ת"ד 7206/07/14 – מדינת ישראל נגד שאול להב
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
ת"ד 7206-07-14 מדינת ישראל נ' להב
|
|
07 אוקטובר 2015 |
1
|
לפני כבוד השופטת בכירה אטליא וישקין |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
שאול להב
|
||
ב"כ המאשימה: עו"ד כוזרי
ב"כ הנאשם: עו"ד אפלבוים
הנאשם
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם אשר לפניי הורשע עפ"י הודאתו בגרימת תאונת דרכים.
התאונה התרחשה ביום 4.8.13 בשעה 06.30.
הנאשם נהג רכבו במעגל תנועה ופגע בשני הולכי רגל אשר חצו את הכביש במעבר חצייה.
עפ"י האמור בכתב האישום, להולך הרגל נגרמה חבלה של ממש - שבר בעצם הבריח ואילו להולכת הרגל נגרמו חבלות של ממש: שבר בשוק שמאל ושבר דחיסה בחוליה T10.
עפ"י טיעוני הצדדים המתבססים על תיעוד רפואי כפי הנמצא בתיק החקירה, הולכי הרגל שוחררו לביתם ביום 7.8.13.
מתחם ענישה ראוי נע בין תקופת פסילה של 6 חודשים ל- 12 חודשים.
2
הצדדים הציגו בפניי הסדר טיעון ובו קיצור משמעותי של תקופת הפסילה ובמקביל, לשם איזון קיצור תקופת הפסילה - הוסף צו לריצוי של"צ בסך 150 שעות.
עתה, לנוכח העולה מטיעוני הצדדים ולאחר שמיעת הערות ביהמ"ש, שבו הצדדים, בחנו עמדתם, וקבלו עליהם להגדיל את מספר שעות השל"צ באופן משמעותי ל- 250 שעות.
הנימוקים אשר הוצגו בפניי מתבססים על שני עניינים מרכזיים.
האחד - עברו הנקי של הנאשם במרוצת שנות נהיגה רבות והשני - נסיבותיו האישיות הקשות.
ודוק:
לעיתים נדירות מזדמן לביהמ"ש נהג אשר באמתחתו וותק נהיגה משנת 1968 ואילו עברו התעבורתי ללא רבב.
למעשה, מדובר בנהג, אשר במרוצת כ- 47 שנות נהיגה פעילה, לא צבר לחובתו ולו עבירת תנועה אחרת.
בבוא ביהמ"ש לחרוץ דינו - חובה עליו ליתן משקל לכך שבמשך שנות נהיגה רבות לא כשל בנהיגתו כלל! בכך נסיבה משמעותית לקולא.
במקביל, לנאשם נסיבות אישיות קשות.
לרעייתו של הנאשם כ- 90% נכות.
הנאשם נושא בעול הטיפול ברעייתו מזה תקופה . בפני הוצג מכתבו של מנכ"ל אלקטרה מעליות בו נכתב מפורשות כי הנאשם עוזב את מקום עבודתו לצורך הטיפול ברעייתו.
ובלשון הכותב: "מר להב ביקש לפרוש מרצונו עקב בעיות בריאות קשות של רעייתו והצורך לתמוך בה".
ויודגש אין המדובר במכתב אשר נכתב לצורך "המתקת העונש".
המסמך נכתב בחודש ספטמבר 2014.
כמו כן, הוצג בפניי מסמך הביטוח הלאומי לפיו הנאשם מתפקד כנהגה של רעייתו וכן אישור הביטוח הלאומי לגבי 90% נכותה.
מסמכים רפואיים נוספים, אשר הונחו בפניי, מתעדים נאמנה טיעוני הצדדים בסוגיות הרפואיות.
תסקיר שירות המבחן, עולה קנה אחד עם טיעוני הצדדים.
מדיניות משפטית נקוטה בידינו לפיה על ביהמ"ש ליתן תוקף ככל הניתן, להסכמות הצדדים כפי הסדר טיעון המונח בפניו.
ראה בעניין זה ע"פ 1958/98 פלוני נ' מ.י. פד"י נז 1 577 א'.
3
שקלתי, חזור ושקול טיעוני הצדדים תוך שהערתי כי בבוא ביהמ"ש לגזור הדין, עליו לשקול בצד שיקולי הענישה האינדיווידואליים ונסיבותיו האישיות של הנאשם, אף את אינטרס הציבור ועקרון ההלימה.
טוב עשתה ההגנה, אשר היתה קשובה להערות ביהמ"ש, שעה שנתנה ידה להסדר טיעון "משופץ" - בהסדר חדש זה, המוצג היום בפני, הוגדלה מכסת שעות השל"צ המוטלת על הנאשם.
בנסיבות אלו, מן הראוי לראות בהסדר הטיעון הנוכחי, מתחם ענישה הולם בנסיבותיה של תאונה זו ובנסיבותיו של נאשם זה.
מטעמי צנעת הפרט, ומחמת ההלכה המשפטית , לא אצטט האמור בתסקיר. אולם, יודגש כי קצינת המבחן קבעה שהנאשם מקבל אחריות מלאה על טעותו ומכיר בתוצאות מעשיו.
אמירה זו, עולה בקנה אחד, עם דבריה של אשת הנאשם, לפיהם, בסמוך להתרחשות התאונה, יצרה קשר עם הנפגעת והציעה לה עזרה, בהסעה במונית או בהבאת אוכל. הדוברת הסבירה כי הציעה עזרתה משהבינה שהמדובר בניצולת שואה מבוגרת ובלשונה:
"אני סה"כ רציתי לעזור לה, לתת לה כסף למונית, אוכל, לא ידעתי שיש לה ילדים, רציתי מרצון טוב לעזור לה. היא לא היתה מוכנה לשמוע".
לדברי העדה - משפחת הנפגעת ביקשה שלא תמשיך ליצור עימם קשר ובקשתם כובדה.
התרשמות קצינת המבחן בנושא הפנמת הטעות וקבלת האחריות, עולה בקנה אחד עם התרשמותי.
עוד אציין כי לנגד עיני העובדה כי הנאשם ריצה במסגרת פסילה מנהלית בגין תיק זה, 45 ימי פסילה.
סוף דבר -
הריני גוזרת על הנאשם העונשים הבאים , בנוסף לעונש בו כבר נשא.
- הנני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,800 ₪ או 30 ימי מאסר שיישא תמורתם.
הקנס ישולם תוך 60 ימים.
על הנאשם/ סנגורו לגשת כעת למזכירות ביהמ"ש לקבלת שובר תשלום.
- הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 30 ימים.
4
- הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
-צו-
הנאשם ירצה 250 שעות של"צ במסגרת מחלקת הרווחה בעיריית נס ציונה. שירות המבחן רשאי יהיה לתאם עם הנאשם מקום ריצוי עונש נוסף או אחר ודי בהודעה לביהמ"ש על השינוי. הריני מתרה בנאשם כי היה ולא ירצה עונש השל"צ כנדרש, יוחזר עניינו בפניי וייגזר עונש חמור יותר. זכות ערעור כחוק.
ניתנה והודעה היום כ"ד תשרי תשע"ו, 07/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
אטליא וישקין , שופטת בכירה |
הוקלדעלידירוית אליהו
