם ומלא במוטיבציה ושאיפות לקדם את חייו, שונה ללא היכר מאותו אדם שנעצר בדירת המעבדה ביום 1.5.16. השינוי ניכר בכל מישורי חייו: הנאשם היה נתון כשנתיים בטיפול היחידה לטיפול בהתמכרויות והפגין נכונות טיפולית ושיתוף פעולה מלא. אכן, לאחר תקופה ממושכת, הופסק הטיפול, בעיקר על רקע מחלתה הקשה של אמו, אך לאחר מכן שב הנאשם לטפל בעצמו טיפול רגשי משלים ונחוץ; הנאשם הוכיח עצמו כמי שהתנקה מסם, במשך כשלוש שנים מוסר בדיקות שתן נקיות ומנהל אורח חיים תקין ובריא; הנאשם שב לחיק משפחתו וזכה לשנתיים של חסד לצד אמו עד מותה. התרשמתי מדברי אחותו, כי כיום הקשרים בתוך המשפחה חמים ואמיצים; הנאשם מנהל חיי זוגיות, עוסק בקידום פטנט שהמציא, לומד צילום ושואף להקים משפחה. מכל אלו ניתן ללמוד שהנאשם השקיע מאמץ ראוי לציון לחזרה למוטב ושיקום דרכיו.
20. הנאשם גילה תובנה לחומרת מעשיו וחל אצלו שינוי תפישתי בכל הקשור להבנה של השלכות מעשיו. השינוי המשמעותי בחייו אף מלמד כי פחת עד מאד הסיכון לביצוע עבירות נוספות וגם אם תחול נסיגה בתפקודו, כעת יש מסביבו מעגל תמיכה איתן שיוכל לסייע לו. כלל הנתונים מעידים על פוטנציאל שיקומי גבוה המאפשר חריגה מהמתחם בהתאם להוראות סעיף 40ד(א) לחוק.
7
21. גישה לפיה גיל צעיר, עבר נקי, ניקיון מסם והפחתת סיכון הנובעת מהליך טיפולי אפקטיבי מהווים בסיס ראוי להגדרת עניינו של נאשם בעבירות סם כמקרה שיקום, ניתן למצוא בפסיקת בית המשפט העליון ובכלל, ברובה חרג בית המשפט ממתחם העונש והעמידו על תקופת מאסר קצרה יותר שניתנת לריצוי בדרך של עבודות שירות. כך בע"פ 6161/16 יזרעאלוב נ' מדינת ישראל (מיום 20.2.17) הדן בעניינו של מערער שהורשע במספר עבירות סחר ועבירות נוספות ונדון ע"י בית המשפט המחוזי ל-8 חודשי מאסר. בית המשפט העליון (כב' השופט מלצר) מצא נוכח נסיבות הנאשם והליך השיקום בו החל, להעדיף אינטרס השיקום וליתן להמלצת שירות המבחן משקל משמעותי יותר ועל כן הפחית עונשו של המערער והעמידו על 6 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות. (ראה גם ע"פ 8092/04 חביב נ' מדינת ישראל, מיום 10.09.06, הדן בנאשם בעבירות סחר בעל עבר פלילי שעבר הליך שיקום ונידון לעונש שיקומי בדמות צו של"צ בהיקף נרחב).
עוד ראו: עפ"ג (מח-חי') 53142-12-16 רחמימוב נ' מדינת ישראל- נאשם שהורשע במספר רב של עבירות סחר בסם ועבירות נלוות ונדון ל-16 חודשי מאסר. בית המשפט המחוזי מצא להעדיף האינטרס השיקומי ולהימנע מהטלת מאסר בפועל והפחית עונשו ל-6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות. בדרך דומה הילך בית המשפט בת"פ 8843-02-15 (מח-מרכז) מדינת ישראל נ' בוז'רנו (גידול סם במשקל 92 ק"ג) (מפי כב' הש' מרשק-מרום); ת"פ(שלום- רמ') 49401-08-15 מדינת ישראל נ' יהל (מפי כב' השופט קובו); ת"פ (שלום-נת') 6553-05-14 מדינת ישראל נ' זרחאי (מפי סג"נ הש' טרסי);ת"פ(שלום-י"ם) 54205-05-15 מדינת ישראל נ' משלי (מפי הש' כדורי); ת"פ (שלום-ראשל"צ) 3720-03-15 מדינת ישראל נ' דוידוב (מפי הש' דקל-נוה); ת"פ (שלום- פ"ת) 30476-09-15 מדינת ישראל נ' שושתרי (מפי סג"נ הש' טרסי).
