עת"א 53556/10/15 – אביגדור צבי רוזנבלט נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 53556-10-15 רוזנבלט(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
|
06 ינואר 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת מיכל ברנט |
|
|
העותרים |
אביגדור צבי רוזנבלט (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
2. מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
העותר וב"כ העותר עו"ד ערן ראו
ב"כ המשיב עו"ד רביד
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה מאסר של 5 שנים , 10 חודשים ו 450 ימים שמניינם מיום 20.11.11 בגין עבירות פיסקליות וקנס שהושת עליו ומלין על השבתו לסבב חופשות בן 24 שעות תחת השבתו לסבב חופשות בן 96 שעות בו היה טרם הופסקו חופשותיו.
בכתב התשובה נטען כי חופשותיו של העותר הוקפאו מחודש יוני 2014 ועד לחודש אוגוסט 2015 ומאחר וחלפו מעל 6 חודשי הקפאה והוא שפוט לעונש העולה על 7 שנות מאסר, החופשות הן בנות 24 שעות פעם בחודשיים.
2
ב"כ העותר הפנה לסעיף כג לפקודת הנציבות חופשות בו נקבע כי אם נמצא שהעילה בגינה הופסקו החופשות חדלה מהתקיים רשאי הגורם המוסמך לאשר חופשה נוספת לרבות חזרתו של אסיר לחופשה באותם תנאים שהיו קודם להפסקת החופשות.
לטענת ב"כ העותר העילה להפסקת החופשות נבעה משניים: האחת, תוספת מאסר של 450 ימים בגין אי תשלום קנס, והשנייה, חקירה בחשד ולפיו העותר זייף מסמך של אסיר אחר.
לטענת ב"כ העותר הוגש כתב אישום בגין עבירה זו אך לא כנגד העותר ולפיכך העילה להפסקת החופשות הנעוצה בחשד לזיוף אינה קיימת עוד ואילו התוספת של 450 ימי מאסר בגין אי תשלום קנס הינה עילה "שותקת".
ראשית, יש לציין כי העותר לא מיצה ההליך המנהלי המחויב בטרם הגשת עתירה. זאת ועוד, בחודש 8/15 במסגרת עתירה שהוגשה על ידי העותר (62730-06-15) הורה כב' הנשיא השופט טל על השבתו של העותר לסבב חופשות.
ביום 21.9.15 פנה העותר בבקשה לשנות את תנאי החופשה באופן ששעות חופשותיו ותדירות החופשות תשוננה.
כב' הנשיא החליט כי לאור האמור בכתב התשובה אשר הוגש על ידי המשיב אין הצדקה לדיון נוסף בעתירה.
החלטה זו נתנה ביום 21.9.15.
העתירה שבפניי הוגשה ביום 11.10.15 קרי, 20 יום לאחר החלטת כב' הנשיא מבלי שחל כל שינוי נסיבות.
בנסיבות אלה, העתירה נדחית תוך שמירת זכותו של העותר להגיש עתירה נוספת לאחר שימצה ההליך המנהלי, ובחלוף זמן נאות למן החלטת כב' הנשיא המפורטת מעלה.
ניתנה והודעה היום, כ"ה טבת תשע"ו, 06/01/2016 במעמד הצדדים.
|
מיכל ברנט , שופטת |
