עת"א 25798/05/20 – שירות בתי הסוהר נגד איברהים הואש
|
31 מאי 2020 |
עת"א 25798-05-20 שירות בתי הסוהר נ' הואש(אסיר)
|
1
בפני |
||
העותרת |
שירות בתי הסוהר
|
|
נגד
|
||
המשיב |
איברהים הואש (אסיר)
|
|
החלטה |
בפניי עתירה המבקשת להורות על הארכת תקופת החזקתו של המשיב בתנאי הפרדת יחיד, למשך 6 חודשים נוספים, החל מיום 8.6.20.
המבקשת טוענת כי מטרת החזקתו של המשיב בהפרדת יחיד הינה שמירה על ביטחון בית הסוהר, שמירה על שלומם ובריאותם של המשיב, של אסירים אחרים ושל סגל בית הסוהר וכן חשש לפגיעה ממשית במשמעת באורך החיים התקין בבית הסוהר.
המשיב מרצה עונש מאסר פלילי של 34 חודשים החל מיום 17.10.18, לאחר שהורשע בעבירות של התפרצות לבניין שאינו דירה וגניבה, במספר מקרים, היזק בזדון לרכוש, החזקת כלי פריצה ושיבוש מהלכי משפט. במסגרת גזר הדין הופעלו שני מאסרים מותנים, זהו מאסרו החמישי.
המשיב מתנגד לבקשה, איננו מבקש לשהות בהפרדה זוגית ולבקשתו מונה לו סנגור ציבורי.
ההחלטה השיפוטית האחרונה להארכת החזקתו של המשיב בהפרדת יחיד ניתנה ביום 18.12.19 בעת"א 9408-12-19.
בפס"ד שניתן אז נקבע ניכר שהתנהגותו של המשיב מצביע על דפוס פעולה החוזרת ונשנית של התגרות באסירים אחרים, יצירת סכסוכים לא מבוטלים וכן איומים על אזרחים באמצעות שיחות טלפון. כמו כן צוין שלעותר רשימת סכסוכים ארוכה במתקני כליאה רבים בכל מחוזות שב"ס.
2
בדיון שנערך ביום 14.5.20 הודיע ב"כ העותרת שאין התנגדות לבדוק אפשרות שילובו של המשיב בהפרדה זוגית למרות שבטופס "עמדת האסיר", הוא איננו מבקש להיות בהפרדה זוגית.
בדיון שנערך ביום 26.5.20 ציין ב"כ המבקשת כי הייתה בדיקה של היתכנות שילובו של האסיר בהפרדה זוגית אך בנסיבות המקרה ולאחר בדיקה וכעולה מהמסמכים שהוצגו, אין אפשרות לשלב את האסיר בהפרדה זוגית יחד עם אסיר אחר.
ב"כ המשיב טענה כי יש מקום לשקול החזקתו של האסיר באגף רגיל או באגף שמור על מנת לאפשר לו שיקום, לאור הרקע ההתמכרותי והעובדה שמדובר באסיר רצידיוויסט. ב"כ המשיב סבורה כי חשוב לנצל את פרק הזמן שנותר עד מועד השחרור הצפוי - מאי 2021 לצורך טיפול.
החזקתו של האסיר בהפרדה מאסירים אחרים משליכה על תנאי מאסרו ובמיוחד על מידת הקשר האנושי שמתאפשרת לו עם בני אדם בסביבתו. נוכח המשמעות המורכבת של החזקה כאמור, יש צורך לחזק את מנגנוני הפיקוח והבקרה על השימוש בכלי זה ולהבטיח שמירה על זכויות אסירים.
השאלה במקרה זה בפניי היא, האם עולה מהמידע שהוצג לי לבסס את העילות להפרדה כפי שצוינו על ידי ב"כ המבקשת בבקשתה. כמו כן, יש לבדוק האם אכן מהמסמכים שהוצג ניתן לקבוע שלא מתאפשרת החזקתו של האסיר בהפרדה זוגית.
במסמך שהוצג כנספח לחוות הדעת מפורטים מספר רב של אסירי הפרדה שלגביהם נבדקה אפשרות לשלבם עם המשיב, נעשתה בדיקה פרטנית והמסקנה כי לא ניתן לשלבם, גם לא את האסירים שהמשיב נקב בשמם.
עיינתי במידע תוך התמקדות במיידעים שנצברו לחובתו של המשיב מאז ההחלטה הקודמת 18.12.19. מאז התקבלו ידיעות בדבר כוונות פגיעה באחרים, סכסוך עם אסירים אחרים, התנהגות שלילית, מסוכנות כלפי אחרים, מעורבות שלילית וכוונות שליליות. אני מפנה למיידעים המסתיימים במספרים 1642, 0276, 6848, 6185, 7168, 7837, 0646. מהמיידעים עולה מעורבות שלילית רבה וכן מסוכנות לפגיעה באחרים והתנהגות שלילית ואלימה. יש במידע לבסס את העילות שנטענו בבקשה. המשך ההפרדה אכן נחוץ על מנת לשמור על שלומם ובריאותם של אסירים אחרים ושל המשיב עצמו וכן למנוע פגיעה ממשית במשמעת ובאורח החיים התקין בבית הסוהר.
לפיכך אין מנוס אלא להיעתר לבקשה.
אני מורה על המשך החזקתו של המשיב בהפרדת יחיד לתקופה נוספת של 6 חודשים החל מיום 8.6.20.
3
ניתנה היום, ח' סיוון תש"פ, 31 מאי 2020, בהעדר הצדדים.
