ת"פ 17518/04/17 – מדינת ישראל נגד נאצר הוראין (עציר) תושבי איו"ש,ראאד אלקיסיה (עציר) תושבי איו"ש,מחמוד בחיץ
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 17518-04-17 מדינת ישראל נ' הוראין(עציר) ואח'
|
|
24 אפריל 2017 |
1
|
17628-04-17 |
|
מספר פל"א 150972/2017 מספר פל"א 189866/2012 מספר פל"א 400842/2014 מספר פל"א 499895/2016 |
|
|
|
לפני כבוד השופט דניאל בן טולילה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד גנית אטיאס
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
.1 נאצר הוראין (עציר) תושבי איו"ש ע"י ב"כ עו"ד אלמכאווי .2 ראאד אלקיסיה (עציר) תושבי איו"ש ע"י ב"כ עו"ד אבו עבייד .3 מחמוד בחיץ (עציר) ע"י ב"כ עו"ד אבו עבייד
|
||
|
|||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הוגש וסומן במ/1.
ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תשע"ז, 24/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |
2
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על יסוד הודאת הנאשם 1, הנני מרשיע אותו
בכניסה לישראל שלא כדין בהתאם להוראת סעיף
על יסוד הודאת הנאשמים 2 ו -3, הנני מרשיע כל אחד מהם בשתי כניסות לישראל שלא כדין.
ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תשע"ז, 24/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשמים הורשעו על פי הודאתם בכתב אישום מתוקן בעבירה של כניסה לישראל שלא כדין מיום 6.4.17. בנוסף מיוחסת לנאשם 2 כניסה נוספת שלא כדין מיום 2.3.13 ואילו לנאשם 3 כניסה נוספת מיום 20.11.16.
3
ב"כ המאשימה במסגרת הטיעונים לעונש הפנתה לערכים המוגנים בהם פגעו הנאשמים, בכללם זכותה של המדינה לקבוע את זהות הבאים בשעריה וכן סיכון לביטחון המדינה ושלום הציבור. בשל כל אלה, סבורה המאשימה כי מתחם העונש נע בין חודש ל- 6 חודשים מאסר בפועל הכוללים את תקופת התנאי. ב"כ הנאשמים ציינו כי יש לקבוע בעניינם של הנאשמים מתחם עונש ראוי צופה פני עתיד בלבד בהתאם להלכת אלהרוש. ב"כ הנאשם 1 בנסיבות האמורות לעיל סבור כי ניתן להסתפק בימי מעצרו. ב"כ הנאשם 2 ו - 3 ציין כי ככל שהדבר נוגע לנאשם 3 הכניסה הקודמת בה הורשע נוגעת להמצאותו בסמוך לקו התפר ליד המחסום, דבר שיש בו כדי לאבחן את עניינו לקולא מאלו ששוהים בטבורה של עיר. מדובר בנאשם צעיר נעדר עבר פלילי. עניינו של נאשם 2 ציין גם כן כי מדובר בכניסה מלפני כ- 4 שנים בסמיכות לגדר המערכת. ביחס לכל הנאשמים, בית המשפט הפנה למדיניות ההעמדה לדין החדשה בה נוקטת המאשימה שיש בה כדי להקל עם שוהים בלתי מחוקיים וגם אם אינה חלה על הנאשמים בתיק זה אמורה "להקרין" על עונשם.
דיון והכרעה:
במעשיהם האמורים לעיל פגעו הנאשמים בערך המוגן של ריבונות המדינה לקבוע מי יבוא בשעריה, ושלטון החוק. בעקיפין יש בכניסתם של הנאשמים לישראל, שלא תחת עינם הפקוחה של גורמי הביטחון, כדי להביא לפגיעה בביטחונו של הציבור ולו ברמה הפוטנציאלית.
עוד ביחס לערכים המוגנים בהם פגע הנאשם בעצם כניסתו לישראל שלא כדין וההחמרה המתבקשת בעונשם של אלה נוכח המצב הביטחוני הרעוע, ר' נימוקיו של בית משפט, בין היתר בת"פ 44226-11-15, ת"פ 3939-12-15, ת"פ 65591-11-15 ות"פ 7206-12-15, לרבות הפסיקה המצוטטת שם. נימוקים אלו יפים גם לעניינו של הנאשם שבפניי, באבחנה המתבקשת.
