ת"פ 16595/03/21 – מדינת ישראל נגד דימטרי גוסין
בית משפט השלום בקריות |
|
ת"פ 16595-03-21 מדינת ישראל נ' גוסין
|
|
בפני |
|
|
בעניין: |
המאשימה
|
מדינת ישראל |
|
נגד
|
|
|
הנאשם |
דימטרי גוסין |
|
|
|
גזר דין |
כתב האישום
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום בעבירות של ייצור, הכנה והפקה - עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973 (להלן: "פקודת הסמים"), החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית - עבירה לפי סעיף 7(א|) + (ג) רישא לפקודת הסמים, החזקת כלים - עבירה לפי סעיף 10 רישא לפקודת הסמים.
2. על פי עובדות כתב האישום, ביום 10.9.20 שכר הנאשם דירה ברחוב הרדוף בקריית ים. על פי הסכם השכירות בדירה חתמו חבריו של הנאשם בעוד שבפועל הנאשם היה המחזיק בדירה.
הנאשם קיבל את החזקה בדירה ביום 10.9.20 והחזיק בה עד ליום 23.2.21. במועדים שאינם ידועים למאשימה במהלך התקופה הקים הנאשם בדירה מעבדה לשם גידול סם מסוכן מסוג קנבוס. לשם כך צייד הנאשם את הדירה בציוד ייעודי המשמש להכנת סם מסוכן שלא בהיתר: 18 מנורות, 5 מאווררים, מפוח ו - 2 מזגנים. בהמשך לאמור במועדים שאינם ידועים למאשימה במהלך התקופה ועד ליום 23.2.21 גידל הנאשם בדירה סם מסוכן מסוג קנבוס והחזיק בסם ובכלים.
בתאריך 23.2.21 גידל הנאשם בדירה 343 שתילים של סם מסוכן מסוג קנבוס במשקל נטו של 38.74 ק"ג והחזיק בהם.
3. טרם הטיעונים לעונש הופנה הנאשם לקבלת תסקיר ל שירות המבחן.
תסקירי שירות המבחן
4. ביום 2.5.22 הוגש תסקיר של שירות המבחן. בתסקיר סקר שירות המבחן את הרקע האישי והמשפחתי של הנאשם בן 37 רווק, עלה ארצה בשנת 1990. טרם מעצרו עבד עם קבלן בתחום השיפוצים למשך מספר שבועות. מעיון בגיליון הרשעותיו הקודמות עולה שלנאשם אין עבר פלילי. מעיון בגיליון הרשעותיו הקודמות בתעבורה עולה כי לחובתו תשע הרשעות קודמות בעבירות מגוונות. במסגרת הליך המעצר נערך לנאשם אבחון ושירות המבחן ציין שהנאשם התקשה לתת אמון בשירות המבחן והתייחס באופן מצומצם להסתבכותו ולשימוש בסם מסוכן מסוג קנבוס. שירות המבחן התרשם שבהיעדר טיפול בתחום ההתמכרויות קיימת רמת סיכון למעורבות בעבירות דומות בעתיד אך הנאשם ביטא עמדה אמביוולנטית והיעדר מוטיבציה ביחס להצעת שירות המבחן לשלבו בטיפול מתחום ההתמכרויות. שירות המבחן מציין שבמהלך השנים השימוש בסמים העמיק והתדירות עלתה וכיום הנאשם שולל שימוש בסמים ובהתאם לכך שלל התערבות טיפולית של שירות המבחן וטען שאינו זקוק לליווי ופיקוח מצד שירות המבחן. שירות המבחן מציין שהנאשם סיים בהצלחה טיפול קבוצתי בשיטת 12 הצעדים לגמילה מהתמכרויות במסגרת היחידה להתמכרויות בעכו. שירות המבחן מציין שבמהלך האבחון נערכו ניסיונות לברר עם הנאשם את סיבת התנגדותו לשיתוף פעולה עם שירות המבחן כאשר הוא מצוי בהליך טיפולי אך ללא הצלחה.
שירות המבחן התרשם שממכלול השיקולים עולה שלנאשם גורמי סיכון משמעותיים וכי לא ניתן לשלול קיומה של רמת סיכון להישנות עבירה.
שירות המבחן התרשם שהנאשם אינו בשל להשתלב בהליך טיפולי בקבוצה בשירות המבחן לא המליץ שירות המבחן על חלופה שיקומית שעשויה להפחית מהסיכון להישנות עבירות בעתיד.
5. לבקשת ההגנה לתסקיר משלים הוגש תסקיר ביום 29.6.22. שירות המבחן מציין שבתקופת הדחייה התקיימה פגישה עם הנאשם והנאשם ציין בפני שירות המבחן שלא התבטא כראוי ובעקבות כך כוונותיו לא הובנו וכיום מעוניין במשך הקשר עם שירות המבחן. בשיחה עם גורמי הטיפול ביחידה להתמכרויות עלה שהנאשם סיים בהצלחה את קבוצת 12 הצעדים וקיבל תעודה על כך. דווח כי הוצע לנאשם להשתתף בקבוצה נוספת והנאשם נענה בחיוב. בדיקות השתן השבועיות שמסר הנאשם נמצאו נקיות ללא שרידי סם. במצב המתואר להתרשמות שירות המבחן ניכרים סיכויי השיקום הגבוהים לצד נזקקות להמשך מעקב וטיפול בתחום ההתמכרויות. שירות המבחן מציין בתסקיר שהתרשם משיתוף פעולה חיובי של הנאשם עם גורמי הטיפול. ההתרשמות היא שהנאשם לוקח אחריות על ביצוע העבירות ומבין את חומרת העבירות. בהתאם לכך המליץ שירות המבחן על העמדתו של הנאשם בצו מבחן למשך שנה כענישה הרתעתית המליץ שירות המבחן על השתת עונש של מאסר על תנאי וקנס כספי. מוסיף וכותב שירות המבחן בתסקיר שהחמרה בענישה עלולה לגרום לרגרסיה במצבו של הנאשם ולחבל בהישגים הטיפוליים.
6. ביום 18.9.22 הוגש תסקיר נוסף של שירות המבחן וזאת לאחר שהנאשם נשלח לקבלת חוות דעת של הממונה על עבודות השירות. מהתסקיר עלה שבדיקות שתן שנערכו לנאשם העידו על שרידי סם מסוג קוקאין. עוד מוסיף ומציין שירות המבחן בתסקיר זה שנערכה לנאשם וועדה וגורמי הטיפול מסרו שהנאשם אינו מגלה תובנות ביחס להליך הטיפולי. עמדתו של הנאשם כי אינו מכור מקשה עליו לשתף פעולה לעומק בטיפול. שירות המבחן ציין בתסקיר זה כי להערכתו הנאשם התמיד בהגעה לטיפול במטרה להיטיב עם גזר הדין בין היתר בשל היותו במעצר בית מלא. שירות המבחן ציין כי ללא טיפול קיים סיכון גבוה להישנות העבירות. הוכח עמדתו של הנאשם שירות המבחן חזר בו מהמלצתו להטיל על הנאשם צו מבחן והמליץ על מאסר בדרך של עבודות שירות לצד קנס כספי ומאסר מותנה.
7. ביום 9.11.22 שירות המבחן הגיש תסקיר נוסף בעניינו של הנאשם וזאת לאחר שהתברר שהנאשם ביקש להשתלב שוב בהליך טיפולי. שירות המבחן מציין שהנאשם מצוי באבחון מזה כשמונה חודשים במהלכם עקב שירות המבחן אחר התקדמותו. שירות המבחן מציין כי התלבט באשר להמלצתו. מחד, התרשם שירות המבחן מיכולתו של הנאשם לשתף פעולה באופן פורמאלי דבר שעמד בפער מיכולתו להתבוננות מעמיקה על מעשיו. יחד עם זאת מציין שירות המבחן את נכונותו של הנאשם לחזור לטיפול ולפיכך שירות המבחן המליץ להעמיד את הנאשם בצו מבחן למשך שנה, זאת לצד ענישה מרתיעה של מאסר בדרך של עבודות שירות. הוסיף שירות המבחן שהוא סבור שענישה טיפולית עשויה לחזק את יכולתו להפעיל שיקול דעת ולשמור על ניקיון משימוש בחומרים ממכרים וכן הוסיף שהטלת ענישה בין כתלי הכלא עלולה לסכן את הנאשם מבחינה רגשית ולפגוע בהמשכו של ההליך הטיפולי ולהביא מפגש בעייתי עם אוכלוסייה עוברת חוק.
