ת"ד 7852/12/16 – מדינת ישראל נגד סרגיי אנדריירוב
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
ת"ד 7852-12-16 מדינת ישראל נ' אנדריירוב
|
|
30 אפריל 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 415758/2016 |
|
|
|
לפני כבוד השופט אורן בועז |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
סרגיי אנדריירוב
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד אמסלם
ב"כ הנאשם: עו"ד בלו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין:
על פי הודאת הנאשם, אני מרשיע אותו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן.
2
גזר דין
הנאשם הורשע בכתב אישום מתוקן בעבירות של נהיגה בחוסר זהירות, אי שמירת מרחק, התנהגות הגורמת נזק וזאת לאחר שנהג כאשר הוא שרוי תחת השפעת משקאות משכרים.
הערך המוגן בעבירות בגינן הורשע הנאשם הוא שלום הציבור.
מתחם העונש ההולם לעבירות בגינן הורשע כולל פסילה של 6-18 חודשים מלווים בפסילה מותנית וקנס ולעיתים אף רכיב של מאסר.
הצדדים הציגו בפני הסדר הנעוץ בכשלים ראייתיים שהובילם לתיקון כתב האישום לקולא.
הנאשם נוהג משנת 1994 ולחובתו 5 הרשעות קודמות, כולן מסוג ברירת משפט.
לאחר ששקלתי את חומרת העבירה, את מתחם הענישה הנהוג, את נסיבותיו האישיות של הנאשם כפי שהוצגו בפני, את וותק נהיגתו ועברו התעבורתי, את העובדה שבחר לקחת אחריות ולהודות באשמה, מצאתי כי ההסדר שהצדדים הציגו בפני הינו ראוי והולם ולכן אכבדו.
לפיכך אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
מאסר על תנאי:
מאסר על תנאי לתקופה של חודשיים וזאת על תנאי של שנתיים אם יעבור הנאשם עבירה של נהיגה בשכרות ו/או של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סם ו/או של נהיגה בזמן פסילה.
קנס:
קנס כספי בסך של 1200 או 12 ימי מאסר תמורתם.
הקנס ישולם עד ליום 30.7.17.
הנאשם/ ב"כ הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
3
פסילה בפועל:
פסילה בפועל מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים בניכוי 60 ימי פסילה מנהלית שריצה הנאשם.
הפסילה תחל לאלתר ועל הנאשם להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית המשפט לתעבורה, רחוב הס 20 בפתח תקווה.
מוסבר לנאשם שהוא חייב להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית המשפט, לא יופקד הרישיון עד למועד הנקוב, הוא ייחשב כפסול מלנהוג אך הפסילה לא תימנה ולכן לא תסתיים.
אני מתיר לנאשם לנהוג ברכב עד השעה 16:00, ולאחריה יחשב כפסול.
פסילה על תנאי:
פסילה על תנאי מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים מביצוע עבירה של נהיגה בשכרות ו/או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סם ו/או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ד' אייר תשע"ז, 30/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
אורן בועז , שופט |
הוקלדעלידישנהבמנדל
