ת"פ 27830/05/15 – מדינת ישראל נגד בנימין כרייף,הכל לבנין – בני כריף בע"מ,ש.ה.ב. שווק הובלות בע"מ,יאיר כרייף,עוזי דביר
בית משפט השלום בחיפה |
|
|
|
ת"פ 27830-05-15 מדינת ישראל נ' כרייף ואח'
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
בפני |
כבוד השופט שלמה בנג'ו
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
הנאשמים |
1. בנימין כרייף 2. הכל לבנין - בני כריף בע"מ 3. ש.ה.ב. שווק הובלות בע"מ 4. יאיר כרייף 5. עוזי דביר
|
|
החלטה |
בהתאם להסכמת הצדדים, כפי שפורטה לפרוטוקול מיום 3.4.17 ונוכח ממצאי ביקורו של בית המשפט במקום ביום 18.4.17, ניתנים בזה הצווים הבאים:
1. צו הריסה לסככת השה"ב - אני מורה על הריסת כל קומת המשרדים העליונה, כך שקירות המשרדים ויוותר חלל ריק ורצפה בלבד, ללא קירות. כמו כן, אני מורה על הריסת כל רחבת האספלט, שבחזית סככת השה"ב.
2. צו איסור שימוש חורג במגרש החלקה המזרחית, הגובל עם כביש 4 - באופן שנאסר על הנאשמים לעשות כל שימוש חורג הנוגד את הוראות התכנית המפורטת החלה במקום, לרבות, ומבלי לגרוע מכלליות האמור, הנחת חומרי בניין ו/או אחסנת חומרי בניין במקום.
2
3. צו איסור שימוש חורג בעסק של חומרי הבניין הממוקם בקדמת הנחלה - באופן שנאסר על הנאשמים לעשות כל שימוש חורג, הנוגד את הוראות התכנית המפורטת החלה במקום, ובכלל איסור זה, נאסר על הנאשמים למכור ו/או לאחסן במקום חומרי ו/או מוצרי בנייה ו/או ממכר טובין כלשהם. העסק ייסגר. הנאשמים יפנו מהמקום את כל הסחורה והחפצים שנצפו בביקור בית המשפט המתועדים בתמונות שצילם הפקח.
4. צו לפינוי ולסילוק כל הטובין הסחורה והחפצים שבמחסן הצמוד לעסק חומרי הבניין - וכן צו איסור שימוש במחסן, באופן שנאסר על הנאשמים לעשות כל שימוש חורג הנוגד את הוראות התכנית המפורטת החלה במקום. כמו כן, ניתן בזה צו להריסת מחסן זה.
5. צו הריסה לסככות הקיימות במגרש החיצוני לעסק חומרי הבניין - ניתן בזה צו הריסה לסככות הקיימות במגרש החיצוני הצמוד לעסק חומרי הבניין. כמו כן, ניתן בזה צו המורה על פינוי וסילוק כל חומרי הבנייה, והציוד שנראה על ידי בית המשפט בביקורו במקום ותועד בצילומי הפקח במקום (לרבות ברזלים, רשתות ברזל, עצים, משטחים וכו'). כמו כן, ניתן בזה צו האוסר כל שימוש חורג באופן שנאסר על הנאשמים לעשות כל שימוש חורג הנוגד את הוראות התכנית המפורטת החלה במקום.
6. צו פינוי וסילוק של כל החפצים מהמחסן הצמוד לכביש ולחנות לממכר חומרי בניין (המחסן שהיה בעבר חנות למוצרי תינוקות ומשמש כעת מכון כושר). כמו כן, ניתן בזה צו המורה על הריסת הרצפה הקיימת במקום. נאסר כל שימוש חורג במקום, באופן שנאסר על הנאשמים לעשות כל שימוש חורג הנוגד את הוראות התכנית המפורטת החלה במקום.
7. מותרים באחסנה, בכל המבנים החוקיים שבמקרקעין נשוא כתב האישום, רק ואך ורק, סחורה ו/או ציוד חקלאי, כמו יבולי חקלאות, טרקטורים או ציוד חקלאי אחר.
8. כל האיסורים והחיובים הכלולים בצווים המפורטים לעיל, חלים ומחייבים באופן אישי כל אחד מהנאשמים ובכל הנוגע לנאשמות 2 ו-3, חל החיוב באופן אישי על מנהליהן.
