עת"א 29908/06/15 – שאול אבישי דיגמל נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 29908-06-15 דיגמל(אסיר) נ' מדינת ישראל
|
|
27 אוגוסט 2015
|
1
לפני כב' השופט אברהם טל, נשיא |
|
העותר |
שאול אבישי דיגמל
|
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר
|
נוכחים:
העותר וב"כ עו"ד כינרת שם אור קולוני
ב"כ המשיב עו"ד נתנאל בוג'ו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מרצה 8 שנות מאסר בגין עבירות מין, והוא מבקש להשתלב בסבב חופשות ולקבל טיפול בכלא השרון או בכלא חרמון או בכלא מעשיהו, אך לא בכלא רימונים שם נמצא אסיר שמסוכסך איתו.
המשיב טוען בכתב התשובה כי לא ניתן להוציא את העותר לחופשות, בשל מסוכנותו המינית הבינונית-גבוהה כפי שהוערכה ע"י מב"ן ביום 13.8.2015.
ב"כ העותר טוען, כי מדובר בהערכה שניתנה לאחר בדיקה לא יסודית ע"י מומחית מב"ן שגילתה עוינות כלפיו, והיא מבקשת שמב"ן ימנה מומחה אחר על מנת שיעריך את מסוכנותו של העותר.
2
עיון בחווה"ד לא מצדיק מינוי מומחה אחר במקום המומחית שהעריכה את מסוכנותו של העותר, על סמך בדיקות קודמות שלו ועל סמך בדיקתו הנוכחית, אך באם ב"כ העותר סבורה כי יש מקום להחליף את המומחה תפנה בבקשה מתאימה למנהל מב"ן.
ב"כ המשיב מתנגד להוצאת העותר לחופשות גם בשל עמדת גורמי הטיפול לפיה העותר סירב להשתלב במחלקה הטיפולית בשב"ס, וספק בעיני גורמי הטיפול אם נתרם מהשתתפותו בקבוצה פסיכו-חינוכית בשנת 2013.
גורמי הטיפול מציינים כי תיבדק התאמתו של העותר להשתתף בקבוצה פסיכו-חינוכית נוספת שתיפתח בבית סוהר השרון, מקום מאסרו של העותר, במהלך חודש 9/2015.
משכך הם פני הדברים, עמדת המשיב שלא להוציא את העותר לחופשות היא מוצדקת, וגורמי הטיפול יבדקו את התאמתו של העותר להשתלב בקבוצה הפסיכו-חינוכית שאמורה להיפתח בבית סוהר השרון בספטמבר 2015, או בכל קבוצה פסיכו-חינוכית אחרת שתיפתח במתקן כליאה אחר סמוך למועד הנ"ל.
במהלך הדיון בפניי העלתה ב"כ העותר טענה לפיה העותר סובל מציפורן חודרנית שמפריעה לו לעבוד ושלא זכתה לטיפול רפואי.
רופא בית סוהר השרון מתבקש לבדוק את העותר לא יאוחר מיום 30.8.2015.
ניתנה והודעה היום י"ב אלול תשע"ה, 27/08/2015 במעמד הנוכחים.
|
אברהם טל , שופט נשיא |
