ת"פ 18465/10/14 – מדינת ישראל נגד חיים אוחיון
|
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 18465-10-14 |
|
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
||
1
|
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
|
המאשימה |
|
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
|
חיים אוחיון (עציר) |
|
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - אביעד כ"ץ
הנאשם - בעצמו ובא כוחו עו"ד - אוחנה
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בשני אישומים כמפורט:
ת.פ. 18465-10-14, בו שוחרר בתנאים מגבילים, הורשע בכך שב- 10.10.14, שעה 02:00 לערך, התפרץ יחד עם קטין לרכב חונה ומתוך הרכב גנבו מטבעות בסכום של 80 ₪, מברק ופנל של רדיו דיסק, אך נתפסו בכף על ידי בעל הרכב שהזעיק למקום שוטרים.
במסגרת ההסדר צירף והורשע בת.פ. 60700-09-14 - שעניינו שני אישומים כמפורט:
2
ב- 16.2.14, פגש בקטינה א א, עמה היה בקשר ידידותי שבהמשך נותק. הוא קרא לה והיא לא השיבה, ולכן התקרב לעברה ותקף אותה בכך שחטף מידה מכשיר טלפון וטען שהוא רוצה לראות עם מי היא מדברת. בתגובה היא לקחה מידו את המכשיר , הוא שוב תקף אותה בכך שנתן לה מכת אגרוף בפנים, דחף אותה וסטר לה וכתוצאה נפלו משקפיה והיא התכופפה להרים אותם. בשלב זה חטף מידיה את המשקפיים ושבר אותם, תוך גרימת נזק בזדון למשקפיים.
לאחר מ כן ב- 25.9.14 בשעה 02:00 לערך, פגש שוב במתלוננת באקראי, בעת שזו היתה בדרך לביתה ושוחחה עם אחותה הודיה בטלפון. הוא נעמד בדרכה ולא אפשר לה לעבור, בתגובה היא דחפה אותו ואז סטר בפניה, חטף מידה את המכשיר ושוחח עם אחותה, ועזב את המקום שהמכשיר בידו. לאחר מכן, בשעה 04:30 לערך, השיב למתלוננת את מכשיר הטלפון באמצעות אחותו - עבירות של תקיפה והיזק לרכוש בזדון.
ההסדר כלל הסכמה עונשית עלפיה מגבילה התביעה עתירתה ל- 4 חודשי מאסר בעבודות שירות, רכיבים הרתעתים, פיצוי למתלוננת בסך של 1000 ₪ והתביעה עותרת לקנס נמוך, בעוד הסניגור מבקש להימנע מקנס.
מדובר בבחור יליד 93', שלחובתו הרשעה קודמת ורישום פלילי מבית משפט לנוער, החל מיום 26.9.11, בעבירות של נהיגה ללא רישיון, שיבוש הליכי משפט, גרימת חבלה חמורה ואי הגשת עזרה לאחר תאונה. בגין עבירות אלה, למרות היותו קטין, נדון בבית משפט מחוזי באר שבע למאסר של 10 חודשים וענישה נלווית, כולל פיצוי לנפגע בסכום של 40,000 ₪ וחילוט טרקטורון ששימש בעבירה. ב- 28.5.12 נדון בבית משפט לנוער בגין הכשלת שוטר , להתחייבות
בתיק הקבוע בפני מותב זה, היה משוחרר בתנאים ובמסגרת ההסדר נתנה התביעה הסכמתה שיעבור להתגורר בבית סבתו, בפיקוח אחותו, ואף הסכימו שיצא להתאווררות בין השעות 16:00 ל- 20:00 בליווי מי מהערבות ונדחה לקבלת חוות דעת ממונה. אלא שלא נתקבלה חוות דעת שכן נעצר בגין תיק הקבוע בבית משפט מחוזי ותיק נוסף הקבוע בבית משפט שלום.
משכך מבקש הסניגור לסיים ההליך ובמקום עבודות שירות ישא 4 חודשי מאסר בכלא. כל בקשתו להימנע מקנס, בשל גילו הצעיר ומצבו הכלכלי הקשה.
3
מתברר, כי בתיק זה שוחרר בי היתר, בתנאי שיפקיד סך של 500 ₪ אך הפקיד רק 500 ₪ ולמעשה הפר תנאים.
סביר להניח שהוא לא עמד עד היום בחיוב בסך של 40,000 ₪ לנפגע העבירה כאמור ונראה כי הקנס הנמוך המתבקש על ידי התביעה בסך של 500 ₪, זו לא בדיוק הבעיה הפסיקלית העיקרית העומדת בראש מעיניו.
אני גוזרת על הנאשם העונשים כדלקמן:
1. מאסר בפועל לתקופה של 4 חודשים, בניכוי יומיים שהיה עצור.
2. אני מטילה על הנאשם 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור עבירות בהן הורשע.
3. קנס בסך 500 ₪, או 5 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם תוך 60 ימים.
3. פיצוי למתלוננת ע.ת. 2 בת.פ. 60700-09-14, אורפז אלחרר, בסך 1000 ₪. סכום הפקדון בסך של 500 ₪ יקוזז מהסכום של 1000 ₪ והיתרה תשולם תוך 60 יום, אם לא יעמוד בכך, סכום זה יגבה כקנס.
5. הנאשם יחתום על התחייבות בסך 7500 ₪ להימנע מביצוע העבירות בהן הורשע במשך 3 שנים מהיום.
אם לא יחתום על ההתחייבות, יאסר למשך 90 ימים במצטבר.
4
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום כ"ז טבת תשע"ה, 18/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
|
|
רובין לביא , שופטת בכירה |




