ת"פ 21415/03/17 – מדינת ישראל נגד יוסף צ'וקול,שמעון צור,סמצ'או ספפה – עניינו הסתיים
בית משפט השלום ברמלה |
|
ת"פ 21415-03-17 מדינת ישראל נ' צ'וקול(עציר) ואח'
|
|
1
בפני |
כבוד השופט הישאם אבו שחאדה
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
2
|
1. יוסף צ'וקול
2.
שמעון צור (עציר) 3. סמצ'או ספפה - עניינו הסתיים
|
|
|
|
הנאשמים |
גזר דין לנאשמים 1 ו-2 |
א. כתב האישום המתוקן
1. כתב האישום כולל שלושה נאשמים: נאשם 1, יוסף צ'וקול (להלן: יוסף), נאשם 2, שמעון צור (להלן: שמעון) ונאשם 3, סמצ'או ספפה (להלן: סמצ'או). כתב האישום המקורי תוקן במסגרת הסדר הטיעון ושלושת הנאשמים הודו בו וכל אחד מהם הורשע בעבירות שיפורטו בהמשך. לגבי סמצ'או, הצדדים הגיעו להסדר טיעון שכלל הסכמה לעניין העונש ונגזר דינו ביום 30.10.2017. גזר הדין הנוכחי מתייחס ליוסף ולשמעון.
2. כתב האישום המתוקן כולל חלק כללי ועוד שלושה אישומים, שיפורטו כעת.
א.1 החלק הכללי
3. עובר ליום 16.1.2017, במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, קשרו יוסף, שמעון וסמצ'או, קשר לביצוע התפרצות לדירות וגניבת רכוש מתוכן במחוז המרכז ומחוז תל אביב-יפו והכול תוך תכנון מוקדם, חלוקת תפקידים ושימוש בכלי פריצה שונים (להלן: "הקשר").
3
4. במסגרת הקשר ולשם קידומו, ביום 23.1.2017, שכר יוסף רכב קיה פיקנטו שנושא לוחית זיהוי 46-33-603 (להלן: "הרכב"). כמו כן, כל אחד משלושת הנאשמים הצטייד בטלפון נייד.
א.2 האישום הראשון: יוחס ליוסף ושמעון
5. במסגרת הקשר ולשם קידומו, ביום 27.2.2017 בשעה 20:00 או בסמוך לכך, הגיעו יוסף ושמעון עם הרכב לרחוב שפינוזה ברחובות וחנו את הרכב סמוך לבניין מגורים מס' 31.
6. בהמשך, פרצו יוסף ושמעון בצוותא לדירה בקומה הראשונה בבית (להלן: "הדירה 1") בה מתגוררת הגב' נחמה שבתאי בכך שטיפסו על מעקה חלון הסלון, החדירו חפץ חד בין התריס ושמשת החלון, פתחו את החלון בכוח ונכנסו לדירה 1.
7. משנכנסו יוסף ושמעון לדירה 1, חיטטו בארונות ומגירות וגנבו רכוש בדמות דיסק און קי, תכשיטים מסוג עגילים וטבעות מזהב וכסף (להלן: "התכשיטים" או "הרכוש").
8. בשלב מסוים יצא יוסף מהדירה 1 בעוד שמעון נותר בה.
9. בשעה 20:27 התקשר שמעון אל יוסף וביקש ממנו לבוא לחלון האחורי של הדירה 1, שמעון השליך דבר מה מהחלון לידי יוסף שנטל את הדבר מה והכניסו לרכב. בשעה 20:40 התקשר יוסף אל שמעון ומסר לו כי הבחין ברכב נכנס לחניית הבית וביקש ממנו להיות בהיכון.
10. בהמשך, לאחר שנטלו את התכשיטים והרכוש, עזבו יוסף ושמעון את המקום עם הרכב.
11. בנסיעה על כביש מס' 40 נעצר הרכב על ידי משטרה, או אז, השליך שמעון ממושב הנוסע שקית ובה התכשיטים.
12. בעוד הרכב מונע, ניגשו שוטרים לבצע מעצר תוך שצועקים לנאשמים "משטרה, אתם עצורים" וליוסף שנהג ברכב "אתה עצור, תכבה מנוע ואל תזוז". דלתות הרכב היו נעולות אך החלונות הקדמיים היו פתוחים.
4
13. השוטר אלי רייכמן (להלן: "השוטר רייכמן") ניגש לצד הנהג של הרכב שם ישב יוסף והודיע לו כי הוא עצור, או אז, מנע יוסף בידיו מהשוטר רייכמן להגיע למפתחות הרכב תוך שדחף את השוטר רייכמן והתנגד פיזית בידיו לכבילתו. משלא פתחו הנאשמים את דלתות הרכב ולא אפשרו הוצאת המפתח וכיבוי הרכב ניפץ השוטר מקסים רושקולץ את שמשת החלון הקדמי של הרכב על מנת להיכנס לרכב.
