ת"פ 28294/03/15 – מדינת ישראל נגד אריק דוד בלעיש
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 28294-03-15 מדינת ישראל נ' בלעיש(עציר) ת"פ 18071-01-13 |
|
19 יולי 2015 |
1
|
לפני כבוד השופטת איטה נחמן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אריק דוד בלעיש (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד אלמוג בן חמו
הנאשם - הובא ובאת כוחו עו"ד סוזי ארניה
מתורגמן - מר אנדרי אטל
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הודה והורשע בעובדות כתב אישום מתוקן המייחס לו עבירה של תקיפת סתם ואיומים ובכתב אישום נוסף המייחס לו עבירה של תקיפה סתם.
כתב האישום המתוקן המיוחס לו מגלה כי ביום 8.3.15 הגיע הנאשם למסעדה, כשהוא תחת השפעת אלכוהול וגידף את המתלוננים. בהמשך, דחף הנאשם בחוזקה שולחן של המסעדה לעבר המתלוננת, הנמצאת בחודשים הראשונים להריונה, ופגע בבטנה.
משהגיע אביו של המתלונן למקום, אחז הנאשם בחפץ שאינו ידוע למאשימה, והמתלונן בתגובה ועל מנת להרחיקו, השליך לעברו שולחן וכיסא וגרם לו לחבלות.
באותן נסיבות, איים הנאשם על המתלונן באומרו: "אתה קיללת את אבא שלי, אני לא אשתחרר מזה אני אהרוג אותך, אני אחתוך אותך".
בכתב האישום שצירף הנאשם, עולה כי ביום 4.11.12, בהיותו בגילופין, החל הנאשם לכבות את האורות הדולקים בדירה, והתכוון להוציא מהחשמל את כבל המחשב.
אביו ביקש ממנו להירגע, ובתגובה תקף הנאשם את אביו, בכך שדחף אותו, תפס בחוזקה בידו ואמר: "אתה רוצה להתגרות בי".
2
ב"כ המאשימה עתר לגזור על הנאשם עונש מאסר לריצוי בפועל בגין כל אחת מהעבירות בהן הורשע, להפעיל במצטבר עונש מאסר על תנאי בן 4 חודשים, שנגזר עליו ביום 11.9.14, ולגזור עליו מאסר על תנאי בנוסף, וכל זאת בהתחשב בעברו הפלילי, הכולל שלוש הרשעות קודמות, מאותו סוג, בעובדה כי הנאשם ביצע עבירות על רקע צריכת אלכוהול, ובהתחשב במתחמי הענישה שנקבעו מעת לעת בפסיקה כאשר בעבירת איומים עתר למתחם בין מספר חודשי מאסר עד 12 חודשי מאסר בפועל, ובעבירת תקיפת סתם למתחם הנ"ל היא מאסר על תנאי ועד 10 חודשי מאסר בפועל.
ב"כ הנאשם עתרה למתחם ענישה נמוך מזה, תוך הצגת פסיקה ממנה עולה כי נגזרו אף מאסרים על תנאי ומאסרים בדרך של עבודות שירות בגין עבירות דומות. לטעמה מדובר בנאשם שעייף מעונשי המאסר שנגזרו עליו, שאיננו תושב ישראל, ושבכוונתו לחזור בחזרה לארץ מגוריו, הואיל ולא התאקלם כאן וחווה קשיי התאקלמות קשים. עוד הפנתה ב"כ הנאשם לעובדה כי הנאשם הודה, חסך זמן שיפוטי יקר, כתב אישום אחד כנגדו תוקן משמעותית, וכי לא מדובר במתלוננת אותה הכיר מראש, ולא ידע אף שהיא בהריון, וכן הוא נחבל קשות בידו במהלך אותו אירוע.
במעשיו פגע הנאשם בערכים חברתיים, בדמות שלוות נפשם ובטחונם של המתלוננים ושלמות גופה של המתלוננת.
מדיניות הענישה הנהוגה בעבירות בהן הורשע הנאשם מתחשבת בצורך, במאבק, בנגע האלימות הפיזית והמילולית שקשור בחברה הישראלית ובתפקיד בית המשפט, בהעברת מסר מתבקש, באמצעות השתת עונשים חמורים, על מי שבוחר לפתור את קשייו האישיים באמצעות פגיעה בשלוות חייו ונפשו ושלמות גופו של האחר.