3
9. ביצוע כל הצווים מוטל על הנאשמים וככל שלא יבוצעו על ידם עד 14 יום טרם המועד הר"מ לשמיעת הטיעונים לעונש, יבוצעו ע"י הרשות המקומית לתכנון ובנייה. לצורך כך רשאית היא להסתייע במשטרת ישראל אשר תעניק לה כל סיוע נדרש לביצוע ויישום הוראות בית המשפט.
10. כל הצווים יבוצעו לאלתר, למעט הצווים שבסעיפים הבאים: 3, 4 אשר ביצועם יעוכב לפרק זמן של - 180 יום מהיום, על מנת לאפשר לנאשמים להכשיר את השימוש החורג ו/או את המבנים הלא חוקיים שהצטוו על הריסתם, באמצעות קבלת היתר כחוק מהרשויות המוסמכות לכך (להלן: "היתר כחוק").
11. עיכוב הביצוע הנ"ל מותנה בהפקדת ערבות בנקאית אוטונומית בסך של - 100,000 ₪ לפקודת גזברות בית המשפט, שתהא בתוקף לפרק זמן של שנה, או פיקדון כספי שיופקד בקופת בית המשפט בגובה הסך האמור. הערובה הכספית תופקד בתוך 21 יום מהיום. עד תום תקופה זו, יחול עיכוב הביצוע כאמור בסעיף 10 לעיל. ככל שלא תופקד הערובה עד תום התקופה האמורה, בטל עיכוב הביצוע, ללא צורך בהחלטה נוספת, וכל הצווים הכלולים בהחלטה זו יבוצעו לאלתר.
12. ככל שלא יתקבל היתר כחוק, לשימוש החורג ו/או להכשרת בנייתו של מבנה לא חוקי נשוא הצווים, בתוך האורכה שנקצבה לעיל לקבלתו (180 יום מהיום), כי אז, יבצעו הנאשמים את הוראות הצווים שעוכב ביצועם, לאלתר, ולא יאוחר מתום 30 יום ממועד מתן ההחלטה של הוועדה האיזורית לתכנון ובנייה שדחתה בקשות אלו, אלא אם ניתנה החלטה אחרת של בית המשפט.
13. ככל שהנאשמים שלא יבצעו את הוראות הצווים בתום תקופת עיכוב הביצוע המפורטת לעיל (180 יום) ו/או בהתאם להחלטה אחרת מצד בית המשפט, ככל שתינתן, תחולט הערבות המפורטת לעיל, והמאשימה אף תהיה רשאית להגיש בקשה לביזיון בית המשפט בעוון אי קיום צוויו השיפוטיים של בית המשפט והנאשמים יהיו צפויים לסנקציות הקבועות בפקודה וזאת מעבר לחילוט הערובה הכספית.
14. המאשימה תפקח על ביצוע הצווים, לרבות הצווים שאת ביצועם יש לבצע לאלתר, בהתאם להחלטה זו.
4
15. הפיקוח על ביצוע הצווים יהיה באמצעות הפקח ירון ניסטל אשר נכח עם הצדדים בביקורו של בית המשפט במקום. הפקח רשאי להיכנס למקרקעי הנאשמים נשוא כתב האישום, לצלם את המקרקעין נשוא כתב האישום, ולהגיש דוח מסודר עם תמונות לבית המשפט, ואף להעיד, במסגרת שמיעת הטיעונים לעונש, במועד הנקוב למטה.
16.
במסגרת שיקולי בית המשפט לעניין העונש שיוטל
על הנאשמים, יקח בית המשפט בחשבון את מידת יישום ביצוע הצווים מצד הנאשמים, במסגרת
שיקוליו, בהתאם להסכמת הצדדים מיום 3.4.17 והוראות סעיף
17. נקבע לשמיעת טיעונים לעונש ליום 11.6.17 שעה 9:00.
18. התייצבות הנאשמים חובה שאם לא כן יוצא נגדם צו הבאה או יישפטו בהעדרם.
19. המזכירות תודיע לצדדים ותשלח להם החלטה זו גם באמצעות הפקסמיליה.
ניתנה היום, כ"ד ניסן תשע"ז, 20 אפריל 2017, בלשכתי בהעדר הצדדים.
