עת"א 31559/05/17 – מנשה זיני נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 31559-05-17 זיני(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' |
|
22 מאי 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט ארז יקואל |
|
|
העותר |
מנשה זיני (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
.1 שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים .2 מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
ב"כ העותר: עו"ד מעיין נופר עמון
ב"כ המשיב: עו"ד רועי לוס
העותר הובא באמצעות שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
למען הסדר הטוב, הדיון יתחדש לאחר הפסקה קצרה במהלכה יועבר החמ"ן אותו סימנתי על גבי מסמך מיום 18.5.17.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תשע"ז, 22/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר, עצור עד תום ההליכים, מלין על סירוב המשיב לאפשר לו להשתתף במילת בנו שתתקיים היום בביתו באור עקיבא.
2
המדובר במי שמיוחסות לו עבירות של החזקת נשק, נשיאת נשק וקשירת קשר לביצוע פשע.
בית המשפט שדן במעצרו של העותר החליט לעצרו עד לתום ההליכים בעניינו, גם בהתחשב בתסקיר מאת שירות המבחן לפיו העותר מקיים קשרים עם גורמים עברייניים ונשקף סיכון לביצוע עבירות נוספות, ככל שישוחרר ממעצרו. הובהר כי גם המפקחים, כפי שהוצעו, לא נמצאו כמתאימים הן על ידי שירות המבחן והן על ידי בית המשפט. בית המשפט התרשם כי כל חלופת מעצר לא תסכון בעניינו של העותר.
העותר מדגיש את העובדה כי חזקת החפות עדיין מרחפת בעוז מעל ראשו, את חשיבות האירוע בעבורו ובעבור משפחתו, את הוראות הדין המאפשרות הוצאת עציר לחופשה מיוחדת בנסיבות כגון דא ואת השינוי שנערך בגישת העותר, שעה שהמיר את מקום האירוע מאולם אירועים לביתו, על כל הקשיים הכרוכים בכך.
המשיב, מצדו, מבקש להסתמך על החלטת בית המשפט שקבעה כי על העותר להיות מוחזק במעצר, וזאת לאחר ההתרשמות כי לא ניתן לאיין את מסוכנותו בדרך אחרת. מכאן סובר המשיב כי בהעדר החלטה אחרת, אין מקום לאפשר לעותר לצאת לחופשה המיוחדת כבקשתו. בנוסף, מפנה המשיב לנתונים מהם נשקפת מסוכנות לא מבוטלת לעותר ולאחרים, בכל הקשור למעורבותו בסכסוכים, ככל שתתאפשר יציאתו לחופשה המבוקשת.
לאחר עיון בטענות הצדדים ובנתוני המידע השונים, שוכנעתי כי החלטת המשיב סבירה, כך שאין מקום להתערב בה.
אין חולק אשר לחשיבות האירוע בעבור העותר ובני משפחתו. עם זאת, לא ראיתי לנכון להמר על כך כי הסיכון הנשקף מהעותר וכלפיו יתממש, הן לאור הקשרים שהוא מקיים עם גורמים עברייניים כהתרשמות שירות המבחן והן לאור נתוני המידע שהוצגו לעיוני בדבר סכסוכים. בנסיבות אלו, גובר אינטרס הציבור למוגנות על פני האינטרס הפרטני של העותר. במיוחד כך שעה שמצויה נקודת איזון בין צרכי העצור לבין תכליות המעצר, על דרך עריכת האירוע בבית המעצר (ר' סעיף ב'6 להנחיה 5.10 כהפניית העותר).
קיים הבדל בין האסמכתאות אליהן הפנתה הסנגורית לבין עניינו של העותר.
בב"ש 8384/09 דובר במנהגי אבלות, להבדיל מנתוני מידע המשקפים מסוכנות.
בעת"א 13155-09-11 דובר בריחוק מקום שאינו מסייע לעותר כאן לאור נתוני המידע הרלוונטיים.
בעת"א 57023-09-16 דובר בתנאים שיקבעו ולא בעצם ההסכמה לאפשר חופשה.
3
בעת"א 615/08 דובר בהוראה לשב"ס לבחון את בקשת העותר לצאת לחופשה מיוחדת, מבלי שהובעה עמדה מפורשת בנושא. עתירתו המחודשת של העותר נבחנה על ידי שב"ס ותגובתו הוצגה מלפני העותר ובית המשפט.
בעת"א 17381-11-11 דובר בנתוני מידע שונים שלא היוו חסם מפני יציאה לחופשה מיוחדת כמבוקש.
סבורני כל אלו אינם מאפשרים גזירת גזירה שווה לעניינו של העותר שמלפניי.
מטעמים אלו, העתירה נדחית.
אציע לעותר, כפי שהוצע לו בישיבה קודמת, לקיים את אירוע הברית בבית המעצר. נוכח שהאירוע שתוכנן להתקיים באולם אירועים בוטל ממילא, ההצעה מובאת ביתר שאת. ככל שיבחר העותר אחרת, אבקש את המשיב לבחון אפשרות להסדיר ביקור העותר על ידי בני המשפחה והעולל בהקדם.
הבקשה כי העותר יקשיב לאירוע, ככל שייערך בביתו, באמצעות הטלפון - תובא לשק"ד המשיב על פי נהליו.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תשע"ז, 22/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כהחלטה קודמת, על פי שק"ד המשיב, תוך שאבקשו לעשות כל שלאל יד, בהעדר מגבלות ברורות, על מנת לאפשר לעותר פרק זמן מסוים במהלכו ישוחח עם בני משפחתו בעת האירוע.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תשע"ז, 22/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל , שופט |
4
