עת"א 34129/01/16 – דן כהן נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עת"א 34129-01-16 כהן נ' שב"ס
|
|
09 מרץ 2016 |
1
לפני כב' הנשיא אברהם טל
|
|
|
העותר |
דן כהן
|
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר
|
נוכחים:
ב"כ העותר עו"ד רותם טובול
ב"כ המשיב עו"ד אוהד בוזי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה 6 שנות מאסר בגין לקיחת שוד, גניבה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט והוא מבקש לשנות את הקטגוריה שבה הוא מסווג מב1 לב2, להסיר את מעצר הבית המוחלט ולהסיר את תנאי הערב הצמוד.
המשיב מתנגד לשינוי הקטגוריה, מסכים להמרת מעצר הבית המוחלט למעצר בית לילי ומתנגד להסרת תנאי הערב הצמוד שכן לטענתו יש להקל בתנאי חופשה בהדרגה ומשיש הסכמה לקיצור משך מעצר הבית, אין מקום לעת הזו לדון בהסרת הערב ובשינוי הקטגוריה.
ב"כ העותר טוענת כי מן הראוי היה לדון בשינוי הקטגוריה שכן בקשה לעשות כן הוגשה כבר בחודש אוקטובר 2015, כאשר העותר חזר לריצוי מאסר לאחר שזכה לשחרור מוקדם זמני בשל מצבו הרפואי.
2
ב"כ העותר מסבירה את חשיבות שינוי הקטגוריה בכך שהעותר אמור להתייצב בפני ועדת שחרורים בחודש אוקטובר 2016 ובכך שהתנאים הפרוצדורליים ליציאה לחופשה כאשר מדובר במי שמסווג לקטגוריה ב2 קלים מאלה מאשר מדובר במי שמסווג לקטגוריה ב1.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובעמדת משטרת ישראל שהוצגה בפניי, אני מקבל את העתירה ככל שהיא קשורה להקלה בתנאי מעצר הבית של העותר כך שיצטרך להיות בביתו בפיקוח ערב צמוד החל משעה 18:00 ועד שעה 06:00.
ועדת הקטגוריות תדון בבקשת העותר לשנות את הקטגוריה מב1 לב2 ולהסיר את תנאי הערב הצמוד במהלך חודש יולי 2016.
ניתנה והודעה היום, כ"ט אדר א' תשע"ו, 9 מרץ 2016, במעמד ב"כ הצדדים.
|
אברהם טל, שופט נשיא |
הוקלד על ידי גלית אספני