14. במקביל למתואר לעיל, הכניס השוטר רייכמן את פלג גופו העליון דרך חלון צד הנהג, הדף במרפקו את יוסף ופגע בפניו, הוציא את המפתח וכיבה את מנוע הרכב ובסיוע שוטרים נוספים כבל את יוסף.
15. בחיפוש ברכב נמצאו יוסף ושמעון מחזיקים בצוותא כלי פריצה בדמות: 4 כפפות שחורות, פלייר עם ידיות בצבע צהוב, 3 מברגים גדולים, מברג לום גדול עם ידית שחורה.
16.
בעקבות הודייתם של יוסף ושמעון בעובדות האישום הראשון, הם הורשעו בביצוען של
העבירות הבאות: קשירת קשר לביצוע פשע, עבירה לפי סעיף
א.3 האישום השני: יוחס ליוסף וסמצ'או
17. במסגרת הקשר ולשם קידומו, ביום 26.2.2017 בשעה 19:00 או בסמוך, הגיעו יוסף וסמצ'או עם הרכב לרח' בכור שטרית בפתח תקוה ולאחר מספר סיבובים עם הרכב ברחובות סמוכים החנו את הרכב בסמוך לבית מס' 4.
18. בנסיבות המתוארות ובמועד האמור לעיל, פרצו יוסף וסמצ'או בצוותא לדירה בקומה השנייה בבית (להלן: "הדירה 2") בה מתגוררים בני משפחת שץ בכך שטיפסו לקומת הדירה והחדירו חפץ חד בין התריס ושמשת החלון, פתחו את החלון בכוח ונכנסו לדירה 2.
19. משנכנסו לדירה, נטלו יוסף וסמצ'או רכוש המתלוננים בין היתר: שני מחשבים ניידים, מחשב נייד של חברת LENOVO (להלן: "המחשב"), ספר קריאה אלקטרוני, מכשיר אקס בוקס 7, שלט אקס בוקס ודיסקים של אקס בוקס, עזבו את הדירה 2 ונסעו עם הרכב מהבית.
5
20. בהמשך, בשעה 20:00 או בסמוך, עצרו יוסף וסמצ'או בתחנת אוטובוס על כביש 40 מכיוון כביש 4623 והשליכו את המחשב מהרכב אל תעלה סמוכה.
21.
בעקבות הודייתו של יוסף בעובדות האישום השני, הוא הורשע בביצוען של העבירות הבאות:
קשירת קשר לביצוע פשע, עבירה לפי סעיף
22.
בעקבות הודייתו של סמצ'או בעובדות האישום השני, הוא הורשע בעבירה של נסיבות
מחשידות בכוונת פריצה לפי סעיף
א.4 האישום השלישי: יוחס ליוסף ושמעון
23. במסגרת הקשר ולשם קידומו, ביום 23.1.2017 בשעה 19:30 או בסמוך, הגיעו יוסף ושמעון עם הרכב לרח' ברטונוב בתל אביב בסמוך לבית מס' 4.
24. בנסיבות המתוארות ובמועד האמור לעיל, סמוך לשעה 20:30 פרצו יוסף ושמעון בצוותא לדירה בקומה הראשונה בבית (להלן: "הדירה 3") בה מתגוררים בני משפחת לביוש ששהו אותה עת בחו"ל, בכך שטיפסו לקומת הדירה והחדירו חפץ חד בין התריס ושמשת חלון הזזה ופתחו את החלון בכוח.
25. בהמשך, נכנס יוסף לדירה ונטל ממנה רכוש המתלוננים בדמות תכשיטים מסוגים שונים (להלן: "הרכוש") בעוד שמעון ממתין בחוץ ומעדכן את יוסף במתרחש.
26. בשעה 20:58 התקשר שמעון אל יוסף ועדכן אותו כי הבחין ברכב חשוד: "לאנד לבנה. נכנסה עד הסוף אבל... אה? טוב, תמשיך, הכל טוב בינתיים, תמשיך". בשעה 21: 07 התקשר שמעון אל יוסף ומסר לו כי מבחין בתנועה ערה: "יש מלא תנועה פה, תבוא, בקיצור יאללה". בשעה 21:13 התקשר יוסף אל שמעון ומסר "אני יוצא, בוא לפה... בוא אני רוצה לצאת, בוא... איפה שנכנסתי". בהמשך, נכנסו יוסף ושמעון לרכב ועזבו את המקום עם הרכוש.
6
27. בהמשך, ברח' משה סנה כ-200 מ' לפני היציאה לכביש 5, הבחינו שוטרים שהיו ברכבים מוסווים (להלן: "הניידות") ביוסף ושמעון ברכב. אחת הניידות ביצעה לרכב חסימה, או אז, ניגח יוסף שנהג ברכב את הניידת והחל בנסיעה פראית מהמקום על כביש 5 כשהוא עובר ברמזור אדום, סוטה ומזגזג בין נתיבים במהירות ומסכן את המשתמשים בדרך עד שנמלטו יוסף ושמעון מהמשטרה.
28. בהמשך, בשעה 22:15 התקשרו יוסף ושמעון לאחר בשם דוד דבאראשוילי (להלן: "דוד") וביקשו ממנו לבוא וזאת על מנת שיקנה מהם את התכשיטים: "... תבוא, תראה צריך פה ... לבדוק ... יש פה לפי מה שאני רואה .. 20, 30 ... אתה בא?" יוסף ביקש לומר לדוד: "תגיד לו 60, 70 יש..". בשעה 23:30 הגיע דוד לביתו של שמעון, פגש ביוסף ושמעון קיבל מהם את הרכוש ונסע מהמקום ברכבו יונדאי סונטה שנושאת לוחית רישוי 27-278-66 (להלן: "היונדאי").
29. בשעה 00:45 או בסמוך נעצר דוד בבאר שבע כשהוא מחזיק ביונדאי, ובין היתר, גם בחלק מן הרכוש כשהוא מוסלק בכיסא תינוק במושב האחורי וכן כלים בדמות משקל דיגיטלי, זכוכית מגדלת ו-3 צבתות.
30.
בעקבות הודייתם של יוסף ושמעון, שניהם הורשעו בביצוען של העבירות הבאות: קשירת קשר
לפשע, עבירה לפי סעיף
31.
כמו כן, יוסף הורשע גם בעבירה של מעשה פזיזות ורשלנות ברכב לפי סעיף
ב. הסדרי הטיעון שהציגו הצדדים
32. לגבי יוסף ושמעון, סוכם שלאחר שיתוקן כתב האישום, יודו בו ויורשעו בעבירות שיוחסו להם ושיתקבל תסקיר לעונש לכל אחד מהם. כמו כן, לגבי יוסף, לא הייתה הסכמה לעניין העונש שיושת עליו.
33. לגבי שמעון, סוכם בין הצדדים שהמאשימה תגביל את הטיעון לעונש לתקרה עליונה של 42 חודשים ואשר כוללים הפעלת המאסרים המותנים שתלויים ועומדים כנגדו מ-ת"פ
7
42302-09-12 של בית משפט השלום ברחובות, בצירוף ענישה נלווית. כמו כן, סוכם שההגנה תטען לעונש באופן פתוח (ראו: פרוט' מיום 30.10.2017 עמ' 22 ש' 21 - עמ' 23 ש' 3; למאסרים המותנים של שמעון, ראו ת/3).
34. לגבי סמצ'או, סוכם שיושתו עליו 10 חודשי מאסר בפועל שכוללים בתוכם הפעלה של מאסר על תנאי של 7 חודשים שהיה תלוי ועומד כנגדו מכוח ת"פ 27418-04-14 של בית משפט השלום ברמלה. בנוסף, סוכם שיושתו עליו מאסר על תנאי, קנס ופיצוי לפי שיקול דעתו של בית המשפט. עניינו של סמצ'או הסתיים ביום 30.10.2017 והושתו עליו סך הכול 10 חודשי מאסר בפועל, 7 חודשי מאסר על תנאי שלא יבצע תוך 3 שנים ממועד שחרורו ממאסרו, עבירת רכוש מסוג פשע, 3 חודשי מאסר על תנאי שלא יבצע תוך 3 שנים ממועד שחרורו ממאסרו עבירת רכוש מסוג עוון, קנס כספי בסך של 1,500 ₪ וכן תשלום פיצוי למתלונן בסך של 1,500 ₪.
ג. התסקירים של שירות המבחן
35. לגבי יוסף, להלן עיקרי התסקיר שהתקבל בעניינו:
א. יוסף, הוא כיום בן 31 שנים, פרוד ואב לשני ילדים בגילאי שנתיים וחמש שנים. הליך הגירושין עם אשתו טרם הסתיים והוא מתקשה לשלם את דמי המזונות שהוא חייב בהם מטעמים של קשיים כלכליים.
ב. יוסף נעצר בגין התיק הנוכחי ביום 27.2.2017 ונותר עצור עד ליום 26.6.2017 (ראו גם פרוט' מיום 14.2.2018, עמ' 36 ש' 9). עם שחרורו, שולב על ידי שירות המבחן בקבוצה המיועדת לעצורי בית. תחילה, הגיע למפגשים בקבוצה בצורה סדורה, אך בהמשך חלה נסיגה והתרופפות במחויבותו של יוסף לטיפול, החל להיעדר מהמפגשים ונמנע מלמסור בדיקות שתן. כמו כן, אין כיום לשירות המבחן כל מידע אם יוסף צורך סמים או לא.
ג. לשירות המבחן אין כל המלצה טיפולית לגבי יוסף.
36. לגבי שמעון, להלן עיקרי התסקיר שהתקבל בעניינו:
8
א. שמעון נעצר ביום 27.2.2017 ונותר עצור עד היום. שמעון בן 30 שנים ורווק ולטענתו מזה מספר שנים צורך קנבוס להפגת שעמום, תחושות של בדידות וקשייו להתמודד עם מצוקתו הכלכלית.
ב. שמעון הביע חרטה על מעשיו וכיום משמש כחונך עבור אסירים אחרים ומשתתף בקבוצה טיפולית בתוך כותלי בית הסוהר. קיים סיכון משמעותי להמשך התנהלות שולית, אך המשך שילובו בתכנית טיפולית במסגרת אינטנסיבית וסגורה עשוי להוות גורם ממתן ומפחית סיכון להישנות ביצוען של עבירות.
ג. שירות המבחן איננו בא בהמלצה טיפולית לגביו אך המליץ על המשך שילובו בהליך טיפולי אותו החל בתוך כותלי בית הסוהר.
ד. העבר הפלילי
37. ליוסף שש הרשעות קודמות בעבירות רכוש (הסגת גבול, גניבה, התפרצות למקום מגורים, גניבת רכוש והחזקת נכס חשוד כגנוב), תקיפת שוטר והחזקת סם לצריכה עצמית.
38. לשמעון חמש הרשעות קודמות בעבירות רכוש (התפרצות למקום מגורים, גניבה, היזק לרכוש במזיד), עבירות סמים (החזקת סם שלא לצריכה עצמית), עבירות נגד שוטרים, איומים והפרת הוראה חוקית. בהרשעתו האחרונה בת"פ 42245-04-12 של בית משפט השלום ברחובות, נקבעו שני מאסרים מותנים כדלקמן (ת/3, עמ' 24 ש' 18-23):
"ד. 12 חודשי מאסר מותנים למשך 3 שנים מיום שחרור הנאשם ממאסר והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור איזו מהעבירות בהן הורשע או כל עבירת רכוש מסוג פשע.
ה. 6 חודשי מאסר מותנים למשך 3 שנים מיום שחרור הנאשם ממאסר, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור איזו מהעבירות בהן הורשע או כל עבירת רכוש שאינה מסוג פשע."
9
39. במקרה שלפניי, שמעון הורשע בעבירות רכוש מסוג פשע (כניסה התפרצות למקום מגורים) ובעבירות רכוש מסוג עוון (היזק לרכוש במזיד והחזקת כלי פריצה). יוצא מכך, שיש להפעיל שני מאסרים מותנים בעניינו, של 12 חודשים ושל 6 חודשים. מעבר לכך, "העבירות שבהן הורשע" בתיק הקודם, הן דומות לאלה שישנן בתיק הנוכחי ולכן העבירות בתיק הנוכחי מפעילות הן את המאסר על תנאי הארוך של 12 חודשים והן את הקצר של 6 חודשים.
ה. מתחם העונש ההולם
ה.1 שתי קטגוריות של עבירות
40. בכתב האישום שבו הורשעו הנאשמים קיימות שתי קטגוריות של עבירות:
א. הקטגוריה הראשונה: מתייחסת לעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, התפרצות למקום מגורים והיזק לרכוש שמופיעות בכל אחד משלושת האישומים (להלן: הקטגוריה הראשונה). בקטגוריה זו, המעשים בשלושת האישומים הם מאוד דומים, כאשר יוסף הורשע בשלושה אירועים נפרדים (אישומים 1, 2 ו-3) ובעוד ששמעון הורשע בשני אירועים נפרדים (אישומים 1 ו-3). יודגש, בכל אישום מדובר בדירות שונות ששייכות למתלוננים שונים ולכן כל אישום הוא אירוע העומד בפני עצמו. בנסיבות אלה, יש לקבוע את מתחם העונש ההולם לכל אישום בנפרד, אך לאור הדמיון ביניהם, המתחם יהיה זהה בכל אחד משלושת האישומים לעניין העבירות בקטגוריה הראשונה.