אכן, לשמחת כולם המצב הביטחוני השתפר מאז ניתנו אותם גז"ד אליהם הפנה ביהמ"ש וכנגזר מכך יש מקום לקבוע מתחום עונש שונה במעט. לצד האמור לעיל, אין בידי ביהמ"ש לקבל הטענה כי השיפור במצב הביטחוני הינו כזה המצדיק התעלמות מרכיב זה ומשיקולי הרתעת היחיד בקביעת מתחם העונש ההולם.
את השיפור הנטען במצב הביטחוני אין לבחון רק באספקט של מקום ביצוע הפיגוע או מקום התרחשות האירוע הביטחוני. בהקשר לכך לא אחת מפגעים חוצים את הקו הירוק דווקא במחוז דרום ב"ג'ימבה" או בגזרת רמאדין, מקום בו לא קיימת גדר ובהמשך שמים פעמיהם צפונה לצורך מימוש זממם.
באופן קונקרטי ביחס לכל אחד מהאשמים תלקח בחשבון העובדה כי כניסתם האחרונה היתה לצרכי פרנסה וללא עבירות נלוות. כניסתם הקודמת של נאשמים 2 ו - 3 היתה בסמיכות לגדר המערכת ולא בטבורה של עיר.
מכל המקובץ לעיל הנני לקבוע כי מתחם העונש ההולם בגין כל אחת מן הכניסות מן הראוי שינוע בין מאסר בפועל בן מספר ימים ועד 6 חודשים מאסר בפועל הכוללים הפעלת התנאי.
4
בקביעת עונשו של הנאשמים בגדרי המתחם סבורני כי ביחס לנאשמים 1 ו - 3 ניתן להסתפק בתקופת ימי מעצרם המגיעה לכדי 19 יום ואילו בעניינו של נאשם 2 יש לבצע אבחנה מסוימת לחומרא בשים לב לקיומה של הרשעה קודמת מבית משפט צבאי אם כי משקלה לא יהיה מכריע.
ביחס לכל הנאשמים ילקח בחשבון הודאתם שיש בה משום נטילת אחריות והבעת חרטה. הנאשמים 1 ו 3 נעדרי עבר פלילי, כאשר הנאשם 3 צעיר בגיל. כל הנאשמים הינם תושבי השטחים אשר מעצרם ומאסרם קשים אף יותר מאשר דרך הכלל, נוכח העדרה של מעטפת תומכת. בעניינו של הנאשם 1 ולקולא אקח בחשבון את גילו אשר קרוב לגיל ממנו בהעדר מניעה בטחונית ניתן לקבל אישור כניסה.
מכל המקובץ לעיל, הנני לגזור על הנאשם 1 את העונשים הבאים:
א. 19 ימים מאסר בפועל שימנו מיום מעצרו 6.4.17.
ב. 2
חודשים מאסר על תנאי למשך שנה מיום שחרורו שלא יעבור כל עבירה לפי
5
מכל המקובץ לעיל, הנני לגזור על הנאשם 2 את העונשים הבאים :
א. חודש ויום מאסר בפועל שימנו מיום מעצרו 6.4.17.
ב. 3
חודשים מאסר על תנאי למשך שנתיים מיום שחרורו, שלא יעבור כל עבירה לפי
מכל המקובץ לעיל, הנני לגזור על הנאשם 3 את העונשים הבאים :
א. 19 יום מאסר בפועל שימנו מיום מעצרו 6.4.17.
ב. 3
חודשים מאסר על תנאי למשך שנתיים מיום שחרורו, שלא יעבור כל עבירה לפי
זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט המחוזי
למען הסר ספק לאחר ניכוי ימי מעצרם של נאשמים 1 ו - 3 אלו סיימו לרצות את עונשם יש להורות על שחרורם בהתאם לנהלים בכגון דא.
ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תשע"ז, 24/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |
