ת"פ 15174/09/16 – מדינת ישראל נגד גהאד אבו עיאש
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 15174-09-16 מדינת ישראל נ' אבו עיאש(עציר) ת"פ 15123-09-16 ת"פ 5811-09-16
|
|
31 ינואר 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 389299/2016 מספר פל"א 391192/2016 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת שרית זמיר |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
גהאד אבו עיאש
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד שרית מרום
הנאשם וב"כ עו"ד דרבאשי
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על סמך הודייתו בעובדות כתב האישום בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק בשני אישומים.
על פי עובדות האישום הראשון ביום 5.9.16 שהה הנאשם שהינו תושב האיזור באתר בניה בנס ציונה כשאין בידו אישורי שהייה או תעסוקה כדין.
2
על פי עובדות האישום השני ביום 12.7.16 שהה הנאשם באתר הבניה במזכרת בתיה שאין בידו אישורי שהייה או תעסוקה כדין.
ב"כ המאשימה הפנתה בטיעוניה לטיב העבירות בהן הורשע, לעובדה שמדובר בכניסה בשתי הזדמנויות שונות, למצב הבטחוני הנוכחי ולמתחם העונש ההולם כפי שנקבע בהלכת אל הרוש ועתרה להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל המצוי בתוך המתחם לצד ענישה צופה פני עתיד.
ב"כ הנאשם סבור שניתן להסתפק במאסר כמניין ימי מעצרו של הנאשם (3 ימים) מאחר ומדובר בנאשם נעדר עבר פלילי, אשר נכנס לתחומי המדינה לצרכי פרנסה בלבד, נשוי ואב לשני ילדים קטנים, נושא בנטל משפחתו המורחבת והתייצב כנדרש לדיונים שנערכו בעניינו.
אין צורך להכביר מילים ביחס לערך המוגן שנפגע בדמות סמכותה של המדינה לקבוע כריבון את זהות הבאים בשעריה. מתחם העונש ההולם כפי שנקבע ברע"פ 3677/13 (הלכת אל הרוש) לכל אחד מהאישומים בהם הורשע הנאשם נע בין מאסר על תנאי ועד חמישה חודשי מאסר בפועל.
הנאשם שבפניי הורשע בשתי עבירות שהייה בלתי חוקית שעניינן שתי כניסות לישראל בטווח של כחודש וחצי ללא ביצוע עבירות נילוות.
חרף העובדה כי הנאשם נכנס פעמיים לישראל שלא כדין כאשר לא היתה בעובדה כי נתפס בפעם הראשונה כדי להרתיעו מלשוב ולהיכנס לישראל בניגוד לחוק, הרי שמידת הפגיעה בערך המוגן הינה נמוכה באופן יחסי בהעדר עבירות נילוות ובשים לב לעובדה כי בשתי ההזדמנויות נתפס הנאשם באתרי בניה, עובדה המלמדת כי כניסתו ארצה היתה לצרכי פרנסה.
מדובר בנאשם בן 26, שהודה בהזדמנות הראשונה, נעדר עבר פלילי. עוד לקחתי בחשבון את העובדה כי בגין האירועים נשוא כתב האישום היה הנאשם עצור 3 ימים.
לפיכך ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הצריכים לענין באתי לכלל מסקנה כי בנסיבות המקרה המיוחדות שבפניי ניתן להסתפק בעניינו של הנאשם בעונש מאסר קצר כמניין ימי מעצרו ולאזן ענישה מתונה זו על דרך הטלת קנס כספי ממשי ומוחשי שיהווה גם הוא ענישה קונקרטית ומציבת גבול עבור הנאשם.
לפיכך אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
3
א. מאסר בפועל כמניין ימי מעצרו של הנאשם מיום 5.9.16 ועד 7.9.16. למען הסר ספק הנאשם סיים לרצות את עונש המאסר בפועל שנגזר עליו.
ב.
שלושה חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מהיום, והנאשם לא ירצה עונש זה אלא אם כן
יעבור עבירה כלשהי על
ג. קנס כספי בסך 5,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו.
הקנס יקוזז מתוך ההפקדה בתיק מ"ת 15123-09-16.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ד' שבט תשע"ז, 31/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
שרית זמיר , שופטת |
הוקלדעלידיחדווהינר