תמצית טיעוני הצדדים
8. ב"כ המאשימה הגישה טיעונים לעונש בכתב (ת/1) והדגישה את הערכים החברתיים שנפגעו כתוצאה ממעשיו של הנאשם. סך הכל גידל הנאשם 38.74 ק"ג קנאבוס. המאשימה עתרה למתחם ענישה שנע בין מאסר של 20 חודשים ברף התחתון לבין עונש של 40 חודשי מאסר ברף העליון, עונש מאסר על תנאי, קנס כספי, פסילת רישיון ובנוסף עתרה המאשימה לחילוט הרכוש כמפורט בכתב האישום. ב"כ המאשימה הפנתה לתסקירי שירות המבחן המלמדים על חוסר יציבות בהליך הטיפולי . באשר לעונשו של הנאשם עתרה המאשימה כי עונשו ייגזר ברף התחתון של מתחם העונש ההולם.
9. ב"כ הנאשם טען באשר לנסיבות ביצוע העבירות כי מדובר בתקופה קצרה בה הנאשם גידל סמים שכן תקופת השכירות היא 54 חודשים ואולם תקופת הגידול אינה ידועה. טען הסנגור כי בתיק זה אין נסיבות של גניבת חשמל וכי במקרים דומים מתחם העונש ההולם נע בין עונש של 8 חודשי מאסר ברף התחתון לבין עונש של 20 חודשי מאסר ברף העליון.
הוסיף וטען הסנגור שהנאשם נעדר עבר פלילי והודה וחסך זמן שיפוטי יקר וציין כי הנאשם מצוי תקופה ממושכת בתנאים מגבילים. ב"כ הנאשם הפנה לפסיקה רלוונטית במקרים דומים ובעיקר הפנה לתסקירי שירות המבחן ולהליך הטיפולי שהנאשם מצוי בו.
10. הנאשם בדברו הביע צער על מעשיו וסיפר על תרומת ההליך המשפטי והשינוי שעשה בחייו לראשונה וביקש כי בית המשפט יאפשר לו את ההזדמנות להמשיך את ההליך הטיפולי.
דיון והכרעה
11. בקביעת מתחם העונש ההולם את מעשי העבירות אותן ביצע הנאשם יתחשב בית המשפט בערך החברתי הנפגע מביצוע העבירות, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנהוגה ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
12. כתב האישום מתאר תכנית עבריינית אחת שיש בה כדי להוות אירוע אחד בגינו יש מקום לקבוע מתחם עונש אחד.
13. אין צורך להכביר במילים על הערכים החברתיים שנפגעו כתוצאה ממעשי הנאשם. במעשיו פגע הנאשם בערכים חברתיים מוגנים של שמירה על בריאותו ושלומו הפיזי והנפשי של הציבור מפני הנזקים הנגרמים כתוצאה משימוש בסמים והשפעתם ההרסנית.
14. נסיבות ביצוע העבירה מלמדות בבירור על תכנון מוקדם גם אם לא מצוינת תקופת גידול הסמים. התכנון המוקדם התבטא בהצטיידות בכלים מתאימים לצורך גידול השתילים. לא זו אף זו הרי שהסכם השכירות נעשה על ידי חבריו של הנאשם, דבר המלמד על חשיבה והכנה לביצוע העבירות.
15. על הנזק שנגרם וכן שהיה צפוי להיגרם ניתן ללמוד מביצוע העבירות וכמות הסמים שגידל הנאשם משמעותית שיש בה כדי להיות כמות משמעותית . מדובר ב- 343 שתילים אשר שקלו במועד התפיסה 38.74 ק"ג. מנתונים אלה ניתן להסיק להסיק את הנזק שהיה צפוי להיגרם מביצוע העבירה ראו לעניין זה ע"פ 5807/17 משה דרחי נ' מדינת ישראל (8.6.2018)).