לגבי יוסף, המתחם האחד שייקבע לגבי הקטגוריה הראשונה, יתייחס לכל אישום בנפרד, כך שלגביו יהיו שלושה מתחמים זהים. לגבי שמעון, המתחם האחד שייקבע לגבי הקטגוריה הראשונה יתייחס לכל אישום בנפרד, כך שלגביו יהיו שני מתחמים זהים.
ב. הקטגוריה השנייה: מתייחסת לעבירה של מעשה פזיזות ורשלנות ברכב שמופיעה באישום השלישי ושבה הורשע רק יוסף (להלן: הקטגוריה השנייה). מאחר ומדובר בקטגוריה שונה מהעבירות שבקטגוריה הראשונה, אקבע מתחם עונש ייחודי לעבירה זו ושיהיה רלוונטי רק ליוסף ולא לשמעון.
41. לצורך קביעת מתחם העונש ההולם לגבי כל אחת משתי הקטגוריות אעמוד על מדיניות הענישה הנוהגת בכל אחת מהן בנפרד.
ה.2 מתחם העונש ההולם בקטגוריה הראשונה
10
42. להלן שלוש דוגמאות מפסיקתו של בית המשפט העליון למדיניות הענישה הנוהגת בעבירות של התפרצות למקום מגורים:
א. רע"פ 9339/17 אוחיון נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 25.12.2017). נגד המבקש הוגש כתב אישום לבית משפט השלום באשקלון ואשר כולל שני אישומים של התפרצות למקום מגורים וגניבה. לאור העונש המקל שהושת עליו על ידי בית משפט השלום ומתחמי העונש הקלים שנקבעו, המדינה ערערה על קולת העונש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. בית המשפט המחוזי התערב במתחמים שנקבעו וקבע שלגבי אירוע ההתפרצות הראשון, מתחם העונש ההולם נע בין 12 ל-24 חודשי מאסר, ובעוד שלגבי אירוע ההתפרצות השני, המתחם נע בין 10 ל-20 חודשים. למבקש היה עבר פלילי קודם בעבירות דומות ומאסרים על תנאי. על שני אירועי ההתפרצות הושתו עליו 18 חודשי מאסר בפועל והופעלו המאסרים המותנים, כן שסך הכול הושתו עליו 30 חודשי מאסר בפועל. בקשת רשות ערעור שהגיש לבית המשפט העליון נדחתה.
ב. רע"פ 8999/17 אבו אלהווא נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 21.22.2017). המבקש הורשע על ידי בית משפט השלום בירושלים בגין אירוע אחד של התפרצות למקום מגורים וגניבה. המבקש טיפס למרפסת דירה, הרים את תריס הדלת המרפסת תוך החדרת חפץ חד למשקוף דלת המרפסת ונכנס לדירה. המבקש זרע אי סדר בדירה ונטל כסף בשווי של 200 אירו ותכשיטים שונים בשווי של כ-20,000 ₪. בית משפט השלום השית עליו 20 חודשי מאסר בפועל בגין האירוע האמור, והפעיל במצטבר מאסר תנאי של 7 חודשים שהיה תלוי ועומד כנגדו, סך הכול 27 חודשים בצירוף מאסר על תנאי, קנס ופיצוי למתלוננים. ערעורו לבית המשפט המחוזי בירושלים נדחה וכן נדחתה בקשת רשות ערעור שהגיש לבית המשפט העליון נדחתה.
11
ג. רע"פ 916/17 בוסקילה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 18.4.2017). המבקש הורשע על ידי בית משפט השלום בתל אביב בגין אירוע אחד של התפרצות למקום מגורים וגניבה. המבקש התפרץ אל דירת מגורים לאחר ששבר את חלון הזכוכית במטבח, נכנס לדירה, פתח את מגירת הארונות, השליך בגדים לכל עבר וגרם להרס בדירה. כמו כן, גנב מתוך הדירה רכוש יקר ערך, שכולל שרשרת זהב עם אבני חן, טבעת אירוסין עם יהלום, עגילי זהב, שרשרת כסף, צמיד זהב ושעון. למבקש היה עבר פלילי מכביד. בית משפט השלום השית עליו 18 חודשי מאסר בפועל והופעל מאסר על תנאי של 10 חודשים במצטבר. ערעורו לבית המשפט המחוזי נדחה וכן נדחתה בקשת רשות ערעור שהגיש לבית המשפט העליון.
