ת"פ 18974/11/15 – מדינת ישראל נגד עומר אלפרוק עבידייה
בית המשפט המחוזי בירושלים |
||
ת"פ 18974-11-15 מדינת ישראל נ' עבידייה(עציר)
|
|
24 פברואר 2016 |
1
|
בפני כב' הנשיא אהרן פרקש |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
עומר אלפרוק עבידייה (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד דפנה אברמוביץ מפרקליטות מחוז ירושלים (פלילי)
הנאשם הוריו וב"כ עו"ד איליא תאודר
מתורגמנית בית המשפט לשפה הערבית הייא
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על יסוד הודאתו של הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, במסגרת
הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים, אני מרשיעו בניסיון חבלה חמורה בנסיבות מחמירות,
עבירה לפי סעיף
ניתנה והודעה היום ט"ו אדר א' תשע"ו, 24/02/2016 במעמד הנוכחים.
2
|
אהרן פרקש, נשיא |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
נגד הנאשם הוגש כתב אישום מתוקן, במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים. בכתב האישום נאמר כי ביום 2.11.15 בשעה 10:00 או בסמוך לכך, עמדה המתלוננת, ילידת 1970, מדריכת טיולים במקצועה, עם זוג תיירים מארה"ב ברחבה החיצונית הסמוכה לשער יפו בעיר העתיקה בירושלים, וזאת לצורך הדרכת סיור עבורם. באותה עת לבשה המתלוננת חצאית ג'ינס ארוכה וכיסוי ראש ורוד לראשה. המתלוננת עמדה עם זוג התיירים והסבירה להם על המקום ועל תוכן הסיור. מספר דקות לאחר מכן הגיע הנאשם למקום מכיוון כיכר צה"ל. הנאשם הבחין במתלוננת ובזהותה היהודית והחל ללכת לכיוונה, ומיד לאחר מכן התהלך באיטיות מסביב למתלוננת ולזוג התיירים, ותצפת לעברם. באותה עת החזיק הנאשם בידו בקבוק זכוכית.
לאחר כדקה, ניגש הנאשם למתלוננת, פנה אליה ואמר לה, סליחה, ומיד לאחר מכן החל להכותה בראשה מספר פעמים בבקבוק הזכוכית, וזאת ממניע גזעני ובשל היותה של המתלוננת יהודייה. במהלך המכות נשבר בקבוק הזכוכית על ראשה של המתלוננת. בעקבות התקיפה נפלה המתלוננת לרצפה, ואילו הנאשם ברח מהמקום.
כתוצאה מתקיפה זו סבלה המתלוננת מפצע מדמם בראשה, אשר הזקיק ארבעה תפרים וחבישה. כמו כן פונתה המתלוננת לבית החולים באמבולנס ונזקקה להשגחה של מספר שעות בחדר המיון.
הנאשם הואשם בניסיון חבלה חמורה בנסיבות
מחמירות, עבירה לפי סעיף
במסגרת הסדר הטיעון הודה הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע.
בין הצדדים הוסכם כי ייגזר על הנאשם עונש של 30 חודשים של מאסר בפועל, בקיזוז ימי מעצרו. עוד הוסכם כי הצדדים יהיו חופשיים בטיעוניהם לעניין השתת פיצוי ומאסר על תנאי.
3
במסגרת הבאת ראיות לעונש, העידה המתלוננת על הנזק הנפשי שנגרם לה ולבני משפחתה וכן על הנזק הכספי שנגרם לה עקב פציעתה וחוסר יכולתה לצאת להדרכת טיולים, בעבודתה כעצמאית.
ב"כ הצדדים ביקשו לאשר את הסדר הטיעון, אשר לטענתם מהווה משום איזון ראוי ונכון בעניין העבירה בה הודה הנאשם, וכן בשים לב להודאה עצמה ולחיסכון בזמנו של בית המשפט.
הנאשם לא מצא לנכון להוסיף לדברי בא כוחו, אולם מסר כי המעשה שעשה נעשה מתוך דחף שלו היה לו הסבר לכך.
לאחר שנתתי את דעתי לטענות ב"כ הצדדים, ובשים לב להודאתו של הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, וכן לחיסכון בזמנו של בית המשפט ובמסגרת הסדר הטיעון ועל פי ההלכה הפסוקה כי דרך כלל יכבד בית המשפט הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים (ע"פ 1958/98 פלוני נ' מדינת ישראל), וכן בשים לב לטענות ב"כ הצדדים כי עונש המאסר מהווה משום איזון ראוי כבמקרים דומים, וכן בשים לב לכך שהנאשם נעדר עבר פלילי, אף כי יתכן כי המדובר בעונש מתון יחסית, אני מאשר את הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים.
אין ספק כי המדובר במעשה חמור מצדו של הנאשם, אשר פגע לא רק במתלוננת עם השפעות על מצבה הנפשי ועל עבודתה והכנסותיה, כמו גם על בני משפחתה, אלא כפי שטענה גם על הגעתם של תיירים לעיר העתיקה בירושלים והפגיעה בסוחרי העיר העתיקה וכל הסוחרים בירושלים, כתוצאה מהעדר התיירות, וזאת עקב תחושתם לחוסר בטחון, כתוצאה ממעשהו של הנאשם, ומקרים דומים של דקירות וירי בשערי העיר העתיקה בירושלים. מעשה כפי שעשה הנאשם, ואחרים דוגמתו מהווים משום הרתעה של אזרחי מדינת ישראל ותיירים להגיע לירושלים בכלל ולעיר העתיקה בפרט, דבר שיש בו כדי לפגוע בצורה ממשית ומוחשית בחיי התושבים כולם, ובמסחר המתנהל בעיר.
רשמתי לפניי כי הנאשם לא מצא לנכון להביע חרטה על המעשה שעשה, ואף לא להתנצל בפני המתלוננת שנכחה באולם בית המשפט במהלך כל הדיונים בעניינו.
לאחר שנתתי דעתי לדברי המתלוננת, לטענות
ב"כ הצדדים לרבות לעניין הפיצוי אשר יושת על הנאשם ובמסגרת הסדר הטיעון,
ובשים לב לשיקולים שעל בית המשפט לשקול על פי תיקון 113 ל
1. 30 חודשים של מאסר בפועל, אשר יחלו להימנות מיום 2.11.15.
4
2. 8 חודשים של מאסר על תנאי, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך שלוש שנים מיום שחרורו ממאסרו על עבירה בה הורשע על פי כתב האישום דנן, וכן על כל עבירת תקיפה.
3. פיצוי למתלוננת בסך של 10,000 ₪. הפיצוי ישולם ב - 10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, של 1,000 ₪ כל תשלום, החל מיום 1.8.16.
היה ולא ישולם סכום כלשהו במלואו ובמועדו, כי אז יעמוד כל הסכום לפירעון מיידי.
4. הפיצוי ישולם לקופת בית המשפט.
5. ב"כ המאשימה תעביר את פרטי המתלוננת למזכירות בית המשפט על מנת שזו תעביר למתלוננת את התשלומים אותם ישלם הנאשם.
ניתן והודעה היום ט"ו אדר א' תשע"ו, 24/02/2016 במעמד הנוכחים והנאשם.
|
אהרן פרקש, נשיא |
הוקלד על ידי מיכל ברמלי