בעבירות בהן הורשע הנאשם, השיתו בתי המשפט על ערכאותיהם השונות, עונשים מגוונים, החל בענישה צופה פני עתיד, וכלה בעונש מאסר בן 12 חודשים. כך למשל, ברע"פ 1293/08 קוניק נ' מדינת ישראל, נדחתה בקשת רשות ערעור, של נאשם שהורשע בביצוע עבירת איומים כלפי בת זוגו ונידון ל- 12 חודשי מאסר בפועל.
כמו כן עיון בפסיקה שהוגשה לי על ידי ב"כ הנאשם - ת"פ 36743-07-12 מגלה כי מתחם הענישה כפי שנקבע ע"י כב' השופט ד"ר קובו, עומד בעבירות שכאלה על מאסר בעבודות שירות ועד ל- 9 חודשי מאסר בפועל.
ממכלול הפסיקה המוכרת לי, שעניינה בתיקים בעלי מאפיינים דומים, אני סבורה כי לצד העבירות של תקיפה יש לקבוע מתחם ענישה בן מספר חודשי מאסר, ועד 12 חודשי מאסר בפועל, ומתחם האיומים עומד על מאסר על תנאי ועד 12 חודשי מאסר בפועל.
3
במסגרת הנסיבות הקשורות לביצוע העבירה, יש לקחת בחשבון, את הנסיבות הבאות:
התכנון שקדם לביצוע העבירות - לאור העובדה כי העבירות נעברו תחת השפעת אלכוהול לא ניתן לומר כי קיים תכנון מוקדם במעשיו של הנאשם.
חלקו של הנאשם בביצוע העבירות - הינו עיקרי.
הנזק שנגרם מביצוע העבירות - הנאשם פגע בשלוות נפשם של המתלוננים ושלמות גופם של המתלוננות.
הסיבות שהביאו את הנאשם לביצוע העבירות - נראה כי מדובר בהתנהגות על רקע שימוש באלכוהול.
לא נגרעה יכולתו של הנאשם להבין את אשר הוא עושה, את הפסול שבמעשיו, או את משמעות מעשיו, הוא אינו קשור לסייג אחריות פלילית ויכל להימנע מהמעשים עליהם היתה לו שליטה מלאה, לא מדובר במי שהיה תחת השפעת אלכוהול במידה כזו שפגעה ביכולתו.
סעיף 40 ד' (א) בחוק, קובע כי חריגה ממתחם העונש ההולם, תהא רק אם בימ"ש מצא כי הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם. במקרה שבפני, שאלת השיקום אינה רלוונטית.
נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה
כאמור בסעיף 40 יא' בחוק, יש לקחת בחשבון בעת ענישת הנאשם, את נסיבותיו האישיות אשר אינן קשורות בביצוע העבירות.
נסיבות אלה, במקרה דנן, נלמדות מטיעוני ההגנה ומדברי הנאשם.
מדובר בנאשם יליד 1960, הודה בכתבי האישום, הביע חרטה על מעשיו, בעברו שלוש הרשעות קודמות בעבירות מאותו סוג, לא הכיר מראש את המתלוננת, לא ידע כי היא בהריון והוא עצמו אף נפצע במהלך האירועים.
4
לאחר ששקלתי את כל הנסיבות הצריכות לעניין גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א) מאסר בפועל למשך 8 חודשים.
ב) מורה על הפעלת מאסר על תנאי בן 4 חודשים שנגזרו על הנאשם בת"פ 34293-03-14 ביום 11.9.14.
עונש המאסר המופעל ירוצה במצטבר לעונש שנגזר כך שעל הנאשם לרצות 12 חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו 8.3.15.
ג) מאסר על תנאי למשך 7 חודשים, הנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך שלוש שנים מיום שחרורו עבירת אלימות כנגד הגוף לרבות איומים.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ג' אב תשע"ה, 19/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
איטה נחמן , שופטת |
הוקלדעלידיאוריתזיתוני