43. על כן, הנני קובע שמתחם העונש ההולם לקטגוריה הראשונה של העבירות נע בין 10 ועד 20 חודשי מאסר בפועל, בצירוף מאסר על תנאי, קנס ופיצוי למתלוננים הרלוונטיים בכל אישום.
ה.3 מתחם העונש ההולם בקטגוריה השנייה
44. האירוע של מעשה פזיזות ורשלנות ברכב מופיע באישום השלישי ובו הורשע רק יוסף. להלן דוגמאות מפסיקתו של בית המשפט העליון למדיניות הענישה הנוהגת בעבירה דומה:
א.
ע"פ 5446/13 סאבר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (9.2.14). המערער הורשע
על ידי בית המשפט המחוזי בעבירות הבאות: מעשה פזיזות ורשלנות ברכב; הפרעה לשוטר
במילוי תפקידו; נהיגה בזמן פסילה; עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף; סטייה מנתיב
לנתיב בניגוד ל
ב. ע"פ 1282/13 ח'טיב נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (26.6.13). המערער הורשע על ידי בית משפט המחוזי בנצרת בעבירות הבאות: מעשה פזיזות ורשלנות ברכב והעלבת עובד ציבור. המערער נדון לשבעה חודשי מאסר בפועל. בנוסף, בית המשפט הורה על הפעלת מאסר מותנה בן שישה חודשים שנגזר בעבר על המערער, באופן שארבעה חודשים מתוכו ירוצו בחופף וחודשיים יהיו במצטבר. סך הכל הוטלו על המערער 9 חודשי מאסר בפועל. ערעורו לבית המשפט העליון נדחה.
12
ג. ע"פ 2472/13 אבו פארה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (14.8.13). המערער הורשע על ידי בית המשפט המחוזי בירושלים בעבירות הבאות: מעשה פזיזות ורשלנות ברכב; הפרעה לשוטר במילוי תפקידו; נהיגה בשכרות; נהיגה בזמן פסילה; החזקת סם מסוכן לשימוש עצמי. בית המשפט המחוזי הטיל עליו 6 חודשי מאסר ויום אחד וכן פסילת רישיון נהיגה לארבע שנים. ערעורו לבית המשפט העליון התקבל כך שהופחת יום אחת מתקופת המאסר בפועל ונקבע שהעונש ירוצה בדרך של עבודות שירות.
45. על כן, הנני קובע כי מתחם העונש ההולם לקטגוריה השנייה נע בין 4 ועד 15 חודשי מאסר, בצירוף קנס ופסילה בפועל ועל תנאי של רישיון הנהיגה.
ו. קביעת העונש המתאים בתוך מתחם העונש ההולם
ו.1 העונש לגבי יוסף
46. לגבי יוסף, קיימים ארבעה מתחמי עונש:
א. שלושה מתחמים בקטגוריה הראשונה (התפרצות לדירה, גניבה, היזק לרכוש והחזקת כלי פריצה), לכל אחד משלושת האישומים. קיים מתחם זהה אחד שנע בין 10 ועד 20 חודשי מאסר בפועל, בצירוף מאסר על תנאי, קנס ופיצוי. מתחם זה חל על כל אחד משלושת האישומים בנפרד, כך שהמתחם האמור חל שלוש פעמים לגבי יוסף.
ב. מתחם אחד בקטגוריה השנייה (מעשה פזיזות רשלנות ברכב) בגין הנהיגה הרשלנית באישום שלישי, פגיעה בניידת משטרה לאחר שביצעה חסימה לרכב שבו נהג יוסף, בריחה מהמקום תוך סטייה מנתיב לנתיב ומעבר ברמזור אדום. בגין אירוע זה המתחם נע בין 4 ועד 15 חודשי מאסר בצירוף קנס ופסילה בפועל ועל תנאי של רישיון הנהיגה.
47. בעניינו של יוסף, בעת קביעת העונש המתאים בתוך ארבעת מתחמי העונש ההולם, לקחתי בחשבון לקולא את הודייתו בכתב האישום המתוקן, החיסכון בזמן שיפוטי ועובדת היותו אב לילדים שסמוכים לשולחנו. לחומרא לקחתי בחשבון את עברו הפלילי שכולל הרשעה בעבירה של התפרצות למקום מגורים.
48. לפיכך, רכיב המאסר בפועל לגבי יוסף יהיה כדלקמן:
א. לאישום הראשון, 12 חודשי מאסר, בתוך מתחם שנע בין 10 ל- 20 חודשים.
13
ב. לאישום השני, 12 חודשי מאסר, בתוך מתחם שנע בין 10 ל- 20 חודשים.
ג. לקטגוריה הראשונה באישום השלישי, 12 חודשי מאסר, בתוך מתחם שנע בין 10 ל- 20 חודשי מאסר.
ד. לקטגוריה השנייה באישום השלישי, 4 חודשי מאסר, בתוך מתחם שנע בין 4 ועד 15 חודשים.
49. שאלת ההצטברות או החפיפה של עונשי מאסר בפועל, נדונה ב- ע"פ 7907/14 ואזנה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (22.2.15) בפסקאות 8 - 18 לפסק דינו של כבוד השופט מזוז. שם נקבע כי הכלל הוא הצטברות של עונשי מאסר בפועל, במיוחד כאשר מדובר באירועים עברייניים נפרדים ושונים, והחריג הוא חפיפה וזאת רק בהתקיים נסיבות מיוחדות ובכפוף להנמקה מתאימה. על ההלכה האמורה חזר בית המשפט העליון ב-ע"פ 1552/15 גואל נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (4.6.15) בפסקה 8 לפסק דינו של כבוד השופט פוגלמן.
50. על כן, לגבי יוסף, עונשי המאסר בפועל לגבי הקטגוריה הראשונה ירוצו במצטבר היינו סך הכול 36 חודשים. העונש של 4 חודשים בקטגוריה השנייה, ירוצה חלקו בחופף וחלקו במצטבר לענישה שהוטלה על יוסף בקטגוריה הראשונה. סך הכול, יושתו על יוסף 38 חודשי מאסר בפועל.
51. על יוסף לשלם פיצוי לכל אחד מהמתלוננים באישומים 1, 2 ו-3. כידוע, מצבו הכלכלי של נאשם אינו רלבנטי לעניין רכיב הפיצויים שעליו לשלם לכל אלה שנפגעו מהעבירות שביצע. סכום הפיצויים נקבע לפי שיעור הנזק שנגרם לנפגע באופן אובייקטיבי, ועל כן אינו כולל התחשבות בנתוניו האישיים של העבריין (ראו למשל: ע"פ 4919/14 אזולאי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (6.3.2017) פסקה 45 לפסק דינו של כבוד השופט עמית, להלן פסק דין אזולאי).
52. על כן, הנני משית על נאשם 1, יוסף צ'וקול, את העונשים הבאים:
א. 38 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 27.2.2017 ועד 26.6.2017.
ב. 10 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך 3 שנים ממועד שחרורו ממאסרו, לא יבצע עבירת רכוש מסוג פשע.
14
ג.
4 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך 3 שנים ממועד שחרורו לא יבצע עבירת רכוש
מסוג עוון או עבירה לפי סעיף
ד. באישום הראשון, ישלם למתלוננת הגב' נחמה שבתאי (עדת תביעה מס' 1) פיצוי כספי בסך של 3,000 ₪. הפיצוי ישולם בשישה תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.5.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הפיצוי לתשלום מידי.
ה. באישום השני, ישלם למתלוננת הגב' ירדנה עברי (עדת תביעה מס' 4) פיצוי כספי בסך של 3,000 ₪. הפיצוי ישולם בשישה תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.5.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הפיצוי לתשלום מידי.
ו. באישום השלישי, ישלם למתלונן מר שלמה לביוש (עד תביעה מס' 3) פיצוי כספי בסך של 3,000 ₪. הפיצוי ישולם בשישה תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.5.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הפיצוי לתשלום מידי.
ז. הנני משית על הנאשם 1 יוסף צ'וקול, קנס בסך של 4,000 ₪ או 20 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-8 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.8.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הקנס לתשלום מידי.
ח. הנני פוסל את הנאשם 1, יוסף צ'וקול מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה לתקופה של חמישה חודשים. מניין תקופת הפסילה יחל לאחר הפקדת רישיון הנהיגה שלו במזכירות בית המשפט, ובכל מקרה לא לפני מועד שחרורו ממאסרו בתיק הנוכחי.
ט.
הנני פוסל את הנאשם 1, יוסף צ'וקול, מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה לתקופה של ארבעה
חודשים על תנאי, והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים ממועד שחרורו ממאסרו לא יבצע עבירה
לפי סעיף
ו.2 העונש לגבי שמעון
15
53. לגבי שמעון, קיימים שני מתחמי עונש: אחד לגבי האישום הראשון ואחד לגבי האישום השני. המתחם לגבי כל אחד משני האישומים בנפרד הוא מאסר בפועל שנע בין 10 ועד 20 חודשי מאסר בפועל, בצירוף מאסר על תנאי, קנס ופיצוי.
