ת"פ 17470/10/17 – מדינת ישראל נגד פלוני
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
|
ת"פ 17470-10-17 מדינת ישראל נ' פלוני (עציר) |
|
1
לפני כבוד השופט העמית דניאל בארי |
||
המאשימה |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אילנה קיפניס |
|
|
נגד
|
|
הנאשם |
פלוני ע"י ב"כ עו"ד רוי גבריאל |
|
גזר דין |
כללי
1. לאחר ניהול הוכחות הורשע הנאשם בעבירה של תקיפה חבלנית של בן זוג לפי סעיף 382(ג) שיוחסה לו באישום השני וזוכה מחמת הספק מהעבירה שיוחסה לו באישום הראשון.
2. הנאשם הורשע בכך כי ביום 28.9.2017 לפנות בוקר, בעקבות ויכוח מילולי תקף את בת זוגו, א"ש, בכך שדחף אותה על הספרייה בחדר ילדים, היא קיבלה מכה בגבה אשר גרמה לה לחבלה של ממש בדמות סימן כחול בחלק האחורי של כתף שמאל.
3. הנאשם הוא אדם יליד 1989, לחובתו שש הרשעות קודמות בעבירות רכוש, איומים ואלימות. ביום 21.10.2015 נידון הנאשם לארבעה חודשי מאסר על תנאי בגין תקיפת בת זוג ולהתחייבות להימנע מביצוע עבירת אלימות על סך 3000 ₪. עונשים אלה הם ברי הפעלה.
הערך המוגן
4. הערך המוגן בו פגע הנאשם הוא שמירה על שלמות גופו ושלוות נפשו של הזולת.
מתחם העונש ההולם
5. הנאשם, כפי שצוין לעיל, הוא בעל עבר פלילי שכולל עבירות אלימות. הוא ביצע את מעשיו כשתלוי ועומד נגדו עונש מאסר מותנה.
6. לאחר שנתתי דעתי לפסיקה שהופניתי אליה, לעברו של הנאשם ולנסיבות ביצוע העבירה, הגעתי לידי מסקנה כי מתחם העונש הראוי במקרה זה נע בין ארבעה לתשעה חודשי מאסר.
2
נסיבות שקשורות לביצוע העבירה
7. כפי שעלה במהלך הדיון, היחסים בין המתלוננת לנאשם היו מורכבים. המתלוננת לא היססה להעתיק חומר פרטי מהטלפון הנייד של הנאשם ואף נלחמה בו פיזית כדי לא להחזיר לו את הנייד שלו.
8. גם באירוע שהורשע הדחיפה באה לאחר שסירבה לעזוב את החדר.
9. אין בכל האמור לעיל כדי להצדיק אלימות כלשהי מצד הנאשם כלפי הנאשמת אלא להציג את התמונה במלואה.
נסיבות שלא קשורות לביצוע העבירה
10. כפי שצוין עברו הפלילי של הנאשם הינו בעייתי. עד לשנת 2015 הורשע הנאשם בעבירות רבות ואף ריצה מאסר בפועל לתקופה של 30 חודשים.
11. מאז ביצוע העבירה חלפו יותר משלוש שנים. במסגרת הנסיבות שלא קשורות לביצוע העבירה התחשבתי גם במצבו הבריאותי המורכב של הנאשם.
סיכום
12. בהתחשב בכל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם 10 חודשי מאסר, מהם 4 חודשים לריצוי בפועל והיתרה על תנאי למשך שלוש שנים מיום שחרורו מבית הסוהר והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור עבירה שמהותה הינה אלימות כלפי גופו של אדם.
13. אני מפעיל במצטבר את עונש המאסר המותנה בן 4 חודשים שנגזר בת"פ 18678-06-15, כך שעל הנאשם יהיה לרצות 8 חודשי מאסר בפועל.
14. אני מפעיל את ההתחייבות על סך 3000 ₪ שהוטל על הנאשם בתיק הנ"ל. ההתחייבות תופקד בקופת בית המשפט בארבעה תשלומים שווים ורצופים בסך 750 ₪ כל אחד. התשלום הראשון יופקד עד יום 1.3.2021 ויתר התשלומים ב-1 לכל חודש שלאחריו.
נמסר על זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, י"ג שבט תשפ"א, 26 ינואר 2021, בהעדר הצדדים.
3