22. לצד כל אלו, יש ליתן משקל למחדלי החקירה שהתגלעו בתיק זה והשפעתם הרעה על הנאשם וזכויותיו. אין חולק שעבירת גידול הסם בוצעה בצוותא ע"י הנאשם ושניים מחבריו. מסיבות שאינן ברורות, לא נחקרו שותפיו (גם אם נכון לציין כי אחד מהם נמלט מהארץ ערב המעצר) ולולא דרישתו העיקשת של ב"כ הנאשם, ככל הנראה לא הייתה נפתחת חקירה כנגדם. באיחור רב, יותר משנתיים לאחר שהוגש כתב האישום כנגד הנאשם, הוגש כתב אישום גם כנגד אחד משותפיו. במשך תקופה ארוכה ( ראו פרו' החל מיום 7.12.16 ועד סיום החקירה בחודש פברואר 2018) לא ניתן היה לקדם הליך זה, בשל קיומה של חקירה מקבילה ואיסוף חומרי חקירה נוספים. בכל תקופה זו עוכב למעשה הטיפול בעניינו של הנאשם ואך טוב עשה הנאשם כשניצל את הזמן הרב שחלף לקידום ההליך הטיפולי. התנהלות זו של המאשימה, שתחילתה באכיפה בררנית של ממש, המשכה בחידוש חקירה כנגד המעורבים האחרים עקב דרישת ההגנה וניהול החקירה בעצלתיים תוך גרימת עינוי דין לנאשם, אף היא צריכה לקבל ביטוי בענישה ותשמש טעם נוסף להקל עם הנאשם.
עתירת ההגנה לביטול הרשעת הנאשם
8
23. עתירת ההגנה איננה רק לחריגה לקולא מענישת מאסר אלא לביטול הרשעת הנאשם, זו גם המלצת שירות המבחן. עתירה זו מבוססת על חששם, כי הרשעתו בדין תפגע בסיכוייו לקדם פטנט שהמציא וקבלת מימון מהמדינה ורצונו בעתיד להרחיב המשפחה בדרך של אימוץ או פונדקאות. אין בידי לקבל עתירה זו.
24. שורת הדין מחייבת כי מי שהובא לדין ונמצא אשם יורשע בעבירות שיוחסולו,ורק במקרים חריגים שבהם אין יחס סביר בין חומרת העבירה ונסיבותיה לבין הנזק הצפוי מן ההרשעה, יורה בית המשפט על ביטולה. בפסיקה, ובראשה הלכת כתב (ע"פ 2083/96תמר כתב נ' מדינת ישראל) נקבע, כי הימנעות מהרשעה אפשרית בהצטבר שני תנאים, האחד - סוג העבירה מאפשר לוותר בנסיבות המקרה המסוים על ההרשעה, בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים. השני - על ההרשעה להוות פגיעה חמורה בשיקום הנאשם. בפסיקה מאוחרת יותר הדגיש בית המשפט העליון כי מדובר בחריג מצומצם שייעשה בו שימוש "רק במקרים חריגים ויוצאי דופן שבהם אין יחס סביר בין הנזק הצפוי לנאשם מן ההרשעה לבין חומרת העבירה" (ראו רע"פ 3589/14 לוזון נ' מדינת ישראל, מיום 10.6.14) וכי על הנאשם להציג מסד ראייתי מבוסס ומוחשי המלמד על פגיעה קונקרטית בעתידו.
25. עוד נקבע בפסיקה כי קיימת מעין מקבילית כוחות בין המבחנים השונים, "ככל שמעשי העבירה חמורים יותר, כך אין להסתפק בפגיעה כללית עתידית, אלא נדרשת פגיעה קונקרטית, ברורה ומוחשית יותר. ולהיפך- ככל שמעשי העבירה קלים יותר, כך ניתן להסתפק בפגיעה כללית יותר, לרבות תוך התחשבות בעובדה שמדובר בצעירים בראשית דרכם ושעתידם עוד לפניהם" ( ע"פ מח-מרכז 24457-03-15 גוטרמן נ' מדינת ישראל).
26. מעשי הנאשם חמורים וטיבם אינו מאפשר ביטול הרשעתו ללא פגיעה חמורה ובלתי מידתית באינטרסים ציבוריים ראשונים במעלה. "אכן, בית המשפט רשאי להעניק בכורה לשיקולי שיקום בבואו לקבוע את העונש המתאים, ואכן ניכר כי המבקש צועד בדרך הנכונה לשיקומו. אך לצד זאת, עומדת הפגיעה הקשה בערכים המוגנים של הגנה על שלום הציבור, והצורך במיגור תופעת הסחר בסמים" רע"פ 4687/15 פלג נ' מדינת ישראל (13.8.15). הטלת ענישה מקלה, שאינה כוללת רכיב של מאסר ולו לריצוי בדרך של עבודות שירות, תעביר מסר שגוי לכלל הציבור ותפגע קשות בשיקולי הרתעת הציבור.
9
27. באשר לתנאי השני, גם אם אלך כברת דרך לקראת הנאשם ואתן משקל לחששו כי ההרשעה תפגע פגיעה מסוימת בשאיפותיו, אין מדובר בנזק שהוכח ויש לקוות שלא יהיה בה כדי לשבש את מסלול חייו.
סוף דבר
28. הנאשם הוכיח תקופה ארוכה, במעשיו ומאמציו, שהוא ראוי לאמון בית המשפט ולהזדמנות להשלים הליך השיקום בו נתון. לאחר ששקלתי את כלל השיקולים, מצאתי לחרוג חריגה ממשית ממתחם הענישה ולגזור על הנאשם מאסר קצר בדרך של עבודות שירות לצד ענישה נלווית הכוללת צו מבחן, כדלקמן:
א. מאסר בן 3 חודשים שירוצה בעבודות שירות. הנאשם יבצע עבודות השירות בעמותת 'לתת' באילת, 5 ימים בשבוע, בהתאם למכסת השעות שתקבע, החל מיום 23.9.19.
הנאשם יתייצב במועד זה עד השעה 08:00 במשרדי הממונה במחוז דרום בב"ש. מאשרת ליטול מהנאשם בדיקות שתן. הנאשם מוזהר כי אם לא ישתף פעולה כנדרש ניתן יהיה להמיר העבודות, במאסר ממש.
ב. מאסר על תנאי בן 6 חודשים לבל יבצע הנאשם עבירת סם מסוג פשע , תוך שנתיים מהיום.
ג. מאסר על תנאי בן 3 חודשים לבל יבצע הנאשם עבירת סם מסוג עוון תוך שנתיים מהיום.
ד. קנס בסך 2000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם בארבעה תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.8.19.
ה. פסילת מלנהוג למשך 3 חודשים למשך שנתיים בתנאי שהנאשם לא יבצע עבירת סם.
ו. מעמידה הנאשם בצו פיקוח למשך שנה מהיום. הנאשם הוזהר בחובתו לשיתוף פעולה והשלכות הפקעת הצו.
הסמים וכלים-יושמדו.
עותק מהחלטתי יישלח לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
אני מאחלת הצלחה רבה לנאשם בהמשך דרכו
5129371זכות ערעור למחוזי כדין תוך 45 יום.
54678313
ניתן היום, י"ב תמוז תשע"ט, 15 יולי 2019, במעמד הנוכחים