16. על מדיניות הענישה ניתן ללמוד מפסקי הדין הבאים:
עפ"ג (מרכז) 34383-10-16 מדינת ישראל נ' קדר (12.2.17) - בית משפט השלום הרשיע את הנאשם, לפי הודאתו, בעבירות של ייצור סם, החזקת כלים המשמשים להכנת סם והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית בלבד, בכך שגידל שתילי סם מסוג קנבוס במשקל של 25 ק"ג. בית המשפט השלום גזר עליו מאסר בפועל לתקופה של 6 חודשים בדרך של עבודות שירות, בחריגה מהמתחם מטעמי שיקום, מאסר על-תנאי וקנס בסכום של 7,000 ₪. בית המשפט המחוזי קבע כי מתחם העונש ההולם כולל מאסר הנע בין 10 - 26 חודשים וגזר על הנאשם עונש של מאסר לתקופה של 8 חודשים בשל הליך השיקום שעבר הנאשם.
רע"פ 2151/21 שחף דהן נ' מדינת ישראל (7.4.2021), בו נידון נאשם ל-18 חודשי מאסר בגין גידול 100 שתילי קנבוס במשקל כולל של 23 ק"ג. עברו של הנאשם היה נקי אך התסקיר בעניינו היה שלילי.
ת"פ (ירושלים) 14829-07-16 מדינת ישראל נ' דוד בן ישי (4.7.18)- הנאשם הודה והורשע בעבירות של גידול, יצור והכנת סמים מסוכנים והחזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית. הנאשם גידל ביחד עם אחר סם מסוג קנבוס במשקל כולל של 3.18 קילוגרם נטו וכן החזיק כלים להכנת סמים מסוכנים שלא כדין. באותן נסיבות גידל הנאשם בדירה 227 עציצי קנבוס בגדלים שונים והחזיק כלים ואביזרים נוספים. בית המשפט קבע כי מתחם העונש ההולם נע במקרה זה בין שישה חודשי מאסר שיכול שירוצו בעבודות שירות ועד למאסר בפועל בן 18 חודשים, לצד ענישה נלווית צופת פני עתיד. בית המשפט גזר על הנאשם, בן 25, שנטל אחריות על מעשיו, שיתף פעולה עם רשויות אכיפת החוק, נעדר עבר פלילי, תוך התחשבות בנסיבות חייו המורכבות ושיתוף פעולה עם שירות מבחן עונש של שישה חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שירות, ארבעה חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום מתן גזר הדין, קנס בסך 1,000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו וצו מבחן למשך שנה.
בת"פ (כ"ס) 59087-01-18 מדינת ישראל נ' טל סביון (11.6.19) - הנאשם הורשע בעבירות של גידול, יצור והכנת סמים מסוכנים והחזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית. הנאשם גידל בדירתו 209 שתילי סם מסוג קנבוס, במשקל של 2.9 ק"ג, בחדרים ייעודיים לכך. בית ת המשפט קבע כי מתחם העונש ההולם נע בין 7 חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות ועד ל-15 חודשי מאסר, לצד רכיבי ענישה נלווים. עונשו של הנאשם נגזר לעונש של חודשיים מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות, מאסרים מותנים, 3 חודשי פסילת רישיון נהיגה על תנאי למשך 3 שנים, קנס כספי בסך 2,000 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו, וחילוט של 3,000 ₪ לטובת אוצר המדינה בהסכמת הצדדים.
עפ"ג 22919-03-18 מדינת ישראל נ' חכים (29.5.18) - בית משפט השלום הרשיע את הנאשם, לפי הודאתו, בעבירה של גידול סמים. הנאשם הקים מעבדה לייצור סמים בה נתפס סם מסוג קנבוס במשקל של 33 קילוגרם. בית המשפט קבע כי מתחם העונש ההולם כולל מאסר לתקופה הנעה בין 12 - 36 חודשים, אולם בחריגה ממתחם העונש ההולם, ומטעמי שיקום, הטיל עליו מאסר לתקופה של 6 חודשים בדרך של עבודות שירות, לצד ענישה נלווית. בית המשפט המחוזי דחה את ערעור התביעה, בשל הליך השיקום.
