ת"פ 21908/09/16 – מדינת ישראל נגד דיאא עדואן
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
ת"פ 21908-09-16 מדינת ישראל נ' עדואן(עציר)
|
|
1
בפני כב' סגן הנשיאה, השופט אליהו ביתן
|
|
||
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
|
המאשימה |
|
|
נגד
|
||
|
דיאא עדואן (עציר)
|
|
|
2
|
|
הנאשמים |
גזר דין |
1. בטרם שמיעת הראיות, הגיעו הצדדים להסדר טיעון במסגרתו הודה הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן שהוגש נגדו, שאלה עיקריהן-
ארגון החמאס הוכרז כארגון טרוריסטי וכהתאחדות בלתי מותרת. גדודי עז א-דין אלקסאם (להלן: "הגדודים") הם פלג של החמאס ומהווים זרוע צבאית שלו. ארגון החמאס כולל קבוצות ללימוד דת הנקראות "אוסרה" ובראש כל "אוסרה" עומד אחראי הנקרא "אמיר".
אישום ראשון
בשנת 2010 או במועד סמוך לכך, פנה אל הנאשם דודו, מונתסר אבו דף (להלן: "אבו דף"), פעיל בגדודים, והציע לו להצטרף לאוסרה מטעם החמאס. הנאשם הסכים, והשתתף בכל שבוע, במספר ימים מימות השבוע, בלימודי קוראן ושיעורי דת האיסלאם במסגד של החמאס בעזה, בהם השתתפו פעילי חמאס.
אישום שני
במהלך קיץ 2014 או במועד סמוך לכך, במסגד בעזה, פנה אל הנאשם אחראי פלוגה בגדודים והציע לו להצטרף לאימון צבאי מטעם החמאס. הנאשם הסכים והשתתף יחד עם 100 פעילי חמאס צבאיים נוספים, באימון צבאי שהתקיים במוצב חמאס ברצועת עזה, בראשות פעיל יחידת עלית של הגדודים. האימון נערך כשבועיים והופסק בשל מבצע "צוק איתן", ובמהלכו התאמן הנאשם בפירוק והרכבת נשק מסוג קלצ'ניקוב ובאימון גופני.
אישום שלישי
במהלך מבצע "צוק איתן", בחודשים יולי - אוגוסט 2014, בהנחיית פעיל גדודים, ביצע הנאשם שמירות נגד משתפי פעולה עם ישראל. השמירות בוצעו בשעות הלילה בשכונת זיתון ברצועת עזה. במסגרת השמירות היה הנאשם כותב ומעביר מידע לידי פעיל הגדודים. בנוסף, במהלך המבצע, רכש הנאשם מזון עבור פעילי השמירות. לאחר מכן, במהלך שנת 2015, פנה הנאשם לאחר וביקש ממנו שהנאשם ישתתף בשמירות חמושות נגד צה"ל. האחר פנה לאחראי פלוגה בגדודים וביקש ממנו לצרף את הנאשם לשמירות ובסופו של דבר הנאשם הצטרף לשמירות באחריות פעיל גדודים, וביצע שמירות בשעות הלילה יחד עם פעילי גדודי עז אדין נוספים. במסגרת השמירות קיבל הנאשם נשק מסוג רוס"ר קלצ'ניקוב, מספר מחסניות טעונות בתחמושת ואפוד.
3
2. על יסוד
הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, כאמור, הוא הורשע בעבירות של פעילות
בהתאחדות בלתי מותרת, לפי סעיף
3. תחילה, הסכימו הצדדים במסגרת הסדר הטיעון, כי התביעה תעתור להטיל על הנאשם 40 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס, וההגנה תטען לעונש כהבנתה. בדיון היום, הודיעו הצדדים לבית המשפט כי הם עותרים, במשותף, להטיל על הנאשם 30 חודשי מאסר בפועל ומאסר על תנאי.
4. התביעה טענה, כי אמנם מדובר בעבירות ביטחון חמורות, כולל השתתפות באימון צבאי ובשמירות חמושות, אולם, הן בוצעו בשנים 2010 עד 2015. בשנת 2010 היה הנאשם קטין כבן 14, באישום השני הוא היה קטין על סף בגירות, ובאישום השלישי הוא היה בן 18. וטענה, כי בשקלול הנסיבות האישיות של הנאשם, גילו בעת ביצוע העבירות, והודאתו- שהביאה לחיסכון בזמן שיפוטי - הסדר הטיעון סביר ויש לאמצו.
ב"כ הנאשם הצטרף לדברי ב"כ התביעה. וציין כי הנאשם בן 21, תושב רמאללה.
5. בהתחשב במעשי הנאשם, בעבירות בהן הורשע, בהודאתו, בגילו בעת ביצוע העבירות וכעת, בעובדה כי הוא נעדר עבר פלילי, ובקושי המיוחד של תושב הרש"פ לשאת מאסר בישראל, העונש המוצע על ידי הצדדים סביר.
6. נוכח האמור, אני מקבל את הסדר הטיעון וגוזר על הנאשם את העונשים הבאים-
א. 30 חודשי מאסר בפועל, מיום מעצרו.
ב. 12 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים מיום שחרורו מהמאסר, שלא יעבור עבירת נשק או עבירת פשע נגד בטחון המדינה.
זכות ערעור בתוך 45 יום.
4
ניתן היום, י"ח תמוז תשע"ז, 12 יולי 2017, בהעדר הצדדים.
חתימה
