עת"א 40975/10/15 – אליאס טנוס נגד ועדת השחרורים במקום מושבה בבית סוהר מעשיהו,היועץ המשפטי לממשלה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 40975-10-15 טנוס נ' ועדת השחרורים
|
|
01 נובמבר 2015
|
1
לפני:כב' הנשיא אברהם טל - אב"ד כב' השופט ד"ר שמואל בורנשטין
|
|
העותר |
אליאס טנוס
|
נגד
|
|
המשיבים |
1. ועדת השחרורים במקום מושבה בבית סוהר מעשיהו 2. היועץ המשפטי לממשלה
|
נוכחים:
ב"כ העותר עו"ד רונית ברוך אבישר
ב"כ המשיב 2 עו"ד ליאת פלג
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
העותר ריצה 9 חודשי מאסר בגין איומים כלפי אשתו והפרת הוראה חוקית וביום 20.10.15 שוחרר על תנאי, כאשר אחד מתנאי השחרור שיועבר לבית החולים הסיעודי "בית אליענה" על ידי בני משפחתו.
אין מחלוקת שהעותר לא הועבר למוסד הסיעודי הנ"ל שכן לטענת באת כוחו מצבו הגופני קשה מידי מכדי שיועבר לשם והיא עותרת שלאחר שחרורו מאשפוז בבית חולים אסף הרופא, שם הוא נמצא היום, יועבר לביתו או למוסד סיעודי אחר או לבית חולים אחר.
2
ב"כ המשיב מתנגדת להעברת העותר לביתו כחלק מתנאי שחרורו על תנאי וסומכת התנגדותה על עמדת אשתו של העותר שהוצגה בפניי.
ב"כ העותר טוענת כי מדובר בעמדה לא עדכנית שכן אשתו של העותר סועדת אותו בבית חולים אסף הרופא.
ב"כ המשיב אינה מתנגדת לשחרורו המוקדם של העותר בתנאי שיועבר לבית חולים או למוסד סיעודי על ידי בני משפחתו.
לאחר שעיינו בכתב העתירה על נספחיה, בהחלטת הוועדה נושא העתירה ובכתב התגובה על נספחיו, אנו מחליטים כי ניתן יהיה לשחרר את העותר על תנאי באם יועבר לבית חולים או למוסד סיעודי אחר שפרטיו יועברו לוועדת השחרורים.
איננו מקבלים את בקשת ב"כ העותר לפיה העותר ישוחרר על תנאי בתנאי שיועבר לביתו.
ניתן והודע היום י"ט חשוון תשע"ו, 01/11/2015 במעמד ב"כ הצדדים.
|
|
|
||
אברהם טל, נשיא |
|
זהבה בוסתן, שופטת |
|
שמואל בורנשטין, שופט |