עפ"ג (מרכז) 34383-10-16 מדינת ישראל נ' קדר (12.2.17) - בית משפט השלום הרשיע את הנאשם, לפי הודאתו, בעבירות של גידול סמים, החזקת כלים להכנת סם והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית. הנאשם גידל שתילי קנבוס במשקל של 25 קילוגרם. בית המשפט השלום גזר על הנאשם מאסר בפועל לתקופה של 6 חודשים בדרך של עבודות שירות, בחריגה מהמתחם מטעמי שיקום, מאסר על תנאי וקנס בסכום של 7,000 ₪. בית המשפט המחוזי קבע כי מתחם העונש ההולם כולל מאסר לתקופה הנעה בין 10 - 26 חודשים וגזר על הנאשם עונש של מאסר לתקופה של 8 חודשים בשל הליך השיקום.
רע"פ 6869/17 פילברג נ' מדינת ישראל (11.9.17) - בית משפט השלום הרשיע את הנאשם, לפי הודאתו, בגידול סמים ובהחזקת כלים להכנת סמים. הנאשם הקים בביתו מעבדת סמים ובה נתפסו שתילי קנבוס במשקל של 19 קילוגרם. בית המשפט קבע כי מתחם העונש ההולם כולל מאסר לתקופה הנעה בין 12 - 36 חודשים, אך משיקולי שיקום הטיל עליו עונש מאסר לתקופה של 6 חודשים בדרך של עבודות שירות, קנס בסכום של 10,000 ₪ וענישה נלווית. בית המשפט המחוזי קיבל את ערעור התביעה על קולת העונש, וגזר על הנאשם מאסר לתקופה של 9 חודשים. בית המשפט העליון דחה את בקשתו של הנאשם להרשות ערעור.
רע"פ 1787/15 עמר נ' מדינת ישראל (24.3.15), בו הוטלו על הנאשם 8 חודשי מאסר בשל גידול שתילי קנבוס במשקל 4,380 גרם והחזקה של כ-2.5 ק"ג סם מסוג קנבוס שלא לשימוש עצמי. יצוין כי בית המשפט העליון ראה במתחם שנקבע בבית המשפט השלום (8-20 חודשי מאסר) כראוי ונכון.
עפ"ג 42358-10-14 גיא נ' מדינת ישראל (18.2.15), בו נדחה ערעור נאשם על חומרת עונשו - 8 חודשי מאסר והפעלת מאסר מותנה - בגין עבירה של גידול סם מסוג קנבוס במשקל 5.5 ק"ג והחזקת כלים לגידול הסם. יצוין כי בית המשפט המחוזי קבע שמתחם העונש שנקבע (7-20 חודשי מאסר) הוא ראוי.
17. בשים לב לאמור אני קובעת כי בנסיבות תיק זה מתחם העונש ההולם נע בין עונש של 9 חודשי מאסר שניתן לשאת בדרך של עבודות שירות לבין עונש של 24 חודשי מאסר ברף העליון בצירוף ענישה נלווית.
18. בהתאם לסעיף 40ד' לחוק העונשין רשאי בית המשפט לחרוג לקולה ממתחם העונש ההולם שקבע, אם מצא כי "הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם". על קיומו של פוטנציאל שיקומי ניתן ללמוד בין היתר מעברו הפלילי של הנאשם, שיתוף הפעולה עם גורמי הטיפול ורשויות החוק ומקיומה של תמיכה משפחתית לצדו של הנאשם (ראו רע"פ 7683/13 דוד פרלמן נ' מדינת ישראל (23.2.14)).
19. בנסיבות תיק זה הרי שניתן היה להיווכח מחד מחוסר יציבות בהליך הטיפולי, אך לא ניתן להתעלם מהדרך הטיפולית שעשה הנאשם כמפורט בכל תסקירי שירות המבחן. לא נעלמו מעיני הפרטים אותם מסר שירות המבחן במהלך הטיפול לפיהם נמצאו שרידי סם ואולם אני סבורה שבסופו של דבר נוכח ההליך הארוך אותו סיים הנאשם בחלקו יש בו כדי ללמד שהנאשם יכול ומסוגל לשמור על יציבות טיפולית ולהתגייס באופן מלא להליך הטיפולי.
20. כאמור, שירות המבחן המליץ להימנע מהטלת מאסר מאחורי סורג ובריח נוכח הפגיעה הצפויה בהישגיו של הנאשם בהליך הטיפולי וממליץ על הטלת עונש מאסר בדרך של עבודות שירות. שירות המבחן הוא הגוף המקצועי האמון על שיקום נאשמים ועל הערכת הסיכויים לכך וקצין המבחן משמש כזרועו הארוכה של בית המשפט לעניין זה. בית המשפט אינו חייב לאמץ את המלצת שירות המבחן ואולם להמלצה המקצועית של שירות המבחן יש משקל של ממש בבוא בית המשפט לגזור את דינו של הנאשם, בשים לב לעובדה כי קיימים סיכויי שיקום ועל בית המשפט לשקול גם שיקולי ענישה אחרים לעניין זה ראו רע"פ 750/21 מנשירוב נ' מדינת ישראל (28.10.2021); ע"פ 126/21 מדינת ישראל נ' פלוני (27.4.2022)).
21. בעניינו של הנאשם החלטתי לחרוג ממתחם העונש ההולם אותו קבעתי בשל שיקולי שיקום תוך שנתתי דעתי לנזק הצפוי לשיקום הנאשם ככל שיושת על הנאשם עונש של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח. לצד זאת נתתי משקל לקולה שלנאשם אין עבר פלילי והודה בהזדמנות הראשונה ונטל אחריות והביע צער על מעשיו. כמו כן יש לתת משקל לעובדה שהנאשם שהה בתנאים מגבילים תקופה ממושכת ועל כן אני סבורה כי ניתן לאמץ את המלצת שירות המבחן במלואה ולהימנע מהטלת עונש מאסר בפועל ולהשית על הנאשם עונש מאסר בדרך של עבודות שירות.
22. סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים:
עונש של 6 חודשי מאסר אותם יישא הנאשם בדרך של עבודות שירות על פי חוות הדעת של הממונה על עבודות השירות במרכז אזורי לקשיש עכו. הנאשם יתייצב לריצוי עבודות השירות ביום 15.1.23 שעה 08:00 במשרדי הממונה על עבודות השירות.
הוסבר לנאשם כי עליו לבצע את עבודות השירות על פי הנחיות ונהלי הממונה על עבודות השירות שאם לא כן, ניתן יהיה להפסיק את עבודות השירות ויתרת המאסר תרוצה מאחורי סורג ובריח.
אני מעמידה את הנאשם בפיקוח שירות המבחן למשך 12 חודשים. הוסבר לנאשם בשפה פשוטה וברורה שעליו לקיים את הוראות שירות המבחן וכי הפרה של צו הפיקוח עלולה להוביל להפקעתו ולדיון מחדש בתיק זה ולהטלת עונשים נוספים.
מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך שנתיים כל עבירה על פקודת הסמים שהיא פשע.
בנסיבות תיק זה אני מטילה על הנאשם עונש של פסילת רישיון הנהיגה על תנאי לתקופה של חודשיים למשך שנתיים שלא יעבור הנאשם עבירת סמים על פי פקודת הסמים שהיא עבירת פשע.
קנס בסך 6,000 ₪. הקנס ישולם בעשרה תשלומים שווים ורצופים מיום 1.5.23 ובכל -1 לחודש שלאחריו. לא ישולם אחד התשלומים או יותר במועדו, תעמוד היתרה לפירעון מידי. את הסכום יש לשלם ישירות למרכז לגביית אגרות וקנסות באחת הדרכים הבאות:
· בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il
· מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000
· במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בשוברי תשלום).
אני מורה על חילוט הכלים כמפורט בכתב האישום וזאת בתום תקופת הערעור.
512937 זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום.
54678313המזכירות תעביר עותק מגזר הדין לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
ניתן היום, ג' כסלו תשפ"ג, 27 נובמבר 2022, בנוכחות הצדדים.