54. בעניינו של שמעון, בעת קביעת העונש המתאים בתוך שני מתחמי העונש ההולם, לקחתי בחשבון לקולא את הודייתו בכתב האישום המתוקן והחיסכון בזמן שיפוטי ואת נסיבותיו האישיות כמפורט בתסקיר שירות המבחן וגם את ההליך הטיפולי שעובר כיום בכלא. לחומרא, לקחתי בחשבון את עברו הפלילי, לרבות עברו בעבירות דומות של התפרצות למקום המגורים וגניבה, כאשר גם בעבר נידון למאסר בפועל לתקופה ממושכת בגין ביצוע עבירות דומות ואף על פי כן, הדבר לא הרתיע אותו מלבצע את העבירות מושא כתב האישום.
55. לפיכך, רכיב המאסר בפועל לגבי שמעון, יהיה כדלקמן:
א. לאישום הראשון, 12 חודשי מאסר בפועל, בתוך מתחם עונש הולם שנע בין 10 ועד 20 חודשי מאסר, בדומה לעונש שהושת על יוסף.
ב. לאישום השני, 12 חודשי מאסר בפועל, בתוך מתחם עונש הולם שנע בין 10 ועד 20 חודשי מאסר, בדומה לעונש שהושת על יוסף.
56. יוזכר, לשמעון שני מאסרים על תנאי של 12 חודשים ו-6 חודשים שהם חבי הפעלה במקרה שלפניי. כל עונשי המאסר שציינתי, יחד עם המאסרים המותנים, צריך שיוטלו במצטבר, וזאת במיוחד לאור העובדה שאין נסיבות חריגות שמצדיקות חפיפה של העונשים, אך בכפוף לסייג אחד. המאסר המותנה של 6 חודשים בגין עבירות רכוש מסוג עוון יופעל חלקו בחופף וחלקו במצטבר, וזאת לאור העובדה שהאירועים שבאישום הראשון והשלישי מפעילים גם את עונש המאסר המותנה הגדול של 12 חודשים. הווה אומר, אותו אירוע עובדתי בכל אישום הביא להפעלה של שני סוגי מאסרים מותנים בעבירות רכוש ואשר ניתנו באותו גזר דין.
16
57. על כן, לגבי שמעון רכיב המאסר בפועל יהיה כדלקמן: 12 חודשים בגין האישום הראשון, במצטבר אליו 12 חודשים בגין האישום השלישי, ובמצטבר לכל אלה הנני מפעיל את המאסר על תנאי של 12 חודשים שניתן ב-ת"פ 42245-09-12 על ידי בית המשפט השלום ברחובות מיום 9.5.2013. כך אנו מגיעים ל-36 חודשים. בנוסף, המאסר המותנה של 6 חודשים מאותו גזר דין יופעל כך שחודשיים יהיו במצטבר וארבעה חודשים בחופף. סך הכול רכיב המאסר בפועל לגבי שמעון יהיה 38 חודשים.
58. הקנס שיושת על שמעון יהיה קטן יותר מהקנס שהושת על יוסף, וזאת לאור העובדה שבקטגוריה הראשונה, שמעון הורשע רק באישומים 1 ו-3, ובעוד שיוסף הורשע גם באישום השני. בנוסף, יוסף הורשע גם בעבירה שבקטגוריה השנייה שלא יוחסה לשמעון.
59. לפיכך, הנני משית על הנאשם 2, שמעון צור, את העונשים הבאים:
א. 38 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 27.2.2017 ועד היום.
ב. 10 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך 3 שנים ממועד שחרורו ממאסרו, לא יבצע עבירת רכוש מסוג פשע.
ג. 4 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך 3 שנים ממועד שחרורו לא יבצע עבירת רכוש מסוג עוון.
ד. באישום הראשון, ישלם למתלוננת הגב' נחמה שבתאי (עדת תביעה מס' 1) פיצוי כספי בסך של 3,000 ₪. הפיצוי ישולם בשישה תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.5.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הפיצוי לתשלום מידי.
ה. באישום השלישי, ישלם למתלונן מר שלמה לביוש (עד תביעה מס' 3) פיצוי כספי בסך של 3,000 ₪. הפיצוי ישולם בשישה תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.5.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הפיצוי לתשלום מידי.
ו. הנני משית על הנאשם 2, שמעון צור, קנס בסך של 2,500 ₪ או 12 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-5 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון שבהם עד ליום 1.8.2018 והיתרה ב-1 לכל חודש שלאחריו. היה ואחד התשלומים לא ישולם במועד אזי יעמוד מלוא סכום הקנס לתשלום מידי.
זכות ערעור תוך 45 ימים.
ניתן היום, כ' אדר תשע"ח, 07 מרץ 2018, במעמד הצדדים.
